Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 9:08:57 μμ
etpa

Αγροτικά νέα

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 12:15

Γεωργαντάς: Πληρώνονται οι αποζημιώσεις ΠΣΕΑ 2017

Συντάκτης:

«Με τη συνεχή συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ διασφαλίστηκαν οι πόροι για τις οφειλόμενες, στους αγρότες του Κιλκίς, αποζημιώσεις ξηρασίας για το έτος 2017», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Γεωργαντά.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί τους ενδιαφερόμενους του υπομέτρου 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΠΑΑ), εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του καθεστώτος «Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις».

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 11:57

Κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων έτους 2020

Συντάκτης:

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε ΚΙΛΚΙΣ ενημερώνει τους κτηνοτρόφους του νομού ότι έχουν εκδοθεί οι καταστάσεις κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων έτους 2020.

Εσώκλειστοι μεν, λόγω πανδημίας, αλλά έχει τα καλά της η εποχή. Πέντε μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες και του νομού.

Οι  Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει η Κυβέρνηση για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, κατέστησαν τους αγρότες κανονικού καθεστώτος δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής του 4ου κύκλου.

Με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, ανέδειξε το θέμα της μη πληρωμής των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΚΟΕ/ΠΣΕΑ) στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Π.Ε. Κιλκίς.

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 13:14

Υποχρεωτική δήλωση των κατεχόμενων κυψελών

Συντάκτης:

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ενημερώνει όλους τους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου ότι πρέπει να δηλώσουν τις κατεχόμενες κυψέλες (δηλ. τις κυψέλες διαχείμασης) στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε  Κιλκίς ή στα κατά τόπους γραφεία Γεωργικής Ανάπτυξης Πολυκάστρου και Γουμένισσας μέχρι 31-12-2020.

Απόσπασμα της ομιλίας του κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη, Πρόεδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο "7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας", που διοργανώθηκε από την GAIA Επιχειρείν στις 6 Νοεμβρίου 2020.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς απηύθυνε, σήμερα, ομιλία στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με θέμα "Η ευκαιρία του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας".

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της νόσου COVID19 ενέκρινε την πίστωση ποσού ύψους 29.887.590,34  ευρώ το οποίο θα κατευθυνθεί σε συνολικά 39.368 κτηνοτρόφους που υπάγονται στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας.