Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:58:42 μμ
Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 20:07

Κεντροαριστεράς… συνέχεια

Συντάκτης:

Του Δημήτρη Ιωαννίδη. 

 

Συγχαρητήρια Φώφη!
Ο πρώτος και ο δεύτερος στόχος των διοργανωτών της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη  Αρχηγού της Κεντροαριστεράς επετεύχθη.

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη με την αναπάντεχη μαζική προσέλευση του δημοκρατικού λαού στις κάλπες (213000 πολίτες). Η επιτυχία αυτή δεν χρεώνεται μόνο στους διοργανωτές (Αλιβιζάτος και ά.), αλλά, σ΄’ολους τους υποψηφίους, οι οποίοι, με τη θετική τους παρουσία στην τηλεμαχία (Depate) και στις ανά την Ελλάδα προεκλογικές εμφανίσεις τους επέδειξαν ενωτικό πνεύμα και υψηλό δημοκρατικό ήθος.

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 21:37

Tο όνειρο κάθε άντρα...

Συντάκτης:

Από την Κωνσταντίνα Γεράκη.

 

Για τις γυναίκες παραμένει ένα μυστήριο που αιώνες τώρα προσπαθούν να επιλύσουν ξοδεύοντας τόνους make up και επενδύοντας απεριόριστο χρόνο για να αναλύσουν το θέμα απ΄όλες τις μεριές...
Το όνειρο κάθε άντρα θα ήθελε μια γυναίκα να είναι μόοοονο αυτή... να το είχε πλάσει κατα προτίμηση εν μέσω θερινής νυκτός και μετά αυτή να κάνει τη μεγαλοπρεπή της εμφάνιση και να τον κατακτήσει...

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 21:36

Αναστάσιος Αμανατίδης :Προσωπικά ενθυμήματα

Συντάκτης:

ΣΚΟΡΔΟ  ΤΟ  ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ

Τα τελευταία χρόνια της ελεύθερης ιατρικής μου καριέρας στο Κιλκίς έβλεπα, ότι η χρήση του σκόρδου για πρόληψη, αλλά και για αντιμετώπιση της εγκατεστημένης αρτηριακής πίεσης,

Αν είναι αληθές πως  κάθε οικονομική κρίση αποτελεί  και ευκαιρία να διδαχτεί κάποιος από τα λάθη του και να αναθεωρήσει τις πολιτικές που τον οδήγησαν στα βράχια, τότε στην καθ' ημάς Ανατολή η κρίση ούτε αυτό κατάφερε. 

Έλεγε ο παπά - Ηλίας, εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς (1939 – 1959), λίγο πριν το ‘’πιστεύω’’, περίπου στη μέση της κυριακάτικης λειτουργίας, …’’τας θύρας, τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν’’… που σημαίνει προσοχή στις πόρτες της εκκλησίας και συμπλήρωνε,

Μετά την αποφοίτησή μου από τη σχολή, τοποθετήθηκα στο Κιλκίς τον Ιούλιο του 1969. Στην πρώτη μου άδεια αντάμωσα με τον επιστήθιο φίλο, συμμαθητή και συνάδελφο μου Θανάση στο χωριό του, το Σώστη της Κομοτηνής.

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 21:20

Κοινωνικός αποκλεισμός ατόμων με αναπηρία

Συντάκτης:

Γράφει η Θεοδοσία Ε. Παπαδοπούλου-Τσάτση, Φιλόλογος Α.Π.Θ., MSC Ειδικής Αγωγής, e.mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Με αφορμή την επικείμενη ημέρα της 3ης Δεκεμβρίου, που γιορτάζεται  ως Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία, θα ήταν καλό όλοι μας  να αναλογιστούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα αυτά και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους ενίσχυσης της προσπάθειάς τους.

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 20:44

Η Κική της ΤΕΧΝΗΣ και του πολιτισμού

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Τερζενίδης.

 

Η ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς αποτελούσε και αποτελεί έναν φάρο πολιτισμού, που το φως του ξεπερνά τα όρια του νομού Κιλκίς. Τεράστια η παρακαταθήκη και το έργο του κορυφαίου αυτού φορέα του Κιλκίς. Στα 37 χρόνια ζωής και δράσης της η ΤΕΧΝΗ μπόρεσε να γράψει μια λαμπρή διαδρομή στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού και της χώρας, και μάλιστα σε όλες τις εκφάνσεις της τέχνης, έτσι όπως το ίδιο το όνομά της φανέρωνε και σφράγιζε τη δράση των μελών της.
Αυτή η δημιουργική και μακρόχρονη πορεία της ΤΕΧΝΗΣ έχει αναμφισβήτητα ονοματεπώνυμο: Κική Παπαδοπούλου – Πάγκου!

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 21:27

Διάχυτες οι ευθύνες

Συντάκτης:

Γράφει η Μαρία Μιχαηλίδου, Δασολόγος ΠΕ (Δ.Π.Θ).

Μέρες τώρα παρακολουθούμε όλοι από τα σπίτια μας και δυστυχώς μέρα με τη μέρα, αυξάνονται οι νεκροί στη Δυτική Αττική. "Να αποδοθούν ευθύνες". Το ακούμε συνέχεια.
Όπως όλοι, ενημερώνομαι κι εγώ από εφημερίδες, site, δημοσιογράφους κπλ.
Είχα την τύχη να σπουδάσω στη σχολή Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση στον Τομέα Δασοτεχνικών και Υδρονομικών Έργων.

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 18:42

Η ώρα της διαπόμπευσης

Συντάκτης:

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Ένα από τα βασικά στοιχεία της Παράδοσής μας, είναι η μοναδικότητα του ανθρώπινου προσώπου. Ο κάθε άνθρωπος, παρότι μοιάζει με τον διπλανό του, είναι μοναδικός. Το πρόσωπο δεν αντιγράφεται, η ψυχή δεν μεταναστεύει σε άλλο σώμα, η ανθρώπινη ζωή συνιστά αξία καθ' εαυτήν. Το τι αντίκρισμα έχουνε αυτές οι διακηρύξεις στη ζωή μας, αρκεί μια θεομηνία για να το αποκαλύψει.