Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 4:37:58 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δικηγόροι και μηχανικοί οργάνωσαν φέτος κοινή συνεστίαση καθώς η οικονομική κρίση επιβάλλει τη συνεργασία και στον τομέα αυτό.
Ωστόσο η είδηση αυτή μας δίνει την ευκαιρία να προτείνουμε στη διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου να επικαιροποιήσει τη συνεργασία της με τους μηχανικούς και σε ένα ακόμα θέμα.
Διαβάσαμε – αν αληθεύει βέβαια- ότι οι δικηγόροι ευνοούν τη μεταστέγαση του Πρωτοδικείου Κιλκίς στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας.
Είναι μια καλή υπό προϋποθέσεις ιδέα. Αλλά, δεν θα ήταν φρονιμότερο πριν εκφραστούν δημόσια να έχουν μια τεχνική γνωμάτευση- ιδού ο ρόλος των μηχανικών- αν το κτήριο της παλιάς Νομαρχίας αντέχει στατικά μια τέτοια λειτουργία. Διότι οι δικές μας πληροφορίες λένε πως και άλλοι που θέλησαν να «αξιοποιήσουν» το κτήριο αυτό απογοητεύτηκαν όταν ενημερώθηκαν σχετικά.
Τρίτη, 17 Μαϊος 2011 14:44

Και όμως …ζει η οικονομία

Θαύμα , θαύμα! Από το Υπουργείο οικονομικών και τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» η αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν εννέα συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικών ρυθμών μεταβολής.
Μάλιστα τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε επίσημη ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Με βάση τις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών, η εξέλιξη αυτή αναμενόταν για μετά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, «γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ενθαρρυντικές τις σημερινές εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ώστε έχουμε θετική πορεία του ΑΕΠ. Να το λέμε καμιά εκατοστή φορές ημερησίως μπας και το συνηθίσουμε.
apografiΚατ’ αρχήν να επισημάνουμε πως η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών είναι εντελώς εμπιστευτική. Επομένως όσοι έχετε πολλές κατοικίες, απογράψτε τις άνευ φόβου.   Αντιστρόφως, μην επιχειρήσετε να παρουσιαστείτε πολύτεκνοι. Ακόμα κι δεν τα καταργήσουν, δεν πρόκειται ν α λάβετε επιδόματα.
lapordasΤην Τοπική Κοινότητα Ειδομένης επισκέφθηκε ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θεόδωρο Απουσίδη και συζήτησε με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου για ζητήματα που αφορούν την περιοχή.
ekpaideusi-enilikonΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς  στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Για το Περιβάλλον και την Αειφορία-Δράσεις Δια Βίου Μάθησης Για τους Ενήλικες» και  συνεχίζοντας την εκπαίδευση και επιμόρφωση ομάδων πολιτών της τοπικής κοινωνίας, διοργανώνει σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και φορείς της πόλης:

synekdotikiΜετά τη συνάντηση στους Νομούς Πιερίας και Ημαθίας, το επόμενο «ραντεβού» των μελών της «Συνεκδοτικής» Κεντρικής Μακεδονίας δόθηκε στο Νομό Πέλλας και συγκεκριμένα στην Εδεσσα. Οι έξι εκδότες των ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων («Πρωινή» Ν. Πέλλας, «Γιαννιτσά» Ν. Πέλλας, «Λαός» Ν. Ημαθίας, «Ελεύθερο Βήμα» Ν. Σερρών, «Πρωινή» Ν. Κιλκίς» και «Τύπος» Ν. Χαλκιδικής), συναντήθηκαν, το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, σε γνωστή ταβέρνα της πόλης, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, με τη συνοδεία κρασιού και καλού φαγητού, διάφορα θέματα που αφορούν τον Επαρχιακό Τύπο.

enimerosi-mmeΗ δύναμη της επιρροής των ΜΜΕ είναι τεράστια στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και ο ρόλος τους στην ενημέρωση είναι αναμφισβήτητα εξαιρετικά σημαντικός γιατί τα ΜΜΕ μπορεί να αναδειχτούν  σε εργαλεία ελέγχου  και διαμόρφωσης της κοινωνικής συμπεριφοράς σε περιόδους οικονομικής κρίσης και περιόδους κρίσης αξιών. Η εκπαίδευση πάνω στα ΜΜΕ αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την δημιουργία ενός ενεργού και σκεπτόμενου πολίτη με κριτική ικανότητα ανεξάρτητη σκέψη  και αυτό πρέπει να είναι η επιδίωξη ενός πραγματικά δημοκρατικού εκπαιδευτικού συστήματος.
Τρίτη, 17 Μαϊος 2011 13:01

Αυγοτσούγκρισμα «Ακριτών»

augotsougkrisma-akritonΤο Σάββατο 7 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο διασκέδασης «Νότες», στο Πολύκαστρο, η ετήσια πασχαλινή εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες» – Αυγοτσούγκρισμα 2011. Η παρουσία του κόσμου ήταν σημαντική για μια ακόμη φορά. Η βραδιά άρχισε με την ψαλμωδία του «Χριστός Ανέστη» από όλους τους παραβρισκόμενους με τη βοήθεια του πανοσιολογιότατου πατέρα Δωρόθεου. Στο διαγωνισμό αυγοτσουγκρίσματος που ακολούθησε νικητής αναδείχθηκε ο χορευτής του μεσαίου χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας Π. Χαρτοματσίδης, ο οποίος και κέρδισε δώρο που ευγενικά προσέφερε το κατάστημα «BOUQUET DI FIORI». Στη λαχειοφόρο αγορά, τρεις τυχεροί κέρδισαν ισάριθμα αρνιά, προσφορά των Γ. Αμανατίδη, Α. Παπαχρήστου και Λ. Σκαντζούρη.
omada-enilikonΤο Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Πολυκάστρου «ΕΥΚΡΑΝΤΗ» ολοκλήρωσε το βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκαστρο τους μήνες Μάρτιος-Απρίλιος. Το βιωματικό παιχνίδι έκφρασης ενηλίκων είχε θέμα «Συναισθήματα: Ένας Μυστικός Κόσμος Μέσα Μας, Πηγή Ενέργειας».
Τρίτη, 17 Μαϊος 2011 12:59

Σχολικοί αγώνες Γυμνασίων

sxolikoi-agonesΜε απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν οι σχολικοί αγώνες Γυμνασίων του Νομού Κιλκίς στα ομαδικά αθλήματα ποδοσφαίρου μαθητών και πετοσφαίρισης μαθητριών, τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011.
Τον προγραμματισμό των αναμετρήσεων των σχολικών ομάδων διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Νομού μας σε συνεργασία με το σύγχρονο αθλητικό κέντρο του ΑΤΕΡΜΩΝΑ που βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα Κιλκίς και το οποίο μας παραχωρήθηκε ύστερα από σχετικό αίτημα του γραφείου για την πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής σχολικής αθλητικής εκδήλωσης.