Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 5:12:21 μμ
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 20:52

Από τη σύγκρουση στη σύνθεση

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Ο άνθρωπος συζητά με λέξεις δίδοντας σ' αυτές αξία, ανάλογα με την πορεία, την εμπειρία, και την παιδεία του. Αντιλαμβάνεται τα γεγονότα  σύμφωνα με τη μόρφωση και το χαρακτήρα που έχει και ασχολείται με την πολιτική με γνώμονα συνήθως τα οφέλη που αποκομίζει από αυτήν.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 22:35

Η Δυαδική Αγορά Εργασίας

Συντάκτης:

Γράφει ο Μιχάλης Αρκούδας , Οικονομολόγος-Καθηγητής, Συγγραφέας.

Ήδη, άρχισε να διαμορφώνεται μια δυαδική αγορά εργασίας (dual labour market), όπου η παράνομη ή ανεπίσημη απασχόληση (ανασφάλιστη εργασία, αφορολόγητη εργασία, εισφοροδιαφυγή, «μαύρη» εργασία) ανταγωνίζεται αθέμιτα την νόμιμη ή επίσημη απασχόληση. Οι πρόσφατες εξελίξεις οδηγούν στην διόγκωση της εργασιακής ανασφάλειας και επισφάλειας, φαινομένου με έντονη παρουσία αρκετά χρόνια πριν.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 21:45

Ποιοτικός χρόνος με το παιδί

Συντάκτης:

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος.
Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, τηλ. 2341028087, facebook: Βικυ Καλφοπούλου.

Κάθε φορά που περνάω χρόνο με την κόρη μου, είτε παίζουμε, είτε μαγειρεύουμε είτε κάνουμε κατασκευές, καταλήγουμε σε γλυκόλογα και αγκαλιές. Λέξεις όπως “σ΄άγαπώ μαμά, περνάμε τέλεια μαζί” είναι ο τρόπος της να μου δείξει οτι χαίρεται και απολαμβάνει τον ποιοτικό χρόνο που έχουμε μαζί.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 21:39

Ενας επίλογος...για τα πανηγύρια!

Συντάκτης:

Της Παναγίτσας Μιχαήλου.

 

Εμποροπανήγυρη Κιλκίς. Γιορτή του εμπορίου και των γεύσεων; Η μήπως προχειροστημένη φιέστα γεμάτη σουβλακοφρενίτιδα και πλαστικές καρέκλες; Γιατί η ποσότητα σ’ αυτό το πανηγύρι λειτουργεί σε βάρος της ποιότητας, μιας και όλες αυτές οι προχειροστημένες σουβλακερι σκέφτονται μόνο πόσα θα κερδίσουν ...δίχως να δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό στον καταναλωτή.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Είμαστε μια χώρα όπου ο προφορικός ακτιβισμός αποτελεί βασικό στοιχείο της εθνικής ιδιοσυστασίας μας. Συνοψίζεται δε στην προσφιλέστερη "απειλή" την οποία, δίκην καραμέλας, εκστομίζουμε: Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;
Ε, λοιπόν με την ευκαιρία του σκανδάλου - από όποια πλευρά το θεωρείτε- της Novartis καταφέραμε το παγκοσμίως θαυμαστό: Να ξεπαστρέψουμε τη γενιά των πρωθυπουργών μας.

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 22:19

Τουρισμός και καθημερινότητα

Συντάκτης:

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Φωτογραφία: Τουριστική εικόνα της γραφικής Κέρκυρας. Ή, γραφική εικόνα της τουριστικής Κέρκυρας.

Τριάντα τρία εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την χώρα μας την χρονιά που μας πέρασε. Δεν γνωρίζω πως γίνεται η καταμέτρηση. Γεγονός είναι ότι ο αριθμός τους είναι εντυπωσιακός αν αναλογισθούμε ότι οι τουρίστες είναι τριπλάσιοι από τους κατοίκους της Ελλάδος. Ο τουρισμός προσφέρει ένα τεράστιο πλούτο στην χώρα μας καθώς παράγει (αμέσως και εμμέσως) το 27% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ελλάδος.

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 22:22

Από το πηλοφόρι στο πινέλο...

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, εκπαιδευτικός -  συγγραφέας.

 

Ποιος δεν θυμάται το στίχο του Λευτέρη Παπαδόπουλου σε μουσική Μάνου Λοΐζου: "μη βροντοχτυπάς τις χάντρες η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί"; Ποιος δεν θυμάται τα χρόνια του καλού ελληνικού  κινηματογράφου, όταν ο άνδρας ξεχώριζε σε τσίπα και σε μπέσα, με τους "καημούς του να σεργιανούν στη γειτονιά" και στην καθαρή του ματιά να λαμποκοπά το φως του ήλιου;

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 21:48

1922-2019 - 97 χρόνια - Μικρασιατική Καταστροφή

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Με τη φωτογραφία σου, στέκω και κουβεντιάζω
Και της μιλώ δε μου μιλεί, αχ και βαριανεστενάζω.
Για δες φωτιά για δες καπνός για δες εκεί ντουμάνι
που βγαίνει απ’ το σπιτάκι μου, αχ κι όλο τον κόσμο πιάνει.

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

 

Ξεφυλλίζοντας ένα άλμπουμ φωτογραφιών μου, το μάτι μου έπεσε στην στρατιωτική φωτογραφία εποχής του χωριανού μου, Πασχάλη Δραγανίδη. Η φωτογραφία-ενθύμιο του στρατιώτη, στολισμένη με ένθετο καρδιάς, πιστεύω ότι στάλθηκε σε όλους τους συγγενείς, για να δείξει τη λεβεντιά του, με την τιμημένη Ελληνική στολή και να τους γνωστοποιήσει την περηφάνια του, που υπηρετεί την πατρίδα.

Γράφει ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Τομ και Τζέρι σε νέες περιπέτειες. Μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία που σημείωσε η ταινία «Ο Τζέρι του Νοσοκομείου Κιλκίς» η εταιρεία παραγωγής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (γνωστή και ως ΠΟΕΔΗΝ), ερμηνεύοντας και το ρόλο του γάτου Τομ, με τη συγχρηματοδότηση του Συλλόγου Εργαζομένων του ευαγούς ιδρύματος, αποφάσισε να προχωρήσει τα γυρίσματα της νέας ταινίας.