Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 12:06:39 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Οχτάχρονος πρωτομπήκε στου Πουλασίκ’ το τρυπίν. Ήταν το 1967 και ο μικρός το δέμας αλλά αδάμαστος και ξεροκέφαλος Βασίλης Μακρίδης παράκουσε τις εντολές γονιών και αδελφού του Κώστα να μην τριγυρίζει στο Λόφο και προπάντων να μην βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 19:58

Προέχει η ανθρώπινη ζωή!

Συντάκτης:

Ο Χάρης Βαπορίδης, με αφορμή τιον τραυματισμό του Κρίστιαν Έρικσεν, θυμάται ένα περιστατικό σοβαρού τραυματισμού ποδοσφαιριστή σε γήπεδο του ν. Κιλκίς:

Γήπεδο Ηλιολούστου (χωμάτινο και πετρώδες).
Πριν πολλά χρόνια…

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (19-6-2021)

Από τα κορυφαία ποιητικά συνθέματα του Διονυσίου Σολωμού οι ‘’Ελεύθεροι Πολιορκημένοι’’ έχουν κεντρική θέση στα φετινά Ελευθέρια του Δήμου Κιλκίς ως απαύγασμα του θριάμβου του ελεύθερου πνεύματος.

Η επιβλητική μουσική σύνθεση του Γιάννη Μαρκόπουλου,που μαζί με το Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη και το Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζηδάκι συγκροτούν την ιστορική τριλογία της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, παρουσιάζεται την Κυριακή 20 Ιουνίου και ώρα 21:15 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς.

Συμπληρώνονται σήμερα, 21 Ιουνίου 2021, 108 χρόνια από την επική και συγχρόνως φονική μάχη του Κιλκίς, που σηματοδότησε την απελευθέρωση ολόκληρης της Μακεδονίας.

Είναι μια ιστορική μέρα για το Κιλκίς αλλά και για την πατρίδα μας. Με τη νίκη τους, οι πρόγονοί μας διαφύλαξαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και απέτρεψαν τον βουλγαρικό επεκτατισμό.

Ο  ήλιος έριχνε τις πυρακτωμένες ακτίνες του πάνω στην πόλη του Κιλκίς, στα ώριμα στάχυα που περίμεναν τον θερισμό, και στους ηρωϊκούς μαχητές από όλη την Ελλάδα, που έδιναν τιτάνιο αγώνα εναντίον των Βουλγάρων. Έπρεπε πάση θυσία να απελευθερώσουν το Κιλκίς, το αίμα πότιζε τα σιταροχώραφα, οι κλαγγές των όπλων ηχούσαν μακριά, νεανικά κορμιά έπεφταν στο χώμα…

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Kids Panagiotis Maurogenidis  14/06/2021
 
Το καλοκαίρι έφτασε, ο καιρός ζέστανε και επιτέλους μπορούμε να οργανώσουμε ομαδικές δράσεις σε εξωτερικούς χώρους για να παίξουμε και να διασκεδάσουμε παρέα. Ήρθε η ώρα λοιπόν για το πρώτο μας «Κυνήγι Θησαυρού»!

Με 500 κιλά μακαρόνια ενίσχυσε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, παράρτημα Κιλκίς, η βιομηχανία EURIMAC Α.Ε. ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΑΚΒΕΛ και η συντονίστρια της Ομάδας Πολιτών Ευρωπού «Αλληλεγγύη στον Συνάνθρωπο» Φωτεινή Αρσλανίδου, εμψυχωτής της φιλανθρωπικής αλληλέγγυας πρωτοβουλίας, απέστειλε προς τη διεύθυνση της βιομηχανίας την ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή:

Ματαιώνεται  εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για το απόγευμα επετειακή έκθεση ‘’Στα Χρώματα της Επανάστασης’’ στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο.

Η έκθεση, ενταγμένη στα φετινά ‘’Ελευθέρια’’ του Δήμου Κιλκίς, θα λειτουργήσει κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο στον ίδιο χώρο από τις 18:00 έως τις 21:00.

Στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο χωριό Ακρίτας του νομού Κιλκίς, στο μνημείο που έστησε η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης το 2008, σε ένα γνήσιο ακριτικό που κατοικήθηκε από πρόσφυγες από το Καρς και τον Πόντο, έγινε η τελετή μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας, την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021.