Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:04:02 μμ
Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 21:48

Ευρωπαϊκό, όχι Ελληνικό!

Συντάκτης:

Γράφει ο Παναγιώτης Αδάμος.

 
1. Αν τα επόμενα 24ωρα φθάσουν στα σύνορα πολλές χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων, ο ελληνικός στρατός δεν θα μπορεί επ' αόριστον να τους σταματήσει, ιδίως μάλιστα αν χιλιάδες θα προσπαθούν να μπουν και από τη θάλασσα. Δεν είναι δυνατόν να φυλάσσονται εκατοντάδες χιλιόμετρα θαλάσσια σύνορα επ' αόριστον.
Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 21:47

Η αντιστοίχιση πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Δάσκαλος - συγγραφέας.

 

Ο Έλληνας διαθέτει γνώση αλλά όχι μόρφωση. Μιλά για πολιτισμό, αλλά του λείπει η πολιτική παιδεία. Δε λέει «μπράβο» σε κανένα και δεν έχει κοινή στάση στα εθνικά ζητήματα. Την ώρα που το Αιγαίο κινδυνεύει από διχοτόμηση, το θέμα για την κυβέρνηση  είναι τα Εξάρχεια.

Γράφει ο Τάσος Ναούμης / παιδίατρος  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο  ότι τα μικρόβια διανύουν μεγάλες αποστάσεις και δεν αναχαιτίζονται  στα σύνορα. Δεν πέρασε μια εβδομάδα από την εμφάνιση του νέου κορονοϊού Covid-19 στην Ιταλία και έφθασε το πρώτο κρούσμα στην χώρα μας.

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 22:33

Γέρασα, δόξα τω Θεώ

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Μπήκαμε πια στα εξήντα έξι, γίναμε παππούδες. Θυμάσαι το τραγούδι που έλεγε ‘’Βρε πώς μπατιρίσαμε, που σαρανταρίσαμε’’; Εμείς εξηνταφευγαρίσαμε. Άστα βράστα, ξοφλήσαμε αδελφέ…

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 14:18

Η επέλαση του κορονοϊού

Συντάκτης:

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης, γιατρός - Γραμματέας Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής.

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 21:38

''Ο λαός δεν ξεχνά...''

Συντάκτης:

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης.

Προχθές ταξίδευα με έναν πολιτικό φίλο προς Ναύπακτο/Μεσολόγγι/Αγρίνιο και μου περιέγραφε τη φτώχεια και την ανέχεια στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Γράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου, Βουλευτής ν. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές τις ημέρες, βρίσκεται στην Καπναποθήκη του Κιλκίς η έκθεση του Υπ. Εσωτερικών - Τομέα Μακεδονίας Θράκης - με θέμα "Η Ελληνίδα στον Πόλεμο", μια έκθεση ιδιαίτερα σημαντική, γιατί αναδεικνύει αθέατες πτυχές της ελληνικής ιστορίας.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 23:18

Τα 2.500 Χρόνια (Β' μέρος)

Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Αδάμου.

1.  Κλείνοντας το πρώτο μέρος, είχα αναφερθεί στην ικανότητα του Θεμιστοκλή να συλλάβει το ότι ο αγώνας θα κρινόταν στη θάλασσα. Ο ευφυής Αθηναίος στρατηγός αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις του ρόλου που παίζει η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ στην ιστορική εξέλιξη.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 22:15

«Ελάτε να πάρετε το Σύριζα στα χέρια σας» (Τσίπρας)

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Δάσκαλος – συγγραφέας.

Δεν υπάρχει λαός που στην ιστορική διαδρομή του να μη γνώρισε εναλλάξ το φωτεινό και το σκοτεινό πρόσωπο της Σελήνης.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 20:40

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)

Συντάκτης:

Του Δημήτρη Ιωαννίδη.

ΜΚΟ: Χαρακτηρισμός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού. Ένας νομικά συγκροτημένος οργανισμός που δημιουργείται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα και λειτουργεί ανεξάρτητα από κάθε Κυβέρνηση.