Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, 7:30:08 πμ

Αγροτικά νέα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υπέγραψε τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ολοκληρώνεται πλήρως και καθίσταται λειτουργικό το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τους λοιπούς αγροτικούς φορείς σύμφωνα με τον Νόμο 4673/2020 «Αγροτικοί συνεταιρισμοί και λοιπές διατάξεις».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με κύριο γνώμονα  την απλούστευση και τη βελτίωση των διαδικασιών του Υπουργείου και έχοντας ως βασικό στόχο την απελευθέρωση της παραγωγικής διαδικασίας του αγροτικού τομέα από δυσλειτουργίες και διοικητικές αγκυλώσεις, θέτει σε διαβούλευση το «ερανιστικό» νομοσχέδιο.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, με θέμα:  Μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ., μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φραγγίδης.

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων αγροτών οι οποίοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα ιδιοκτησίας εξαιτίας των δασικών χαρτών βάζουν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Ομιλία Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Επιμέλεια Βασίλης Ιωαννίδης, γεωπόνος Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Στο μικρό αυτό βίντεο παρουσιάζονται δέκα από τα σπανιότερα είδη της  χλωρίδας του Κιλκίς που αναπτύσσονται σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και σε τοποθεσίες με μοναδική ομορφιά, όπως το όρος Πάικο, το όρος Κερκίνη, οι Λίμνες Δοϊράνη και Πικρολίμνη και ο ποταμός Αξιός.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η άριστη ποιότητα των κρασιών που παράγονται στην περιοχή της Γουμένισσας Κιλκίς μετά τα βραβεία που κατέκτησαν το 2020 στον 20Ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.

Βραβεύθηκαν 8 φιάλες από σταφύλια που μεγάλωσαν στο αμπελοτόπι της Γουμένισσας.

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 20:24

Το πρώτο FOOD TRUCK στην 29η Detrop

Συντάκτης:

Ημερίδα Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΚΜ για την Ανάδειξη Γεωργοδιατροφικών Προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ Κεντρικής Μακεδονίας Blockchain-Brexit.

Αναβλήθηκε, λόγω ωραρίου, από το Δικαστήριο του Κιλκίς η δίκη των έξι αγροτοσυνδικαλιστών.

Κατά την διάρκεια της Detrop Boutique 22-24/02/2020, θα πραγματοποιηθούν από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι εξής ενέργειες: