Quantcast
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 3:01:59 πμ

Πολιτιστικά

Στα πλαίσια της προσπάθειας αποπερατώσεως της σκεπής του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ Βαρθολομαίου, διοργανώνουμε "Δείπνο Ενίσχυσης Αποπερατώσεως" την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 (α' εβδομάδα του Τριωδίου - καταλύσιμη) και ώρα 7μ.μ. στο Κτήμα των Ευχών.

Πλήθος κόσμου από τη Γουμένισσα και τη γύρω περιοχή, τίμησαν με την παρουσία τους την Αναβίωση του Εθίμου "Κουρμπάνι", την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Τρύφωνος στη Γουμένισσα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Τρύφωνος, που έχει καθιερωθεί μέσω της λαϊκής παράδοσης με την προστασία των αμπελουργών και την περίοδο του κλαδέματος των αμπελιών, που αποτελεί σημαντική και ιδιαίτερα απαιτητική εργασία και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του.

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 21:06

Κοπή βασιλόπιτας 2023 των εργαζομένων του ΕΦΚΑ Κιλκίς

Συντάκτης:

Μέσα σε μια ωραία, χαρούμενη και συναδελφική ατμόσφαιρα οι εργαζόμενοι του Ενιαίου Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) του Κιλκίς έκοψαν τη βασιλόπιτά τους, το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023.

Η διευθύντρια της Τοπικής Διεύθυνσης, Γεωργία Χαρτοματσίδου, έκοψε τη βασιλόπιτα με τις ευχές της για μια καλή και δημιουργική χρονιά για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (3-2-2018)

Το «μουσικό τμήμα» του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις» στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του «αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες» παρουσιάζει τώρα συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί δυο φορές στη μουσικοθεατρική σκηνή του «πόλις», Σουρή 6 - Κιλκίς, τις μέρες Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 20:00.

Μια ξεχωριστή Κυριακή ήταν η 29η Ιανουαρίου 2023 για τα Μέλη και τους φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων καθώς τοπικοί και ετεροδημότες συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νεκταρίου Άνω Αποστόλων  για την κοπή της πίτας και την παρουσίαση των πεπραγμένων του Συλλόγου για το έτος 2022.

Ο Σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς "Ο Άγιος Τρύφων", με αφορμή την εορτή του προστάτου του διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς μουσική εκδήλωση με θέμα: "Στον Δάσκαλό μας με αγάπη". Ένα αφιέρωμα στον Ευθύμιο (Θέμη) Μπάτζιο από τους μαθητές του με την συμμετοχή της Ενοριακής Χορωδίας του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς "Ο Άγιος Νέστωρ" και των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 19:51

Αιμοδοσία Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκερατιάς

Συντάκτης:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκερατιάς πραγματοποιεί την καθιερωμένη αιμοδοσία την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου (παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκερατιάς).

Την αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει κινητό συνεργείο αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κιλκίς, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Παρακαλούνται οι αιμοδότες, μέλη και φίλοι του συλλόγου και όποιος άλλος επιθυμεί και κάτοικοι διπλανών χωριών, να στηρίξουν την προσπάθειά μας, με την συμμετοχή τους.

Πιο δυνατά και πιο χαρούμενα ‘’χτυπά’’ η καρδιά του Γ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου  Κιλκίς! Είναι γιατί οι γονείς και το προσωπικό του Γ’ Βρεφονηπιακού Σταθμού σχημάτισαν μια κατακόκκινη ‘’Καρδιά Αγάπης’’, όπως ονομάστηκε η κοινωνική πρωτοβουλία αλληλεγγύης τους και συγκέντρωσαν τρόφιμα, χαρτικά, είδη καθαρισμού και απολύμανσης. Ο δρόμος της Αγάπης, με γεμάτη την καρδιά της προσφοράς και της φιλανθρωπίας, θα οδηγήσει σε άπορες οικογένειες που έχουν την ανάγκη μας.

Το Δ. Σ. του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστεί θερμά όλους τους ανώνυμους κι επώνυμους που στήριξαν με κάθε τρόπο το έργο της κοινωνικής αρωγής του ενισχύοντας υλικά την προσπάθειά μας.

Περίπου 400οικογένειες με αυξημένες ανάγκες όπως πολύτεκνες, άπορες, μονογονεϊκές παρέλαβαν πλούσια δέματα με τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης που είχαν προετοιμάσει οι Εθελοντές του ΕΕΣ Κιλκίς, με όλη τη διάθεση προσφοράς και αγάπης που διαθέτουν.