Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 2:04:35 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 18:01

Τα Λιβάδια στα ΝΕΑ

Μεγάλο αφιέρωμα στα Μεγάλα Λιβάδια είχε το ταξιδιωτικό ένθετο της εφημερίδας «Τα Νέα»!  Αργά αλλά σταθερά το Πάικο και τα Μεγάλα Λιβάδια καθιερώνονται σαν ταξιδιωτικός προορισμός. Την Παρασκευή 28 Μαΐου η εφημερίδα «Τα Νέα» και το ειδικό ένθετο «Διακοπές» είχε κολακευτικό αφιέρωμα για το Πάικο και ειδικότερα για τα ορεινό βλαχοχώρι του νομού μας, τα Μεγάλα Λιβάδια.
Πίσω από το αφιέρωμα και κάθε αφιέρωμα και κάθε δράση γύρω από τα Λιβάδια υπάρχει η Κοινότητα Λιβαδίων και ο πρόεδρός της Φώτης Κιλιπίρης. Μια Κοινότητα και ένας πρόεδρος που θα πάψουν να υπάρχουν με τον «Καλλικράτη».
Ελπίζουμε με κάποιον τρόπο να συνεχίσει η δράση της Κοινότητας, αν και το κενό θάναι δυσαναπλήρωτο…
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 18:01

Ηγετική εμφάνιση Δραγανίδη

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Χρήστου Δραγανίδη και των ανθρώπων του προχθές στην πλατεία του Πολυκάστρου.
Στην παρέα του Χρήστου βρέθηκαν ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Δαμιανίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Γουμένισσας Θανάσης Τζούρτζος και πολλοί φίλοι τους…
Παίρνει σάρκα και οστά η κίνηση Δραγανίδη!
Πληθώρα Αστυνομικών Υποδιευθυντών είχαμε στο Κιλκίς, μετά τις τελευταίες προαγωγές στην Αστυνομία.
Όμως, οι δύο από αυτούς έχουν ήδη φύγει για Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει ανάγκη στελέχωσης των Αστυνομικών υπηρεσιών.
Ετσι, ο Κώστας Κοτανίδης αποσπάσθηκε για ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ο Γιάννης Παλές ζήτησε και πήγε κι αυτός στη Θεσσαλονίκη με απόσπαση.
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 18:00

Μέλος στη διοίκηση ο Σάββας

Στη διοίκηση του Οργανισμού Πιστοποίησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων διορίστηκε ο Σάββας Τσολάκης.
Κι εκεί που λέγαμε πως με τη νέα κυβέρνηση θα περίσσευαν οι Κιλκισιώτες πρόεδροι...
Με δυο διοικητές νοσοκομείων απομείναμε...(Αρκούδα, Φραγγίδη).
ndΧρίσματα και στους δυο δήμους του νού, στο Κιλκίς και στην Παιονία, θα δώσει η Νέα Δημοκρατία συμφωνα με απόφαση που λήφθηκε χθες σε σ΄συκεψη στη Ρηγίλλης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στους μισούς περίπου δήμους, δηλαδή αυτούς με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων και, βεβαίως, στις περιφέρειες πρόκειται να δώσει επίσημα χρίσματα (στήριξη) το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο επικεφαλής της γραμματείας Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος.

polykastroΣύσκεψη για τα θέματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας σε επίπεδο νομού πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πολυκάστρου, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Πολυκάστρου, Δημήτρη Σμυδάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου, ο δήμαρχος Ευρωπού και αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Γουμένισσας, Ευθύμης Κουρτζανίδης, ο δήμαρχος Δοϊράνης, Γιώργος Καλπακίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς, Κυριάκος Αναστασιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γουμένισσας, γιατρός στο νοσοκομείο Γουμένισσας και μέλος της διοίκησής του, Νίκος Καπουτζής, ο διοικητής του νοσοκομείου Γουμένισσας Μιχάλης Αρκούδας, ο διευθυντής του Κ.Υ. Πολυκάστρου Παύλος Τσατραφύλλιας και ο αναπληρωτής του, γιατρός, Γιώργος Περπερίδης, η διευθύντρια του Κ.Υ. Δροσάτου Λουντμίλα Σαπανίδου, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Γουμένισσας Ξενοφών Παπαλέξης και ο υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Κιλκίς Αναστάσιος Παυλίδης.

pasokΑπό την Τρίτη 8/6 και για έξι ημέρες θα κατατίθενται στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες περιφερειαρχών και δημάρχων. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάση Τσούρα. Στόχος του κυβερνώντος κόμματος, όπως έχει γράψει η  αυτοδιοίκηση gr είναι μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχουν καταλήξει στις επιλογές υποψηφίων περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών, καθώς και δημάρχων για τους μεγάλους δήμους.
oikokoinoniki_drasiΤην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση για την οικονομική κρίση, τις αιτίες και τ’ αποτελέσματά της πραγματοποίησε η Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς. Τα μέλη του φορέα τόλμησαν να προχωρήσουν σ’ εκδήλωση στην πλατεία Ειρήνης και τελικά δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν με τον ήχο. Η Οικοκοινωνική Δράση παρουσίασε βίντεο σε γιγαντοοθόνη για την οικονομική κρίση, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν και ταμπλό με φωτογραφίες και κείμενα, σχετικά με την οικονομική κρίση.
to_sergianiΗ θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σεργιάνι» του Δ. Εύοσμου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 6-6-2010 και ώρα 7:30μ.μ., βρέθηκε στο χωρίο Γρίβα του Δ. Γουμένισσας για να παρουσιάσει το έργο του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, «Ο Προεστός του Χωριού». Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί χάρισαν απολαυστικό θέαμα στους θεατές και άφθονο γέλιο και παρόλο που ήταν η πρώτη τους παράσταση, η ήταν εξαιρετικοί.
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 17:52

Στάθης Παπαδόπουλος : Ελλάδα 2010

stathis_papadopoulosΘλίψη. Και ως αποτέλεσμα αυτής, η οργή. Δύο λέξεις οι οποίες συνθέτουν την Ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα αιμορραγεί και η αιτία είναι γνωστή-άγνωστη, κουκουλοφόρος, κρυμμένη και χωμένη μέσα στα ψέματα και τη λάσπη της νοθευμένης και πλαστής δημοκρατίας. Της ποιάς; ρωτώ. Τι είναι η Δημοκρατία; Συγκεκριμένα, τί ήταν η δημοκρατία και τί είναι τώρα. Για όσους έχουν  διαστρεβλώσει κάποιες έννοιες, ξεκαθαρίζω πως δημοκρατία είναι η εξουσία η οποία πηγάζει από το λαό. Δημοκρατία, λαός, εξουσία. Λέξεις στις οποίες τη σημερινή εποχή, δεν δίνεται η κατάλληλη βαρύτητα. Δυστυχώς. Τι ήταν η δημοκρατία;