Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 5:04:06 μμ

Γράφει ο Χρήστος Ίντος, Δάσκαλος, συγγραφέας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μελέτησα το άρθρο του αγαπητού φίλου και αρθρογράφου της εφημερίδας σας (ΕΙΔΗΣΕΙΣ, φ.1508/27-04-2022) Νίκου Σιάνα για τον ταγματάρχη Βασίλειο Παπαγιάννη που έπεσε ηρωικά στη μάχη του Σκρα το Μάιο του 1918. Χρήσιμες οι πληροφορίες για τον ήρωα αλλά ενδιαφέρουσες και συζητήσιμες κάποιες επισημάνσεις και προτάσεις του.

Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 13:38

Η παγκόσμια ημέρα ελευθεροτυπίας

Συντάκτης:

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαστάκης, Θεολόγος, πρ. Λυκειάρχης.

Η 3η Μαίου είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία διότι η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην «Ελευθερία του Τύπου». Την ημερομηνία αυτή εορτάζεται κάθε χρόνο η «Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας».

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

 «Ουδείς γαρ ούτω ανόητος εστίν όστις πόλεμον προ ειρήνης αιρέεται• εν μεν γαρ τη ειρήνη οι παίδες τους πατέρας θάπτουσι, εν δε τω πολέμω οι πατέρες τους παίδας».(Κανένας δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη. Στην ειρήνη, οι γιοι θάβουν τους πατεράδες τους. Στον πόλεμο, οι πατεράδες θάβουν τους γιους τους), μας  λέει ο Ηρόδοτος.

Γράφει η Σοφία Ψαρρά, Υποψήφια Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κεντρική Μακεδονία.

            Στις 15 Μαΐου, ολοκληρώνεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις εκλογές για Πρόεδρο και Κ.Ε. Ένα Συνέδριο με διάθεση σύνθεσης και όχι διάλυσης, με κοινή διαπίστωση της σημερινής ακραίας δυσμενούς θέσης της ελληνικής κοινωνίας, εξαιτίας της επικράτησης της αισχροκέρδειας που επιτρέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 10:53

Θανάσης Βαφειάδης: Πατσατζήδικα

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν τον πατσά και άλλοι που αρνούνται πεισματικά ακόμη και να τον δοκιμάσουν.

Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 09:50

Β. Αθανασιάδης: 1η Μαΐου 1917 πριν 105 χρόνια

Συντάκτης:
Την Κυριακή 8 Μαϊου 2022 στις 10:15, στον λόφο ΡΑΒΙΝΕ - Χαμηλό της Κοινότητας Ειδομένης του Δήμου Παιονίας, θα εορταστεί η 105η επέτειος της ιστορικής Μάχης του Ραβινέ.
Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 19:09

Η μήτρα του κακού

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

«Η εμπειρία και η ιστορία διδάσκουν ότι οι λαοί και οι κυβερνήσεις δεν έμαθαν ποτέ τίποτα από την ιστορία και δεν έδρασαν ποτέ βάσει των αρχών που συνήγαγαν απ' αυτήν», λέει ο Georg  Wilhelm Friedrich Hegel. Κι ακόμη χειρότερα για αυτούς που  αγνοούν την Ιστορία της πατρίδας τους.

Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 19:08

Το ξεκαθάρισμα του τοπίου

Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Αδάμου.

Νομίζω ότι πλέον έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο πόλεμος μπορεί να διεξάγεται στην Ουκρανία, αλλά δεν αφορά τόσο την Ουκρανία. Ο πόλεμος γίνεται για τη Ρωσία. Η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο εκ μέρους κυρίως της ηγεσίας των ΗΠΑ, προκειμένου να επιτευχθούν στόχοι που έρχονται από αρκετά παλιά.

Γράφει η Καλλισθένη Πάκα, Δικηγόρος - Δημοτική Σύμβουλος Κιλκίς.
Ο χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τροποποιείται για μια ακόμη φορά στην χώρα μας. Τμήματα και σχολές καταργούνται, αναβαθμίζονται, συγχωνεύονται και φαίνεται πως στη γενικότερη κινητικότητα υπάρχει μόνο ένα σημείο ακινησίας: το παρόν και το μέλλον του μοναδικού τμήματος που υπάρχει στο Κιλκίς:

Γράφει ο Γεώργιος Μάνος, Γεωπόνος – οικονομολόγος - Συγγραφέας – ιστορικός ερευνητής.
2022. Έτος προσφυγικού ελληνισμού.