Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 5:20:20 μμ
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 23:09

Πολιτική υπεροχή ενόψει (νέων) προκλήσεων

Συντάκτης:

Του Γιώργου Φλωρίδη, πρώην υπουργού, βουλευτή Κιλκίς.

Η εκλογική νίκη της ΝΔ τον Ιούλιο του 2019, με την ταυτόχρονη αποδοκιμασία της πεντάχρονης λαϊκιστικής αποκάλυψης, εξέφρασε μια βαθύτερη ιδεολογικοπολιτική διεργασία και μετατόπιση του κοινωνικού σώματος. Εξέφρασε την ώριμη ανάγκη για υπέρβαση του κύκλου της ανεκπλήρωτης μεγαλοστομίας, του διαλυτικού διχασμού και του παρασιτικού προστατευτισμού, που κράτησε στάσιμη τη χώρα.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 22:36

Διαδικτυακές σχέσεις

Συντάκτης:

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου, τέως Λυκειάρχης.

Η περίοδος, που διανύουμε είναι περίοδος μιας νέας επανάστασης. Νέες λέξεις παρεισέφρησαν στο λεξιλόγιό μας…νέοι όροι…νέα μοντέλα επικοινωνίας και σχέσεων.
Η μαγεία της φωτογραφίας, της εικόνας, των χρωμάτων, ελκυστική. Ένας κόσμος εικονικής πραγματικότητας…ένας κόσμος επικοινωνίας, που κρύβει τη δική του δυναμική εξέλιξης και προόδου!

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 22:55

Παλιός Βαρδάρης II

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Το 1975 ο πατέρας μου έκλεισε το κυλικείο της οδού Λαγκαδά και πήρε δεύτερο κυλικείο πάλι στην περιοχή του Βαρδάρη στο ισόγειο οικοδομής στην οδό Ειρήνης 17. Εκεί ήταν το πρακτορείο λεωφορείων Λαγκαδά που είχε δικό του κυλικείο και ο πατέρας μου πήρε το κυλικείο όλης της οικοδομής.

Σκληρή απάντηση δίνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Κιλκίς, Θέμης Κοσμίδης, στην πρώην αντιδήμαρχο, Άννα Δημάκη, για το θέμα του Θερινού Σινεμά, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τη νομιμότητα στη διαχείριση του χώρου πέρσι το καλοκαίρι:

Είναι ολοφάνερο ότι βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.

Γράφει ο Κώστας Τόλης, εκδότης εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr).

Το γεγονός ότι ο κατάλογος με τα 1.230 Μέσα Ενημέρωσης που πήραν μέρος στην κρατική διαφημιστική καμπάνια « Μένουμε Σπίτι» - με τα ποσά που έλαβε το καθένα- δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι ένα βήμα διαφάνειας.

Γράφει η Αννα Δημάκη, πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κιλκίς.

Όταν λόγω θέσης έχεις ζήσει σε όλες τις φάσεις τους κάποια γεγονότα, από την σύλληψη, τον προγραμματισμό, την οργάνωση έως την πραγματοποίηση και την αξιολόγηση, και ειδικά όταν στο στάδιο της πραγματοποίησης και αξιολόγησης έχεις την πλήρη αναγνώριση των δημοτών, σε στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν βλέπεις κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη έχεις κάνει για να χαρείς με την εξέλιξη στον Τόπο σου.

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 23:57

Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο;

Συντάκτης:

Από την Κωνσταντίνα Γεράκη.

Ο Λευτέρης και η Άννα γνωρίστηκαν σε μια έξοδο με κοινούς φίλους. Λίγο πριν λήξει η βραδιά αντάλλαξαν τηλέφωνα αφού πρώτα, κατά την διάρκεια των πολλών ωρών διασκέδασης και την ανάλογη κατανάλωση αλκοόλ, είχαν ανταλλάξει βλέμματα, τυχαίες χειρονομίες και γενικά όλα αυτά που υπόσχονται πως θα υπάρξει συνέχεια στο έργο…

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 23:28

Ιθάκη

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Μία-μία πέφτουν οι θύμησες στην επιφάνεια των νερών της ψυχής σου ταράζοντας τα γαληνεμένα της νερά και σχεδιάζοντας σχήματα κυκλωτικά, που σου θυμίζουν ότι όλα κάνουν τον κύκλο τους, ακολουθώντας νομοτελειακά τη στράτα του ήλιου και τα τρίστρατα των άστρων.

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 22:15

Το παντελόνι του τάη Τίμα

Συντάκτης:

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

Στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα, πολλά νέα παιδιά, εκεί, στις υπώρειες της Κρούσας τα χωρία, ήταν μαθητευόμενοι σε τεχνίτες, στο Κιλκίς.

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Το καλό και το κακό είναι έννοιες αντίθετες. Είναι όμως και ίδιες, όπως στις λέξεις καλο-μαθημένος και κακο-μαθημένος. Εξάλλου το καλό του ενός σημαίνει το κακό του άλλου, όπου τα πράγματα είναι διαγωνιστικά ή ανταγωνιστικά.