Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 7:57:24 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 10:38

ΧΑΛΙΤΣΙΟΣ: «Στημένη ιστορία από ΠΑΣΟΚ»

Τη δική του πολιτική ερμηνεία δίνει ο νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Χαλίτσιος, για τις υποψηφιότητες Τερζίδη και Αφεντουλίδη.
«Και οι δύο διεκδίκησαν το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, είναι ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και δεν μπορούν να κρύβουν την πολιτική τους ταυτότητα για ν’ αποσπάσουν την ψήφο του λαού ως ανεξάρτητοι ή κάτι τέτοιο. Το δεύτερο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι μια στημένη πολιτική παγίδα για τον κόσμο που είναι δυσαρεστημένος και απογοητευμένος από την κυβερνητική πολιτική. Θέλουν να λειτουργήσει ο δεύτερος συνδυασμός ως «σφουγγάρι» και να μην οδηγηθεί ο κόσμος στην Αριστερά και στη Λαϊκή Συσπείρωση».
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 10:37

Γελούσαν και οι …Τούρκοι

«Σε ανταπόδοση της επίσκεψής σας, υπόσχομαι να σας επισκεφθώ του χρόνου….» δεσμεύτηκε  δήθεν αθώα στους 51 Τούρκους φιλοξενούμενους του συλλόγου Δυτικοποντίων «Γερμανός Καραβαγγέλης» ο Νομάρχης Ευάγ. Μπαλάσκας στο χαιρετισμό του σε μια όμορφη εκδήλωση το βράδυ της Κυριακής σε αίθουσα του Κιλκίς.
Το υπονοούμενο ήταν σαφές και απευθυνόταν στον παρακείμενο Δήμαρχο Κιλκίς Δημ. Τερζίδη, που είχε χαιρετίσει νωρίτερα.
Σου λέει, ο Νομάρχης: Του χρόνου εγώ θα είμαι δήμαρχος
Διό και έσπευσε να διευκρινίσει ο Τερζίδης: Βεβαίως και θα πάς Βαγγέλη… Ως επικεφαλής της μειοψηφίας …
Γελούσαν οι Έλληνες που καταλάβαιναν τα ένθεν κακείθεν πειράγματα των δυο ανδρών. Τους ακολούθησαν και οι Τούρκοι όταν ο Θόδωρος Παυλίδης, «ψηχή» της όλης εκδήλωσης, μετέφρασε τις σπόντες και εξήγησε την κατάσταση.
liartsiΕντυπωσιακή σε όγκο και παλμό ήταν η εκδήλωση εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ με υποψήφια Δήμαρχο την Αθανασία Λιάρτση – Σταυροπούλου.   Οι δημότες του νέου Δήμου Παιονίας αγνόησαν την έντονη βροχόπτωση και το κρύο και έσπευσαν στο χώρο της συγκέντρωσης, στο Πολύκαστρο, το βράδυ της Δευτέρας, για να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν με τη μαζική  παρουσία τους τον προεκλογικό αγώνα της κας Λιάρτση – Σταυροπούλου και της Δημοτικής της Παράταξης.
tsionkisΓια μακρύ διάστημα τα όργανα του κόμματος στους 4 Δήμους της Παιονίας, στην Νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισαν την στήριξή μου ως υποψηφίου Δημάρχου Παιονίας. Στο διάστημα που όλη η Ελλάδα περίμενε την απόφαση της Αθήνας για την στήριξη των υποψηφίων, τοπικοί παράγοντες, που η κοινωνία δεν τους αναγνωρίζει πια κανένα ρόλο ξεκίνησαν έναν ανελέητο πόλεμο για να πείσουν πως ο Τσιόνκης δεν πρέπει να πάρει στήριξη. Το μεγάλο τους πρόβλημα ήταν ότι ο Τσιόνκης δεν είναι του χεριού τους και δεν θα τον ελέγχουν προς όφελός τους στα παιχνίδια της διαχείρισης της εξουσίας.
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 10:33

Αντίδραση Κιλτίδη για δασικούς χάρτες

kiltidisΜε καταγγελτικό λόγο, από το βήμα της βουλής, παρενέβη ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου για το πράσινο ταμείο και τους δασικούς χάρτες, την περασμένη εβδομάδα στην ολομέλεια της βουλής.
Ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης, για την ανυπαρξία δασικής νομοθεσίας και για τις αυθαιρεσίες που εδώ και οχτώ μήνες τελούνται επειδή με τον νόμο 3818/2010, τον Φεβρουάριο του 2010 καταργήθηκαν οι διατάξεις που αφορούσαν τον προσδιορισμό του δάσους και της δασικής έκτασης.
gkountenoudisΤην Παρασκευή 8/10/10 στις 8 μμ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου στο Χέρσο, κεντρική ομιλία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστου Γκουντενούδη του Συνδυασμού ¨ΔΥΝΑΜΗ για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας¨ του Παναγιώτη Ψωμιάδη, παρουσία των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων και δημοτών του Δήμου Χέρσου. Με την παρουσία του τίμησε ο πολιτευτής Γιώργος Γεωργαντάς.
Την αποχή των δημοτικών υπαλλήλων από τις εκλογικές διαδικασίες στις 16 και 17 Οκτωβρίου προτρέπει ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Συνάδελφοι, μετά τη διεξαγωγή της 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010 και τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κυβέρνηση φαίνεται ότι εμμένει στην αδιαλλαξία και την προκλητική αδιαφορία της στην επίλυση βασικών αλλά και καθημερινών προβλημάτων που μας αφορούν και έχουν τεθεί με σαφήνεια στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 10:29

Ο Ορειβατικός Σύλλογος στον Όλυμπο

oreivatikosΤο σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου 2010 ο Ο.Σ.Κιλκίς βρέθηκε στο Όλυμπο με 24 συνολικά μέλη και φίλους του. Η διανυκτέρευση έγινε στο καταφύγιο "Σπήλιος Αγαπητός" στα 2.100μ. Από το σύνολο των ορειβατών 14 ανέβηκαν το πρωί του Σαββάτου, 6 ήρθαν το απόγευμα ενώ 4 ανέβηκαν το πρωί της Κυριακής.
kouklotheatroΤο Σχολείο του Χέρσου επισκέφτηκε ομάδα από το διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου Κιλκίς την Παρασκευή 1 Οκτώβρη 2010. Συγκεκριμένα οι κκ Ειρήνη Αμπουμόγλι και Μαρία Μανάση εφάρμοσαν στη Γ τάξη του Σχολείου τη δραστηριότητα «η φάρμα των ζώων» που περιελάμβανε αφήγηση ιστορίας, χαρτοκοπτική εργασία από τα παιδιά και εμψύχωση (θεατρικό παιχνίδι).
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 10:25

Η 14η Γιορτή… “Κάστανα, Τυρί, Κρασί”

Η περισυλλογή των καστάνων ολοκληρώθηκε. Η παραγωγή χαρακτηρίζεται … Εξαιρετική. Τα αίτια και οι συνθήκες υπάρχουν για ακόμα μια χρονιά…ώστε να γίνει μια γιορτή χαράς. Η 14η " ΧΑΡΑ".  Ένα τρίπτυχο Χορού, Γλεντιού και Προσφοράς. Έτσι η μακραίωνη επαφή με την Γή που έχει φέρει έναν κύκλο αμφίδρομου σεβασμού Ανθρώπου – Γής, καπροφόρησε ξανά.  Μία σχέση που υπήρχε πάντα. Οι Γριβιώτες βέβαια γνωρίζουν οτι  απαιτείται και μιά " Θυσία " απο μέρους τους, σαν αντάλλαγμα των αγαθών που του δώρισε η Γή και φέτος. Κάπως έτσι λοιπόν θα ξεκινήσει και φέτος η Γιορτή " Κάστανο, Τυρί, Κρασί ".