Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:55:11 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:33

Βράβευση DOPPLER και PROTECTA ΑΕΒΕ

Συντάκτης:
 Την προσεχή Δευτέρα, 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΒΒΕ, στην οποία κύριος ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης. Στο κλειστό μέρος της Γενικής Συνέλευσης το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα εκπροσωπήσει ο πρώην Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία με θέμα: «Ο ρόλος της περιφέρειας στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:30

Μην αφήσετε να αδικηθούν νήπια και παιδιά

Συντάκτης:
Βαρύ πλήγμα στη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών επιφέρει η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία αλλάζει τόσο το σύστημα χρηματοδότησης όσο και οι όροι συμμετοχής στα εν λόγω προγράμματα προνοιακών δομών. Ήδη τις νέες ρυθμίσεις καταδικασαν η τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτικά κόμματα και εργαζόμενοι και γονείς.
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:28

Στη νέα ψηφιακή εποχή εντάχθηκε η Αξιούπολη

Συντάκτης:
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Αξιουπόλεως», η οποία υλοποιήθηκε με αφορμή την ένταξη του Δήμου στη Νέα Ψηφιακή εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government). Η Νέα Εποχή εγκαινιάζεταιμε την έναρξη της λειτουργίας της νέας, πλήρως ανανεωμένης και διαδραστικής του ιστοσελίδας www.axioupoli.gr.
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:28

Χρηστικές πληροφορίες για το Κτηματολόγιο

Συντάκτης:
 Με τους πολίτες να ζητούν στην πλειονότητα τους πληροφορίες και έντυπα την πρώτη μέρα λειτουργίας των γραφείων κτηματογράφησης, το ζητούμενο φαίνεται να είναι η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση για τη διαδικασία.
 Ένας άνδρας και μία γυναίκα αστυνομικός της Ασφάλειας Κιλκίς, που εμφανίστηκαν ως «άτεκνο ζευγάρι» από τη Θεσσαλονίκη, ήρθαν σε επαφή με Βούλγαρο και τη σύζυγό του, που διέμεναν εδώ και 8 μήνες στον Ασπρο, και προσποιήθηκαν ότι ήθελαν να υιοθετήσουν παράνομα το νεογέννητο αγοράκι τους, αντί του ποσού των 32.000 ευρώ.
 «Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες χρησιμοποιεί το Επιμελητήριο Κιλκίς ο πρόεδρός του, Π. Τονικίδης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του φορέα, Παναγιώτης Αμοιρίδης.
Ο κ. Αμοιρίδης αναφέρει: «Από δελτίο τύπου σε τοπικές εφημερίδες μάθαμε ότι κλιμάκιο του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Π. Τονικίδη είχε συνάντηση με μέλη  Δ.Σ. πολιτιστικού συλλόγου του Νομού. Για τη συνάντηση αυτή τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ενώ το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να γίνεται γενικά για κάθε ανοιχτή εκδήλωση και δεσμεύτηκε να το κάνει ο κύριος Πρόεδρος.
 Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπολειτουργεί, λόγω των θερινών διακοπών, με αποτέλεσμα η υγεία των πολιτών και των τουριστών να τίθεται σε κίνδυνο. Οι θερινές άδειες προκαλούν ελλείψεις σε προσωπικό, οι διαθέσιμες κλίνες και ΜΕΘ μειώνονται, ενώ η αναμονή σε τακτικά ιατρεία φτάνει και τους τρεις μήνες. Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, υπολογίζεται πως συνολικά λείπουν 5.000 ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι γιατροί, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς προγραμματίζονται 3.500 συνταξιοδοτήσεις.
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008 05:33

Η καθημερινότητα στο μυαλό των Ελλήνων

Συντάκτης:
 Με τα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής στο μυαλό τους προσέρχονται οι Έλληνες στην κάλπη για τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οικονομία απασχολεί το 70% των Ελλήνων. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, από τα οκτώ συνολικά κριτήρια που περιέχει το ερωτηματολόγιο της έρευνας, οι Έλληνες πολίτες απαντούν σε ποσοστό 61% ότι «θα ψηφίσουν με βάση τις θέσεις των κομμάτων σε θέματα εθνικής πολιτικής». Υψηλότερο ποσοστό σημειώνεται στην Κύπρο, με 70% -πράγμα κατανοητό λόγω του εθνικού θέματος.
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008 05:32

Ένα ξεχωριστό τριήμερο

Συντάκτης:
 Ξεπέρασαν κάθε αναμενόμενη προσδοκία, σε προσέλευση κόσμου, οι εκδηλώσεις που έγιναν στο Χωρύγι από 18 έως και 20 Ιουλίου. Ένα πλούσιο θέαμα με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, με θεατρικές παραστάσεις και με βραβεύσεις, σκόρπισε κέφι και χαρά σε όσους επισκέφθηκαν κατά το εορταστικό αυτό τριήμερο το Χωρύγι. Ήταν εκδηλώσεις που συνδύαζαν όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ενθουσιάζουν και συναρπάζουν σε θέαμα, σε παράδοση και σε πολιτισμό. Τρεις διαφορετικές, ψυχαγωγικές βραδιές, που παρουσίασε, με ευρηματικότητα και χιούμορ, ο παρουσιαστής των εκδηλώσεων Νίκος Κωνσταντινίδης.
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 07:37

Φτωχός απολογισμός στο δήμο Δοϊράνης

Συντάκτης:
«Φτωχό, άτολμο, χωρίς όραμα και σχεδιασμό», χαρακτήρισε τον απολογισμό της δημοτικής αρχής Δοϊράνης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Τερζενίδης, μιλώντας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κατά την έγκριση του οικονομικού απολογισμού για το έτος 2007. Ο κ. Τερζενίδης ανέφερε πως «θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά στο δήμο Δοϊράνης, αλλά η δημοτική αρχή του κ. Καλπακίδη δεν είχε ούτε σχέδιο, ούτε όραμα, ενώ έχασε και Ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν μπόρεσε να απορροφήσει χρηματοδοτήσεις εξ αιτίας της άγνοιάς της γύρω από αυτά. Ο δήμος Δοϊράνης πρέπει να λειτουργεί ως μια εξαιρετικά οργανωμένη «επιχείρηση», με πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, γιατί από αυτόν εξαρτάται η καθημερινότητα και το μέλλον 2000 ανθρώπων-δημοτών…».