Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 10:24:02 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

kiltidisΟ βουλευτής Ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης από τα έδρανα της βουλής στις      4-6-10 κατά την συζήτηση της επερώτησης σχετικά με την εικόνα γενικής παράλυσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Πρέπει να συνεγερθείτε. Στην παρούσα φάση, η όποια αξιοσύνη ενός πολιτικού, να ξέρετε, θα κριθεί από τη διάσταση της μάχης κατά την έμπνευση και ταυτόχρονα, τον έλεγχο που πρέπει να πετύχει.
kezouΕπιβεβαιώνεται πλήρως και κατά κεραία χθεσινό ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ για την παραίτηση, αλλά και τους λόγους που την υπαγόρευσαν, της κ. Αντωνίας Κέζου από τη θέση του γραμματέα της ΤΟΠΑΣΟΚ Γουμένισσας. Η κ. Κέζουν κοινοποίησε την επιστολή παραίτησής της, η οποία έχει ως εξής:
“Μετά από την τροπή που πήρε η τοποθέτησή μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Υγείας Γουμένισσας, υποβάλλω την παραίτησή μου ως έσχατο μέσο διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας για την εσκεμμένη απομάκρυνση προτεινόμενου συμπολίτή μου και την εμβόλιμη τοποθέτηση δεύτερου τακτικού μέλους από τον Δήμο Αξιουπόλεως.
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:32

Μαγευτική βραδιά με μπαλέτο

mpaletoΜέσα σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη με ήχους, κάτω από τις χορογραφικές οδηγίες της κ. Γεύσης Τζίτα, οι θεατές του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Γουμένισσας είχαν το Σάββατο 5 Ιουνίου τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική βραδιά μπαλέτου. Τα υπέροχα κοστούμια επιμελήθηκε η κ. Καλλιόπη Τζίτα. Η παράσταση, διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των «Παιόνων» Γουμένισσας με το Κέντρο Χορευτικών Σπουδών και Τεχνών Γιαννιτσών, παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Γουμένισσας κ. Μαρίας Παλάνη και πλήθους θεατών.
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:30

Επίσκεψη σε ήρωα του ‘40

efedroiΟ Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Κώστα Παπανικολάου και μέλη του ως και τον Διευθυντή ΓΥΕΝ Κιλκίς επισκέφθηκε στο χωριό Άγιο Παντελεήμονα των ενενηνταεξάχρονο πολεμιστή και τραυματία του έπους του ’40 Αντώνιο Καλλιανίδη. Μέσα σε μία θερμή και γεμάτη συγκίνηση συζήτηση με τον αιωνόβιο ήρωα ο οποίος διακρινόταν για την ευγένεια και τη διαύγεια του πνεύματός του η αποστολή άκουσε όλη την ιστορική διαδρομή και τα γεγονότα που έζησε ο Αντώνης Καλλιανίδης ως και συμπατριώτες που κατετάγησαν στο 13ο Σύνταγμα Πεζικού και πολέμησαν στην Αλβανία.
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:29

Μαρία Λιονή : Ελπίδα από ΕΣΠΑ

lioniΜε τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκου Μπόλαρη και της Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρας Τζάκρη, πραγματοποιήθηκε η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013, στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή.
sianasΟι μεταναστευτικοί περιορισμοί στις ΗΠΑ, το 1923, και η Μικρασιατική Καταστροφή αύξησαν την εισροή των μεταναστών προς την Αυστραλία. Το 1924 έφτασαν 2.000 Έλληνες, μαζί και ο πρώτος Έλληνας Μητροπολίτης Αυστραλίας Χριστόφορος Κνίτης, και το  1926 ο πρώτος έμμισθος Έλληνας Πρόξενος. Οι χρονιές 1928-1929 ήταν από τις χειρότερες για τους Έλληνες στην Αυστραλία, η μεγάλη και απρόσμενη οικονομική κρίση που κράτησε μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οδήγησε πολλούς στην εξαθλίωση. Αναγκάστηκαν να ζουν ομαδικά μέσα σε παλιόσπιτα, σε παράγκες που έφτιαχναν οι ίδιοι, και σε καφενεία, όπου πολλοί το έριξαν στον τζόγο.
Με την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως καταλύθηκε μια Αυτοκρατορία δέκα και πλέον αιώνων που ήταν το ισχυρότερο και το πιο πολιτισμένο κράτος της εποχής της.
Διατηρήθηκε στη ζωή μέχρι το 1453.
Η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν η τελευταία ελληνική πόλη που παραμένει ελεύθερη, είχε ακόμη περιοχές ελεύθερες όπως η Αθήνα το Δεσποτάτο του Μυστρά την κοιτίδα των Παλαιολόγων κ.λπ.
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:27

Όλα για την Παναήλαν

Ο Πολιτιστικός και (πρώην ) Αθλητικός Σύλλογος «Απόλλων» Ελευθεροχωρίου ξαναχτυπά με τη θεατρική του ομάδα κατακαλόκαιρο. Σε λίγες ημέρες θα ανέβασουν το έργο του Δημήτρη Νικοπολιτίδη «Όλα για την Παναήλαν» και προσκαλούν κάθε θεατρόφιλο και …πεθερόπληκτο και μη να την παρακολουθήσει.
Ιδού το κείμενο της πρόσκλησης μαζί με την έκτακτη προσφορά:
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:24

Το Kinesis Gym στην Βαρκελώνη

Επέστρεψε το Kinesis Gym από το 3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε της Kyokushin Union στην Βαρκελώνη. Μαζί με τον Α.Σ. Καράτε Π. Αγιονερίου ¨ Ο Σωκράτης¨ και τον Α.Σ. Αλέξανδρο Λαμίας εκπροσώπησαν την Hellenic Kyokushin Union. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Kyokushin κατέκτησε αθλητής 3η θέση σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο αθλητής Σταύρος Άσσερ μετά από μια σκληρή μάχη με τον Ρώσο Πρωταθλητή προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί συνάντησε τον Ρουμάνο Παγκόσμιο Πρωταθλητή και μετά από τρείς παρατάσεις δέχτηκε ένα αντικανονικό χτύπημα που δεν δόθηκε από τους κριτές και έτσι έπρεπε να εγκαταλείψει και έχασε την πρόκριση στον τελικό όπου τελικά ο Ρουμάνος κέρδισε την πρώτη θέση.
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 18:15

Συνέβη και στο Κιλκίς

Δεν είναι μόνο στη Γουμένισσα που, καταπώς λέγεται, παρενεβλήθη «βέβηλος χειρ» και μετέστρεψε απόφαση για διορισμό άλλου από τον τελικώς διορισθέντα στο δ.σ.
Τούτ’ αυτό, ισχυρίζονται οι ψιθυριστές, συνέβη και στο νοσοκομείο Κιλκίς. Κι εκεί που ο οδοντίατρος Γιώργος Περπερίδης ήταν σχεδόν σίγουρος ότι θα διοριστεί, εντέλει παρακάμφτηκε ή μάλλον τον παράκαμψε «η βέβηλος χειρ».
Είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός μας «Ο κόσμος καίγεται και στο ΠΑΣΟΚ χτενίζονται»..