Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 2:59:00 πμ
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 21:07

Ο μεγαλύτερος κυβερνήτης της Ελλάδας

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, δάσκαλος, συγγραφέας.

Σε σχέση με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ελληνικού έθνους εναντίον της οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ας καταθέσουμε ορισμένες απόψεις και σκέψεις,  παρμένες από ιστορικά βιβλία τεκμηριωμένα με ενδελεχή έρευνα.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 20:21

Αρπακτικά και Θηράματα

Συντάκτης:

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο όρος σεξουαλική παρενόχληση καλύπτει πράξεις με ερωτικό περιεχόμενο που γίνονται χωρίς την αποδοχή και χωρίς την συναίνεση ενός από τους δύο και συχνά περιέχει βία.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 10:05

Ένοχες σιωπές

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Το παράδειγμα της Σοφίας Μπεκατώρου και των άλλων θυμάτων παρόμοιας βίας ανέδειξε ένα ακόμα πρόβλημα. 

Γράφει ο Γιώργος Γεωργιάδης, δημοσιογράφος.

Στις πολύβουες Ποντιακές συγκεντρώσεις και συσσωματώσεις των τελευταίων 20 ετών ανά την Μακεδονική επαρχία άρχιζε να ξεχωρίζει μια επαναστατική μορφή με λόγιο χαρακτήρα και λαϊκή συμπεριφορά, άριστη γνώση της Ιστορίας και της λογοτεχνίας της γλώσσας.

Του Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).

Ποια πόλη είναι η καθαρότερη ή η ασφαλέστερη; Σε ποια πόλη είναι εύκολο να βρεις δουλειά ή σπίτι; Ποια πόλη έχει την καλύτερη δημόσια συγκοινωνία ή ποιότητα αέρα;

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 19:34

Μεσαία τάξη. Η ορφανή πολιτικά και βεβιασμένη κορασίς

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Η εποχή της οικονομικής κρίσης διέλυσε κυριολεκτικά βίαια την μεσαία τάξη στη χώρα. Επιπλέον η πανδημία της έριξε το τελειωτικό χτύπημα. Όσα μέτρα λαμβάνονται (αν λαμβάνονται) για επανάταξή της είναι ημίμετρα.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 20:25

Μην πυροβολείτε τους Κεντρώους!

Συντάκτης:

Γράφουν οι: Φωτεινή (Φαίη) Κυριακίδου, Σύμβουλος Ανάπτυξης / Φιλόλογος Παν. Ιωαννίνων / Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών Νέας Δημοκρατίας Νέας Σμύρνης.

Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, ΠΜΣ Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

«Το μίσος είναι ενεργητική, ενώ ο φθόνος παθητική κατάσταση. Δεν απαιτείται δε παρά ένα βήμα μόνο, για να φθάσει κάποιος από τον τελευταίο ως το πρώτο», (ΓΚΑΙΤΕ).

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Η συμμετοχή της Θράκης στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε ουσιαστική, συνεχής και πολύμορφη, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες σε σχέση με τις περιοχές της Ρούμελης (Θεσσαλία & Στερεά Ελλάδα) και του Μοριά.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 11:20

Πολιτική Πρωτοπορία

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, δάσκαλος, συγγραφέας.

Όπως η κάθε μεταρρύθμιση ταυτίζεται με τον μεταρρυθμιστή της, έτσι και η κάθε πολιτική ταυτίζεται με τον πολιτικό που την εκπροσωπεί. Γι’ αυτό κι όταν μιλάμε για επανάσταση ο νους μας πηγαίνει στον Λένιν, όταν μιλάμε για Δημοκρατία ο νους μας πηγαίνει  στον Περικλή κι όταν μιλάμε για τη λύση του «Μακεδονικού» ο νους μας πηγαίνει στον Τσίπρα και στον Κοτζιά.