Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 10:24:32 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:47

Σε Κουφάλια και Πολύγυρο ο Κώστας Κιλτίδης

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης θα επισκεφθεί τα Κουφάλια ν. Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 19.00 και θα έχει συνάντηση με το Σύλλογο Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών της περιοχής.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Κιλτίδης θα επιδώσει στα μέλη του Συλλόγου σάκο με τον εξοπλισμό του εθελοντή πυροσβέστη. 
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:43

Πρόσληψη καθηγητών από τον πίνακα ΑΣΕΠ

Συντάκτης:
Από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς ανακοινώνεται η πρόσκληση υποψήφιων εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σης από τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ έτους 2006 για διορισμό σε ποσοστό 60% των κενών οργανικών θέσεων κατά το σχολικό έτος 2008-2009.
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:42

Κάλυψη κενών θέσεων στα σχολεία

Συντάκτης:
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων για το σχολ. έτος  2008-09 προγραμματίζει να προβεί σε διορισμό μόνιμου εκπ/κού προσωπικού των κλάδων ΠΕ70-δασκάλων και ΠΕ 60-νηπιαγωγών
 Με αφορμή καταγγελίες οικολογικής οργάνωσης για μόλυνση του Αξιού από αστικά και βιομηχανικά λύματα στην ΠΓΔΜ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης ρωτά τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εξωτερικών ποια μέτρα έχουν λάβει για την προστασία του ποταμού.
Σύμφωνα με την οργάνωση Vila Ζora, ο Αξιός «φαίνεται να ρυπαίνεται από χημικά απόβλητα εργοστασίων και να δέχεται ανεξέλεγκτα τα αστικά λύματα της πόλης των Σκοπίων και άλλων περίπου 13 μικρότερων που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού.
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:48

Νέες βελτιώσεις στο δρόμο Κιλκίς-Προμαχώνα

Συντάκτης:
 Την ώρα που ο νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας προσπαθεί να εξασφαλίσει την κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου, με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, στον οδικό άξονα Κιλκίς-Προμαχώνα, και την ένταξή του στο Δ’ ΚΠΣ, η Δ’ ΠΑΘΕ προκήρυξε το έργο βελτίωσης του άξονα αυτού, με την κατασκευή και δυο νέων κόμβων. Το οδικό αυτό δίκτυο είναι το πλέον ταλαιπωρημένο και επικίνδυνο στο νομό, με μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος από τα φορτηγά διεθνών μεταφορών από και προς τα τελωνεία Δοϊράνης και Προμαχώνα.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι δεσμεύσεις αποδείχτηκαν προφορικές και το αίτημα μιας ολόκληρης περιοχής, της Γουμένισσας, που εδικαιούτο ένα τμήμα ΤΕΙ για τη συνολκή αναβάθμισή της, παραμένει ανεκπλήρωτο. Το χειρότερο μάλιστα είναι πως το αίτημα για ίδρυση τμήματος οινολογίας ικανοποιήθηκε, αλλά για το ΤΕΙ Καβάλας για τον εμπλουτισμό του παραρτήματος του στη Δράμα. Υπενθυμίζουμε ότι για την ίδρυση τμήματος οινολογίας στη Γουμένισσα υπερθεμάτισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, αλλά για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πως η φωνή τους είτε δεν εισακούστηκε, είτε δεν εκφράστηκε με τη δέουσα ένταση στην Αθήνα.
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:44

Φωτοβολταϊκός σταθμός 1MW στην Ποντοηράκλεια

Συντάκτης:
Με το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει άρχισε να ενισχύει το δίκτυο της χώρας, ο φωτοβολταϊκός σταθμός στην Ποντοηράκλεια, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 944 ΚW. Ο σταθμός παραδόθηκε σε λειτουργία και διασυνδέθηκε με απόλυτη επιτυχία στο ηλεκτρικό σύστημα, στις 23 Ιουλίου, σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο από πλευράς αύξησης της ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια.
Ακόμα και οι τούρκοι αρχαιολόγοι ανησυχούν για την παραποίηση των ιστορικών στοιχείων που γίνεται μέσω των αναστηλώσεων και ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες. Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως οι σχετικές εργασίες απαιτούν εξειδίκευση που έχουν οι Έλληνες. Την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τις εκτελούμενες υπό την ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας αναστηλωτικές εργασίες στην Ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά του Πόντου εξέφρασαν με ερώτησή τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ευρωβουλευτές του ΠAΣOK Kώστας Mποτόπουλος, Kατερίνα Mπατζελή, Σταύρος Λαμπρινίδης και Mαριλένα Kοππά. 
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:33

Βράβευση DOPPLER και PROTECTA ΑΕΒΕ

Συντάκτης:
 Την προσεχή Δευτέρα, 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΒΒΕ, στην οποία κύριος ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης. Στο κλειστό μέρος της Γενικής Συνέλευσης το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα εκπροσωπήσει ο πρώην Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία με θέμα: «Ο ρόλος της περιφέρειας στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:30

Μην αφήσετε να αδικηθούν νήπια και παιδιά

Συντάκτης:
Βαρύ πλήγμα στη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών επιφέρει η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία αλλάζει τόσο το σύστημα χρηματοδότησης όσο και οι όροι συμμετοχής στα εν λόγω προγράμματα προνοιακών δομών. Ήδη τις νέες ρυθμίσεις καταδικασαν η τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτικά κόμματα και εργαζόμενοι και γονείς.