Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:09:40 μμ
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 23:30

Κι εμείς οι τρεις στον καφενέ...

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

 

- Μαρτυρικός θάνατος για 92χρονο στο Βόλο. Αδίστακτοι ληστές τον άφησαν να ξεψυχήσει δεμένος και φιμωμένος…

- Φθιώτιδα: Μπήκε στο σπίτι και βρήκε την ηλικιωμένη γυναίκα του νεκρή, δεμένη και φιμωμένη…

- Νεκρός, δεμένος και φιμωμένος, εντοπίστηκε ηλικιωμένος σε διαμέρισμα στην πλατεία Βάθη…

- Έγκλημα στη Δραπετσώνα: Ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε νεκρός, φιμωμένος και δεμένος..

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 21:47

Ελα και μην αγανακτάς...

Συντάκτης:

 Ασκείς κριτική στα πεπραγμένα της τοπικής εξουσίας και μετά  μετανιώνεις γι αυτά που τους καταμαρτυρείς. Λυπάσαι και στενοχωριέσαι για την αντίληψή τους περί το διοικείν, διότι σχεδόν όλοι είναι γνωστοί και φίλοι και δεν γίνεται να αλληλοκοροϊδευόμαστε.

Είμαι στη Γουμένισσα ως βοηθός ιατρός στην παθολογική κλινική του εκεί μικρού, αλλά συμπαθητικού και χρήσιμου για την επαρχία Παιονίας  νοσοκομείου, διορισμένος για εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου.

Είμαι στη Γουμένισσα ως βοηθός ιατρός στην παθολογική κλινική του εκεί μικρού, αλλά συμπαθητικού και χρήσιμου για την επαρχία Παιονίας  νοσοκομείου, διορισμένος για εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου.

Του Σωτήρη Χρυσάφη. 

 

Σίγουρα ζούμε στην χώρα του παραλόγου. Μιά μεγάλη  μερίδα των ατόμων που στηρίζει την Κυβέρνηση είναι της αρχής ότι πρέπει οι παρελάσεις και οι πανηγυρισμοί εθνικών επετείων να ελαττωθούν  αν όχι να εξαλειφθούν, και από την άλλη η ίδια  η Κυβέρνηση παίρνει την απόφαση να δημιουργήσει νέες τοπικές  ιστορικές επετείους. Βλέπε γιορτή «απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης» το 1944 από τους Γερμανούς και κατά διαβολική σύμπτωση αυτή τυχαίνει  να είναι τις ίδιες ημερομηνίες με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους, και φυσικά και από την επέτειο του ΟΧΙ.

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 19:43

Το φιάσκο των αγροτικών εξαγωγών

Συντάκτης:

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

 

Είναι κάποιες ειδήσεις που χτυπάνε την καμπάνα της αλήθειας με τρόπο τεκμηριωμένο και αδιαμφισβήτητο. Πριν λίγες μέρες, το Αυστριακό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, παρουσίασε μία έρευνα για τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα. Το κόστος για την Ε.Ε. την διετία 2014-2016 ανέρχεται στα 30 δισ. ευρώ, και το κόστος για την Ελλάδα (της οποίας οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 23,1%) υπολογίζεται στα 250 εκ. ευρώ.

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 14:27

Η ανάπηρη δημοκρατία

Συντάκτης:

Γράφει ο
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης. 

 

Κάθε λαός έχει τη δημοκρατία που του αξίζει, όπως και τους ηγέτες που του αξίζουν.
Στην χώρα που γέννησε τη δημοκρατία -έκτοτε αποτελεί ζητούμενο -  διαπράττονται ασχήμιες στο όνομά της. Χωρίς καν να εκλαμβάνονται ως δημοκρατικές εκτροπές, αφού δεν εγείρονται αντιδράσεις από το πολιτικό σώμα.

Όταν άκουσα τον Τσίπρα να λέει για τον Τραμπ «μοιάζει διαβολικός, όμως, γίνεται τελικά για καλό», το τραγούδι του Π. Μιχαλόπουλου μου ήρθε στο νου: « Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 21:15

Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη:"Οι Κούκλες"

Συντάκτης:

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στις “Κούκλες”. Το live μπαρ της Μαριλού. Όταν τελείωσε το ζωντανό πρόγραμμα, μια γυναίκα από αυτές που μέχρι πριν λίγη ώρα τραγουδούσαν, ανέβηκε στη σκηνή και είπε τα εξής λόγια: «Κοίτα να δεις που έφτασα τα 60, για να έχω δικαίωμα να παντρευτώ».

Συναντηθήκαμε έξω  από την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς και τα είπαμε δι’ ολίγων, μεταξύ καφέ εγώ και γευστικής μπουγάτσας εκείνος, στο καφέ ‘’Ανατολή’’ του Φώτη,  με τον Νικολαΐδη Αλέκο, τον γνωστό συνδικαλιστή - αγροτοσυνεταιριστή της Αξιούπολης Παιονίας, προοδευτικό κερασοπαραγωγό, πρώην δραστήριο κοινοτάρχη Φιλυριάς και Γερακώνας Γουμένισσας,  τακτικό αναγνώστη των Ειδήσεων και Πρωινής και των προσωπικών ιατρικών μου ενθυμημάτων.