Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 6:19:09 μμ

Γράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου, Βουλευτής ν. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές τις ημέρες, βρίσκεται στην Καπναποθήκη του Κιλκίς η έκθεση του Υπ. Εσωτερικών - Τομέα Μακεδονίας Θράκης - με θέμα "Η Ελληνίδα στον Πόλεμο", μια έκθεση ιδιαίτερα σημαντική, γιατί αναδεικνύει αθέατες πτυχές της ελληνικής ιστορίας.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 23:18

Τα 2.500 Χρόνια (Β' μέρος)

Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Αδάμου.

1.  Κλείνοντας το πρώτο μέρος, είχα αναφερθεί στην ικανότητα του Θεμιστοκλή να συλλάβει το ότι ο αγώνας θα κρινόταν στη θάλασσα. Ο ευφυής Αθηναίος στρατηγός αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις του ρόλου που παίζει η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ στην ιστορική εξέλιξη.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 22:15

«Ελάτε να πάρετε το Σύριζα στα χέρια σας» (Τσίπρας)

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Δάσκαλος – συγγραφέας.

Δεν υπάρχει λαός που στην ιστορική διαδρομή του να μη γνώρισε εναλλάξ το φωτεινό και το σκοτεινό πρόσωπο της Σελήνης.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 20:40

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)

Συντάκτης:

Του Δημήτρη Ιωαννίδη.

ΜΚΟ: Χαρακτηρισμός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού. Ένας νομικά συγκροτημένος οργανισμός που δημιουργείται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα και λειτουργεί ανεξάρτητα από κάθε Κυβέρνηση.

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 22:53

Για τις σημαίες στα μπαλκόνια...

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο να υπάρχουν αναρτημένες στα μπαλκόνια οι ελληνικές σημαίες ολόκληρο τον χρόνο είναι μόνιμο φαινόμενο. Κάποιες μάλιστα να είναι κουρελιασμένες και να μην αντικαθίστανται από τους ενοίκους.

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 20:43

Μπαμπά, θα γίνεις παππούς

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

‘’Ερχόμαστε από μία σκοτεινή άβυσσο (μήτρα). Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο (τάφος). Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε ζωή’’ (Νίκος Καζαντζάκης ‘’Ασκητική’’).

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 22:58

Της προσφυγιάς

Συντάκτης:

 Του Στέφανου Παραστατιδη.

Ο ασθενής, ηλικίας 70 και βάλε, προσέρχεται με καροτσάκι στα επείγοντα, συνοδεία υιού, συριακής καταγωγής. Μία εμπύρετη λοίμωξη αναπνευστικού είχα να αντιμετωπίσω, μα ρωτώ για την αναπηρία απευθυνόμενος στον γιο, αν είναι πρόσφατη 'δηλαδή' -και κείνος, σε σπαστά αγγλικά, μού λέει πως είναι έτσι από καιρό.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 22:53

Διαχείριση αρνητικών συμπεριφορών

Συντάκτης:

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος, Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, τηλ. 2341028087, facebook: Βικυ Καλφοπούλου.

Εκφράσεις όπως “δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με τον θυμό του παιδιού μου”, ή “δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τα ξεσπάσματα του” ή “δεν αντέχω την γκρίνια του” είναι λόγια που πολλοί γονείς φέρνουν μέσα στις συνεδρίες μας.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 22:27

Το δασάκι του Νοσοκομείου Κιλκίς

Συντάκτης:

Γενικό νοσοκομείο Κιλκίς. Μακάρι να υπάρχει Κιλκισιώτης που δεν το επισκέφτηκε, είτε σαν ασθενής, είτε σαν απλός επισκέπτης. Εκεί βρίσκουμε τη φροντίδα στα ιατρικά μας προβλήματα, εκεί μας φροντίζει, με αυτοθυσία μπορώ να πω, χρόνια τώρα, το προσωπικό, παρά τη γρίνια μας. Σίγουρα θέλουμε και θα μπορούσε να έχει καλύτερες υπηρεσίες, ίσως βέβαια με κάποιες επιπλέον προϋποθέσεις.

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 21:31

Μάριος Χλαπαχλούπας ο....Ξεραόλας

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Ποδοσφαιρικός αγώνας στην τηλεόραση και στην καφετερία χαμός.
-Καλά ρε, αλλαγή ήταν αυτή που έκανε ο Φερέιρα; Έβγαλε τον Μπίσεσβαρ κι έβαλε τον Πέλκα; Εγώ θα έβγαζα τον Λημνιό και θα έβαζα τον Ζαμπά. Αλλά τέτοιος άσχετος είναι.