Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 6:27:10 μμ

Αρθρογραφία

Ως Υπεύθυνη Γυναικων ΝΟΔΕ Ν. Κιλκίς  να παραθέσω τα πιο σημαντικά σημεία του Ασφαλιστικού  Νομοσχεδίου, που αφορούν ιδίως τις γυναίκες και τη μητρότητα, κωδικοποιημένα.
Εδώ και πολλές μέρες προτάσσεται στις σκέψεις μου η παγκόσμια ημέρα Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργαζομένων στις 28 Απριλίου. Ο θεσμός συνεχίζει να βρίσκεται σε περιθωριακή θέση στην Ελλάδα και την Ευρώπη των δεκαπέντε. Δεν γνωρίζω σε ποια απελπιστική θέση στα νέα μέλη που έφθασαν την Ευρώπη στις είκοσι επτά χώρες βρίσκεται. Δεν γνωρίζω χρονοδιαγράμματα εναρμόνισης των νομοθεσιών των νέων χωρών.
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 06:04

Επιτέλους, τα αυτονόητα

Συντάκτης:
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η συμπεριφορά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Φλωρίδη στις ενημερωτικές συναντήσεις τους με τους αγρότες και τους γιατρούς, εργαζόμενους στο νοσοκομείο Κιλκίς..Για πρώτη φορά στελέχη αντιπολιτευόμενου κόμματος άσκησαν αυτοκριτική για τις δικές τους παραλείψεις και ανεπάρκειες της πολιτικής τους ενόσω κυβερνούσαν, πριν ασκήσουν αντιπολίτευση στους νυν κυβερνώντες.
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 07:14

Λόγια να λέμε

Συντάκτης:
Υποθέτουμε ότι οι υπεύθυνοι των σφαγείων Κιλκίς δεν εννοούσαν στα σοβαρά όσα επικαλέστηκαν προκειμένου να πετύχουν την αθώωσή τους. Ελπίζουμε πως ήταν όλα τούτα μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσουν για τις καλές τους προθέσεις και δεν συνιστούσαν προαναγγελία της νέας πολιτικής τους.
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:30

Νερό από το Πάικο

Συντάκτης:
Είναι ντροπή ύστερα από τόσα χρόνια οι δημότες Πολυκάστρου να μην έχουν επαρκές και υγιεινό πόσιμο νερό. Και να ταλαιπωρούνται από τα προβληματικά νερά των γεωτρήσεων, νερά επιβαρυμένα με επικίνδυνα στοιχεία, όπως αρσενικό, ψευδάργυρο κ.α..
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:16

Σιωπή

Συντάκτης:
Μια δημοτική επιχείρηση του Κιλκίς, έστω με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, έριχνε τα απορρίμματα ή μάλλον τα υπολείμματα των σφαγίων στον ΧΥΤΑ του δήμου Κιλκίς. Ο πρόεδρος της εταιρείας, διορισμένος από τη δημοτική πλειοψηφία, παραπέμφθηκε να δικαστεί με αυτόφωρη διαδικασία.
Αν είναι ένοχος ή όχι θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Προκαλεί κατάπληξη όμως η διαχείριση του όλου θέματος από τη διοίκηση του δήμου.
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:47

Τα «κεφάλια μέσα»

Συντάκτης:
Εφτασφράγιστο μυστικό η ταυτότητα του νέου προέδρου του γηροκομείου Κιλκίς. Με όσα διαδραματίστηκαν επί πέντε μήνες, με τους διαγκωνισμούς, το γράφε-σβήσε των υποψηφίων και το παιχνίδι εξουσίας των δυο τοπικών πόλων περί το «μέγα τούτο θέμα» αν δεν δούμε το νέο πρόεδρο να υπογράφει π.χ. τους μισθολογικούς καταλόγους των εργαζομένων δεν θα πειστούμε ότι όντως διορίστηκε.
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:41

Σωτήρης Χρυσάφης : Ονοματοδοσία σχολείων

Συντάκτης:
Η απομόνωση της Ελλάδας από την Αναγέννηση του Ευρωπαϊκού πνεύματος,
που ξεκίνησε τον αιώνα της υποδούλωσής μας, είχε σαν θλιβερό αποτέλεσμα η σημερινή Ελλάδα να υπολείπεται σε πολιτισμικό επίπεδο από την υπόλοιπη Ευρώπη,
Αυτό είναι γνωστό σ’ όλους μας και το διαπιστώνουμε σε όλες τις μορφές του πολιτισμού, καλές τέχνες (το μόνο Ευρωπαϊκό Κράτος χωρίς κτίριο όπερας), δομή πόλεων, εκπαίδευσης, δημόσιες υπηρεσίες και πλήθος άλλων τομέων, που πανθομολογουμένως υπολείπονται κατά πολύ από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 05:48

Τα Μέσα και οι απέξω

Συντάκτης:
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επιτέθηκε κατά των «νταβατζήδων» στοχοποιώντας εργολάβους και μέσα ενημέρωσης.
Οι μύδροι του  προέδρου  του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά των μέσων ενημέρωσης ακόμα ηχούν.
Η γ. γραμματέας του Κ.Κ Ε... Αλέκα Παπαρήγα μονίμως έχει στο στόχαστρό της τον αστικό τύπο.
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:35

Ζήτημα δημοκρατίας

Συντάκτης:
Δεν είναι το γιοφύρι που δεν είναι σε θέση να κατασκευάσουν. Το δρόμο, το νερό, τα χρειώδη εκείνα που η αυτοδιοίκηση οφειλει να προσφέρει στους δημότες της. Και για τα οποία αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες.
Η υποχρηματοδότηση της Τ.Α. προκαλεί κάτι χειρότερο.Υποβαθμίζοντας το ρόλο της Τ.Α. επαναφέρει την χώρα και την Περιφέρεια στην εποχή του «κατόπιν ενεργειών μου». Εφεξής οι πολίτες δεν θα αποφασίζουν δια των τοπικών αιρετών τους οργάνων για όσα τους αφορούν, αλλά θα προσφεύγουν στον «πατερούλη» υπουργό, κυβερνητικό της Αθήνας.