Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, 2:24:12 μμ

Σχόλια

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 07:17

Για την ανεργία

Συντάκτης:

Δεν περιορίστηκαν μόνο στα τρέχοντα  (Βατοπέδιο ) και τα ημέτερα (Δικαστικό) θέματα οι νεοδημοκράτες που μίλησαν στην πρόσφατη νομαρχιακή συνέλευση στο Κιλκίς.
Ορισμένοι ανέπτυξαν καίρια προβλήματα του νομού. Η Ντίνα Συμεωνίδου  ξέφυγε από τη ρουτίνα των ημερών (και μηνών) και αναφέρθηκε το μείζον πρόβλημα της ανεργίας στο νομό, ειδικότερα της ανεργίας των γυναικών και επίσης στην άδικη και αντιπαραγωγική μεταχείριση του νομού στον αναπτυξιακό νόμο, όπου εντάχθηκε στην ίδια κατηγορία κινήτρων με το ν. Θεσσαλονίκης.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 07:03

Μήνυμα εμπόρων

Συντάκτης:

Με ηχητικό μήνυμα προς τους καταναλωτές και με τη φωνή του προέδρου του, Σταύρου Χατζηγεωργιάδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς αντιδρά στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, ζητώντας «φορολογική δικαιοσύνη, σύγχρονο και σταθερό φορολογικό πλαίσιο, όχι στους αιφνιδιασμούς, ναι στο αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ και απόσυρση του άρθρου 14 τώρα». Στο μήνυμά τους οι έμποροι προτρέπουν την κυβέρνηση να «ψάξει αλλού για φοροδιαφυγή και όχι στο νόμιμο στεγασμένο εμπόριο».

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 07:02

Η περιοδικότητα της «πολιτικής βρώμας»

Συντάκτης:

Μια παρατήρησή του μάς μετέφερε ο αναγνώστης μας Μιχάλης Γαλανάκης, από την Καλίνδρια, όσον αφορά την «πολιτική βρώμα» που βιώνει η χώρα, όπως είπε.
«Εχω παρατηρήσει πως κάθε 20 χρόνια η χώρα αντιμετωπίζει ένα έντονο κλίμα «πολιτικής βρώμας». Κάνει τον κύκλο της, περνάμε στην κάθαρση και συνεχίζουμε. Τώρα βρισκόμαστε στο κλείσιμο αυτού του κύκλου».

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 06:44

Κάτι κινείται για το ΤΕΙ

Συντάκτης:

Τώρα που πλησιάζει να ολοκληρωθούν οι νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κιλκίς, κάτι καλό κινείται γύρω από την προοπτική του υπάρχοντος Τμήματος, αλλά και την προσπάθεια να αποκτήσουμε και νέα τμήματα.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 06:43

Τα είπε ο Αδαμόπουλος στο Χατζηγάκη

Συντάκτης:

Στη Ν.Δ. μόνο ένας πραγματικός «αντάρτης» υπάρχει και ακούει στο όνομα, Γιάννης Αδαμόπουλος. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου είναι βέβαια «αντάρτης» γενικώς, εντός και εκτός κόμματος.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008 10:53

Μηνάς ο μεταρρυθμιστής

Συντάκτης:

Ο πλέον φιλο-ηγετικός αποδείχτηκε ο συνάδελφος Μηνάς Παπαδόπουλος. Εκεί που γινόταν της κακομοίρας και η κυβέρνηση άκουγε τα σχολιανά της, ο Μηνάς επιχείρης3ε να πετάξει την μπάλα έξω από το γήπεδο. « Τι θα γίνει με τον Καποδίστρια 2»; Πως θα γίνουν οι εκλογές; ρώτησε.
Και πήρε ανάσες ο Χατζηγάκης απαντώντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών το μελετάει το πράμα και προσεχώς θα παρουσιάσει την πρότασή του και άλλα …γλαφυρά.
Αλλά την ανάσα του την πήρε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008 10:52

Η παραχώρηση του οικοπέδου

Συντάκτης:

«Παραχωρήθηκε το οικόπεδο της μεραρχίας, αλλά μόνο κατά χρήση κι όχι κατά κυριότητα…» ενημέρωσε τον υπουργό η κ Ειρήνη Κορωνίδου και αποκάλυψε ότι την ενημέρωσε σχετικά από το υπουργείο Άμυνας, ένας κύριος Παπαδήμας.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008 10:51

Πόντιος… Σιναπλιώτης

Συντάκτης:

Το σύλλογο των «Ακριτών» συνόδευσε στην Αθήνα και στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης.
Γιατί σας παραξενεύει. Εκτός από δήμαρχος, ο Σμυδάκης είναι κι ένας Σιναπλιώτης με… ποντιακή κουλτούρα.

Δυο από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να πάρει αυτό το διάστημα, ανέλαβε ο νομάρχης Κιλκίς Βαγγέλης Μπαλάσκας. Η πρώτη αφορά την προώθηση των μεγάλων οδικών δίκτυων του νομού μας και κυρίως με τους αυτοκινητόδρομους Θεσσαλονίκη-Προμαχώνα και Κιλκίς-Πολύκαστρο-Γουμένισσα.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:53

ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:
Το πρόγραμμα της ΚΕΔΚΕ για την επιχορήγηση της αστικής συγκοινωνίας αξιοποιεί ο δήμος Πολυκάστρου και ήδη ο δήμαρχος Δημήτρης Σμυδάκης και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Κιλκίς Χαράλαμπος Μωυσίδης υπέγραψαν τη σύμβαση για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Ο δήμος θα πάρει από την ΚΕΔΚΕ το ποσό των 116.825 ευρώ για το πρόγραμμα, προς όφελος και των δημοτών των οικισμών του, αλλά και του ΚΤΕΛ. Κερδισμένοι  άπαντες και μπράβο στο Σμυδάκη, που με χρήματα της ΚΕΔΚΕ ενισχύει την επικοινωνία των κατοίκων των οικισμών από και προς Πολύκαστρο, προς όφελος και των επαγγελματιών της πόλης.