Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 3:51:24 πμ
Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2021 18:43

Δύο πρόσωπα, το ένα υπαρκτό, το άλλο μύθος...

Συντάκτης:

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Ο Άγιος Βασίλειος της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ο μυθικός Αϊ Βασίλης – Santa Claus - της coca cola.

Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021 18:58

Οι Έλληνες συνταξιούχοι δεν είναι Ευρωπαίοι πολίτες

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Εδώ και 11 χρονια μια μεριδα συμπολιτών μας δεν θεωρούνται τόσο από τις ευρωπαικές όσο και από τις ελληνικές κυβερνήσεις Ευρωπαίοι πολίτες. Θεωρούνται χαραμοφάηδες και υπεύθυνοι για την κρίση.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Ο αείμνηστος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νεοκλής Σαρρής, σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις του υπήρξε απόλυτα προφητικός.

Γράφει η Σοφία Ψαρρά, Μέλος Δ. Ν. Ε.ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Με ειλικρινή απορία παρατηρώ καιρό τώρα τα σχόλια και τα άρθρα, που δημοσιεύει ο πρώην Υπουργός Γ. Φλωρίδης, σχετικά με την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 20:52

Χρόνος και Κρόνος

Συντάκτης:
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
Ο μεγαλύτερος νικητής στο διάβα της ζωής είναι ο χρόνος. Είναι ο μεγαλύτερος κριτής στο έργο της ζωής, αενάως μεταμορφωμένος. Το ταξίδι του ανθρώπου με το χρόνο είναι προσωπικό. Ο καθένας έχει σ' αυτό τις δικές του ατραπούς και τους δικούς του σταθμούς. Όλη η φόρτιση της ζωής μετριέται με λίγες κορυφαίες στιγμές.

Γράφει η Κατερίνα Αρβανίτη Μηλαράκη, Προϊσταμένη Νοσηλευτικού Τμήματος, Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς (ΓΝΚ).

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 11:19

Νίκος Κωνσταντινίδης: Η Ευθύνη

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Το 2020 βαδίζει στο τέλος του. Μαζί του τελειώνουν κι όσα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Καθημερινά η Ελλάδα θρηνεί θύματα από την πανδημία. Θύματα που ως ένα βαθμό προκάλεσε η εγκληματική ανεμελιά και αδιαφορία. Από τις εκατοντάδες χιλιάδες των εμβολίων που περίμενε η χώρα ήρθαν τόσα, όσα χωράνε σ' ένα φορητό ψυγείο!

Γράφει η Ελισάβετ Μελετιάδου. Ψυχολόγος Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεια παιδιών, ενηλίκων, ζεύγους.

Του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Το σχολικό έτος 1964/65 βρέθηκα, ύστερα από αίτησή μου, στο 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο του Ανθοφύτου εκπαιδευτικής περιφέρειας Παιονίας, όπου υπηρετούσε ο επίσης Δάσκαλος μεγαλύτερος αδελφός μου Γιάννης με την οικογένειά του.

Μετά από ένα δίμηνο σε κατάσταση μερικού lockdown, θα έλεγα ότι θα μπορούσαμε να βγάλουμε μερικά ασφαλή συμπεράσματα για την τοπική μας μικρή κοινωνία στον νομό Κιλκίς. Συμπεράσματα αναγκαία για να αντιμετωπίσουμε ατομικά αλλά κυρίως συλλογικά αυτό το αόρατο τέρας που αναστάτωσε τις ζωές όλου του κόσμου.