Quantcast
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023, 12:27:25 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 19:37

Και το όνομα αυτού, Αβραάμ

Συντάκτης:

Την Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, ο γιος μας Νίκος Ιωσηφίδης με την σύζυγό του Φανή Ρίζου που ζουν στην Φλώρινα, βάφτισαν τον γιο τους στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς. Ο μικρούλης πήρε το όνομα του παππού Μάκη και εισήλθε στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Γράφει ο Απόστολος Καραγιαννόπουλος.

Στο Φούλατζικ της Βιθυνίας κάθε χρόνο τις εορτές του Αη Γεώργη και της Ζωοδόχου Πηγής, μετά την Κυριακή του Αγίου Πάσχα, τα απογεύματα, διεξάγονταν αγώνες παραδοσιακής πάλης. Το χωριό είχε ξακουστούς παλαιστές: τον Τοκαλάκη Γεώργη, τον Τοκαλάκη Παρασκευά, τον Καμπάδαη Δημήτρη, τον Διονύση Τσόνογλου με τις τρομερές τρικλοποδιές και κεφαλοκλειδώματα, τον Φουτσιτζόγλου Νικόλα, και τέλος τον βαρέων βαρών Παγώνα Γεώργη.

Γράφει η Ελισάβετ Μελετιάδου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια.

ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Εδώ, αναρωτιέμαι αν ο άλλος είναι κατάλληλος για να προχωρήσω σε αποκλειστική σχέση μαζί του. Αναλόγως του τύπου προσκόλλησης που έχει ο καθένας μας, διαφέρει και η ταχύτητα που περνάμε απ΄ το ένα στάδιο στο άλλο. Άτομα με αποφευκτικό τύπο προσκόλλησης, συνηθίζουν να μένουν παρατεταμένα σε αυτή τη φάση και να καθυστερούν να πάρουν απόφαση για το αν ή όχι θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο δέσμευσης.

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 09:45

Το βαθύ κράτος

Συντάκτης: Κωνσταντινίδης Νίκος

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Εκπαιδευτικός – συγγραφέας.

Ο όρος «βαθύ κράτος» έχει διττή σημασία. Αφορά την αρχιτεκτονική δομή αλλά  και τη διαχρονική ύπαρξη ενός βαθιά ριζωμένου κράτους που ξεπερνά σε μάκρος  ζωής κυβερνήσεις και κόμματα. Η νοοτροπία του νεοελληνικού κράτους από τη σύστασή του και μετά είναι ίδια, με εξαίρεση ορισμένες φωτεινές αναλαμπές.

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Πανάρχαιο έθιμο, η απαρχή του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Μυθικοί χρόνοι, η θυσία της Ιφιγένειας στην Αυλίδα για πνοή ευνοϊκών ανέμων, για την έναρξη της εκστρατείας των Ελλήνων κατά της Τροίας (12ος Αιώνας π.Χ.), Θρησκευτική ένδειξη υπακοής στην Θεϊκή εντολή (η θυσία του Αβραάμ), δεκάδες άλλες αναφορές από την απαρχή της ιστορίας ενταγμένες στα ήθη και τα έθιμα του Ελληνικού λαού αλλά και παγκόσμια και ιδιαίτερα στην καθ΄ημάς ανατολή.

Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 14:20

Πασών των επιστημών μήτηρ τε τροφός Γεωργία εστί

Συντάκτης:

Γράφει η Σαββίδου Παρθένα (Νούλα)

Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποψήφια Βουλευτής Ν. Κιλκίς - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

«Πασών των επιστημών μήτηρ τε και τροφός Γεωργία εστί», Αριστοτέλης.

Η Ελληνική Λύση διαφέρει από τα άλλα κόμματα, γιατί πιστεύουμε ότι η Πρωτογενής παραγωγή, μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας!

Η Ελληνική λύση πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί μια ισχυρή παγκόσμια δύναμη!

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 09:38

Μια άποψη για την Οικονομία

Συντάκτης:

Γράφει ο Ονούφριος Τσαβδαρίδης, πολιτικός μηχανικός

Λένε, ότι οι ονειροπόλοι είναι οι ευεργέτες της προόδου.

Λένε, επίσης ότι το πιο ελεύθερο πράγμα στην ζωή ενός ανθρώπου είναι τα όνειρα, τα οποία δεν φυλακίζονται, δεν περιορίζονται, δεν δεσμεύονται και δεν έχουν τόπο και χρόνο.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ: Mπακογιάννη Μαρία, Διεθνολόγος, Παν. Αιγαίου, Tμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Κατεύθυνση των Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών, Παν. Παντείο: Δίπλωμα πάνω στην Πολυπολιτισμικότητα και Ιδιωτική Υπάλληλος και ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός.

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

Οι δεκαετίες πέρασαν, ο κόσμος άλλαξε, οι μουσικοί είναι σπουδαγμένοι, τα μουσικά όργανα βελτιώθηκαν, έγιναν ηλεκτρονικά, η μίξη ήχων προσφέρει ασύλληπτα  ακουστικά αποτελέσματα, αλλά το αυτί, παρέα με την μνήμη και την  ψυχή, βρίσκονται αλλού, σε άλλες εποχές.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Το ψήσιμο του οβελία είναι το πιο γνωστό πασχαλινό έθιμο, αλλά δε θα γράψω γι’ αυτό καθώς ουδεμία εμπειρία διαθέτω επί του ζητήματος. Μάλιστα η μια και μοναδική φορά που ασχολήθηκα με το αργόσυρτο γύρισμα της σούβλας ήταν όταν υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία, μιας και τα στρατόπεδα την ημέρα του Πάσχα ανοίγουν για τους πολίτες ώστε να γιορτάσουν τη μέρα αυτή μαζί με τους στρατευμένους.