Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 7:17:03 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:28

Με κομματικά κριτήρια οι μεταθέσεις αστυνομικ

Συντάκτης:
Σε σχέση με τις πρόσφατες μεταθέσεις αστυνομικών που έχουν πραγματοποιηθεί σε ορισμένα Αστυνομικά Τμήματα του νομού μας και τα παράπονα που διατυπώθηκαν από μετατιθέμενους αστυνομικούς αναφορικά με τις ανωτέρω μεταθέσεις-μετακινήσεις, η ΝΕ ΠΑΣΟΚ καταγγέλει  τις μεταθέσεις ως γενόμενες με κομματικά κριτήρια επισημαίνοντας τα παρακάτω:
Τα κριτήρια μιας μετάθεσης πρέπει να ορίζονται με βάση υπηρεσιακές ανάγκες, να είναι αξιοκρατικές και γίνονται ανεξάρτητα διαφόρων κομματικών σκοπιμοτήτων.
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:26

Πέντε κλινικές στη νέα νοσηλευτική πτέρυγα

Συντάκτης:
Η ΔΕΠΕΝΟΜ, η υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας που ανέλαβε να διεκπεραιώσει τεχνικά τη μελέτη της ανέγερσης της νέας νοσηλευτικής πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς παρουσίασε ήδη έργο. Υπέβαλε προς το Υπουργείο την προμελέτη και αίτημα να της ανατεθεί και η πλήρης μελέτη του έργου.
Το 2004 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γουμενισσιωτών Κατοίκων Θεσσαλονίκης ξεκίνησε συζήτηση και δραστηριοποίηση για την ίδρυση στη Γουμένισσα τμήματος Οινολογίας – Αμπελουργίας. Για την ίδια υπόθεση συγκροτήθηκαν επιτροπές από το Σύλλογο, το Δήμο και μικτή επιτροπή των δύο φορέων για την προώθηση, την παρακολούθηση, τη σύνταξη και υποβολή του σχετικού φακέλου στους αρμόδιους φορείς, πράγμα που έγινε το φθινόπωρο του ιδίου έτους. Κλήθηκαν να βοηθήσουν όσοι μπορούσαν και ιδιαίτερα οι τοπικοί και νομαρχιακοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, οι βουλευτές και άλλοι .(2)
Το θέμα φαίνονταν πως πορεύονταν θετικά παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προβάλλονταν.
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:22

Στόχος μια σταθερή πορεία

Συντάκτης:
Άνεμος ενθουσιασμού, δουλειάς και αισιοδοξίας έχει φυσήξει στον ΠΑΟ Κρηστώνης, που προετοιμάζεται πυρετωδώς αυτή την περίοδο ώστε να είναι πανέτοιμος για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν. Άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και προσφορά έχουν συγκροτήσει το νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Όθων Γραμματικόπολο ο οποίος δήλωσε: «κάναμε ότι καλύτερο δυνατό μπορούσαμε ώστε να ενισχύσουμε το έμψυχο δυναμικό της ομάδας ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ομάδα να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις». Η Κρηστώνη έχει ως στόχο μια καλή πορεία, όπως άλλωστε ήταν και η περσινή ενώ η διοίκηση έχει ήδη δώσει μεγάλο βάρος στην αναδιοργάνωση της ακαδημίας, η οποία στελεχώθηκε με εικοσιπέντε μικρούς ποδοσφαιριστές.
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:21

Πρωταγωνιστικός ρόλος για τον Κιλκισιακό

Συντάκτης:
Ομάδα – σύμβολο για τον νομό Κιλκίς, έχει γράψει τη δική του ιστορία στις επαγγελματικές κατηγορίες με πλήθος διακρίσεων. Για πολλά χρόνια στη Β΄ και Γ΄ εθνική, με έδρα που αποτελούσε κάποτε "κάστρο απόρθητο", αλλά και πλήθος ποδοσφαιριστών που ανέδειξε, ο Κιλκισιακός στα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική, πλην όμως οι άνθρωποι του συλλόγου γνωρίζουν καλά το μέγεθος και τη δυναμική που αντιπροσωπεύει αυτή η ομάδα.
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:15

Δ. Σισμανίδης :Δύο ή τρεις δήμοι στο ν. Κιλκίς;

Συντάκτης:
Ενώ τα σήματα από την κυβέρνηση και τους φορείς της αυτοδιοίκησης είναι σαφή για τρεις δήμους στο Ν. Κιλκίς  με τον επικείμενο Καποδίστρια 2, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κιλκίς και Δήμαρχος Πικρολίμνης Δ. Σισμανίδης τάσσεται υπέρ μιας προωθημένης λύσης. «Δηλώνω τη θέση μου δημόσια και καθαρά  Δυο δήμοι είναι αρκετοί στο ν. Κιλκίς. Δεν χρειάζονται περισσότεροι. Ο ένας προφανώς θα είναι ο δήμος Κιλκίς με έδρα το Κιλκίς στον οποίο θα συνενωθούν οι εφτά δήμοι της επαρχίας Κιλκίς πλην του δήμου Πολυκάστρου.
Μπροστά στην εναρμονισμένη πολιτική των εταιρειών - εμπόρων στον τομέα της αγοράς σιτηρών, από όπου απέχουν για να συμπιέσουν τις τιμές,  οι συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας αποφάσισαν να αμυνθούν, υιοθετώντας ακριβώς την ίδια τακτική: την ενιαία πολιτική.
Εκπρόσωποι όλων των συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στις 21 Αυγούστου 2008 με θέμα τα “ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ”. Η απόφαση ήταν όπως προαναφέρθηκε η σύμπυξη ενιαίου μετώπου άμυνας  και ενιαίας στάσης ως προς την πώληση έως ότου οι προσφερόμενες τιμές πώλησης ανταποκριθούν στις προσδοκίες και στις πραγματικές ανάγκες των αγροτών.
Τις άδειες δημοπράτησης για 108 νέα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το αναπτυξιακό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «Θησέας» υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας.
Τα 108 έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 11.770.606,75 ευρώ και αφορούν σε δήμους και κοινότητες κι από τους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:04

Πρωτοβουλία Γ. Γεωργαντά για Δικαστικό Μέγαρο

Συντάκτης:
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, μέσα στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του Συλλόγου για την επίλυση του θέματος του Δικαστικού Μεγάρου, είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματές του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Πρόεδρος ΤΑΧΔΙΚ Κωνσταντίνο Γκλέτσο. Κατά τη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Συλλόγου για την αναγκαιότητα  της άμεσης κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 14:04

Τα Σκόπια εκβιάζουν με τα νερά του Αξιού

Συντάκτης:
 Επιβεβαιώνεται από τις εκτιμήσεις όλων των συναρμόδιων παραγόντων και υπηρεσιών  σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη και Αθήνα  είναι ότι η μετατροπή του Αξιού σε ρυάκι οφείλεται σε συνειδητή επιλογή της ηγεσίας των Σκοπίων να πιέσουν οικονομικά - παραγωγικά την Ελλάδα.
Η χώρα που η οικονομία της στηρίζεται στην Ελλάδα και στις επενδύσεις ελλήνων επιχειρηματιών, δεσμεύει τα νερά του  Αξιού παροχετεύοντάς τα σε δεκάδες λιμνοδεξαμενές - οι ίδιοι στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχαν παραδεχτεί κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων μικτών επιτροπών εμπειρογνωμόνων των δυο χωρών ότι κατασκεύασαν 11 λιμνοδεξαμενές-  ωθούμενη από τον εθνικιστικό πυρετό της πολιτικής της ηγεσίας.