Άρθρα Συνεργατών
Αγνωστες Μάχες της Επανάστασης του 1821: Οι Μάχες του Δερβέν Φούρκας και του Βελεστίνου
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Νίκος Κουζίνης.
Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝ ΦΟΥΡΚΑΣ (ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ).
Οι οπλαρχηγοί Δυοβουνιώτης, Πανουργιάς και Κοντογιάννης προσπάθησαν να παρεμποδίσουν το πέρασμα των Τούρκων προς την Νότια Ελλάδα στήνοντας καρτέρι στο χωριό Δερβέν Φούρκας (Καλαμάκι).
Σκέψεις θνητών για το θαύμα της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ και της ΑΝΟΙΞΗΣ
Συντάκτης: Eidisis.grΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ οι: Αναστασία (Νατάσα) Παπαδάκη, Ηθοποιός - Σκηνοθέτης / Απόφοιτη της Aνωτέρας Δραματικής Σχολής "ΙΑΣΜΟΣ" / Απόφοιτη της Σχολής Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α. και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνείς Σπουδές, Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διπλωματία, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος / Ραδιοφ. Παραγωγός.
Του Χρήστου Σπίγκου.
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.
Η Παρασκευή είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για πολλούς λόγους. Είναι ημέρα μοναξιάς για όσους μένουν μόνοι, ημέρα απολογισμού για όσους ζουν χωρισμένοι και ημέρα αποχωρισμού για όσους ζουν χώρια και τα παιδιά τους επισκέπτονται τον άλλο γονιό.
Αποκάλυψη: Έρχεται νέο ΕΣΠΑ σε Δήμους για «πράσινες» μετακινήσεις - Η ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο
Συντάκτης: Eidisis.gr30 εκατομμύρια ευρώ για μικροκινητικότητα και βιώσιμη μετακίνηση των πολιτών. Κοινόχρηστες υποδομές σε πόλεις.
Του Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).
Ένα νέο, καινοτόμο και φιλόδοξο πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και αφορά την επιχορήγηση δήμων για την προώθηση περιβαλλοντικά φιλικών μέσων μεταφοράς.
Μία ιδέα του Στέφανου Παραστατίδη με τη συνδρομή του Γιώργου Μπουλμπασάκου.Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 η Βρετανία αποφάσισε μία διαφορετική στρατηγική στον εμβολιασμό του πληθυσμού της. Επέλεξε να χορηγήσει την πρώτη δόση των εμβολίων σε όσους γίνεται περισσότερους πολίτες, παρατείνοντας τη 2η δόση.
Του Παναγιώτη Αδάμου.
Στο άρθρο μου της 7ης Ιανουαρίου με τίτλο ‘’Αμερική‘’ ανέφερα, μεταξύ άλλων, ότι οι ΗΠΑ αναζητούν απεγνωσμένα τη θέση τους στον μεταλλασσόμενο κόσμο. Αναζητούν μια νέα ‘’αποστολή’’. Και είχα υποστηρίξει ότι, σε αυτά τα πλαίσια, έχουν ανάγκη από έναν Εχθρό. Έναν εχθρό που θα τις κινητοποιήσει και θα συσπειρώσει και πάλι τον αμερικανικό λαό.
Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.
Όταν έγινε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 ήμουν μαθητής της Α’ γυμνασίου. Το πραξικόπημα της Χούντας έγινε τα μεσάνυχτα προς ξημέρωμα της Παρασκευής 21 Απριλίου του 1967. Όταν ξημέρωσε η μέρα αυτή, εμείς τα τότε παιδιά πήγαμε στα σχολεία μας και οι εκπαιδευτικοί μάς είπαν να φύγουμε επειδή έγινε επανάσταση. Χαρά εμείς. Τα σχολεία θα έκλειναν την άλλη μέρα Σάββατο για τις διακοπές του Πάσχα κι έτσι γλιτώσαμε δυο μέρες μάθημα. Από τους μεγάλους μάθαμε ότι έγινε δικτατορία. Εμείς δεν καταλαβαίναμε ακόμα τη σημασία του όρου αλλά καταλάβαμε στην πορεία.
Γράφει η Αναστασία Θεοδωρίδου, Θεολόγος-Σπουδάστρια Εργοθεραπείας.
Σ’ έναν κόσμο πλημμυρισμένο από χρώματα, η συνεχής επανάληψη καθημερινών δραστηριοτήτων (ΔΚΖ) κάνει άχρωμη τη ζωή, χωρίς νόημα, καθιστώντας επιτακτική την αναζήτηση χρώματος για να γίνει αυτή πιο ενδιαφέρουσα.
Ό,τι αντιλαμβάνονται βέβαια οι οφθαλμοί μας γύρω μας ‘’έχει’’ χρώμα.