Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 6:33:18 μμ

Κι άλλοι αθλητές ακολούθησαν της καταγγελίας της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, και μαρτυρούν σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση από παράγοντες της Ομοσπονδίας.

Άρθρο της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς και Αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ και τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 21:02

Σχολικές Ιστορίες (8): Ανθόφυτο - ευχάριστες στιγμές

Συντάκτης:

Του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Στο Ανθόφυτο, όπου αναφέρθηκα και σε προηγούμενο κείμενό μου, πέρασα πολύ καλά κι αυτό γιατί συνέβη κάτι που αποτελεί για όλους σταθμό της οικογενειακής τους ζωής, δηλαδή, παρασύρθηκα στις σειρήνες τα του έρωτα.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Αν ζούσε σήμερα ο Πλάτων θα βροντοφώναζε : «Η υπερβολική ελευθερία μεταβάλλεται σε υπερβολική δουλεία και για τον πολίτη και για την πολιτεία».

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 20:29

Καλλισθένη Πάκα: Είμαστε με τη Σοφία

Συντάκτης:
Η κάθε μορφής βία κατά των γυναικών συνιστά παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποτελεί μια άλλη πανδημία, ανίκητη μέσα στο χρόνο.
Η ολυμπιονίκης της καρδιάς μας, πρωτοπόρα, αποφασίζει να γράψει για μια ακόμη φορά ιστορία, να χαράξει πορεία και να βάλλει ΤΕΛΟΣ σ' αυτό το αίσχος.
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 17:40

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Βλέποντας την Κυριακή το πρωί σε μια εκπομπή στην τηλεόραση, τις ανακοινώσεις του υφυπουργού εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων Π. Τσακλόγλου για τις νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού, πρώτα γέλασα με την ψυχή μου, μετά απόρησα πως σαν καθηγητής πανεπιστημίου΄πιστεύει ότι αυτό το γελείο κατασκεύασμα που είναι στα σκαριά το θεωρεί μεταρρύθμιση και μετά θύμωσα από τα λεγόμενά του γιατί αισθάνθηκα να προσβάλλεται βάναυσα η νοημοσύνη μου.

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 17:21

Το ξέσπασμα

Συντάκτης:
Του Στέφανου Παραστατίδη.
Η γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε, δημιουργεί μία κινηματική αντίδραση, ένα σπάσιμο μιας ομερτά που έχει τις ρίζες της στην ασύμμετρη ισχύ μεταξύ των ανθρώπων, τον φόβο και την εξάρτηση των κλειστών κοινωνιών.
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 21:12

Φως και Σκοτάδι!

Συντάκτης:

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ: Βόσσου (Μάγδα) Μαγδαληνή, Τελειόφοιτος Φοιτήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν. Αθηνών / Ιδιωτική Υπάλληλος.
Μπακογιάννη Μαρία, Τελειόφοιτος Φοιτήτρια Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών στο Παν. Αιγαίου (Ρόδος), Κατεύθυνση: Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών / Αρθρογράφος.
και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας στο Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 19:15

1821 - 2021 Διακόσια χρόνια Ελλάδα

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

Το 2021 είναι χρονιά των διακοσίων χρόνων της παλλιγεννεσίας της πατρίδας μας. Όλοι μας στην Ελλάδα, αλλά και όπου γης Έλληνες θα γιορτάσουμε την σημαντική για το Έθνος μας επέτειο.

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 23:01

Μην τρελλαθούμε κι όλας..!

Συντάκτης:

Γράφει ο Παναγιώτης Αδάμος.

Στο τελευταίο μου άρθρο (‘’ΑΜΕΡΙΚΗ’’, της 7ης Ιανουαρίου) είχα αναφερθεί στις γεωπολιτικές, κυρίως, συνέπειες του ‘’τραμπισμού’’ και του διχασμού που ο τελευταίος έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ.