Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 6:36:42 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντός του μηνός Φεβρουαρίου τακτοποιείται μια σειρά χρόνιων εκκρεμοτήτων ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαπραγμάτευση για την πρόσθετη στήριξη των παραγωγών ελαιολάδου και σκληρού σιταριού καθώς και των κτηνοτροφικών προϊόντων και των μειονεκτικών περιοχών. Πιο συγκεκριμένα:

Το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου της Κυλλήνης (14-16/11/2007) ήταν:
Μεταρρύθμιση και αποτελεσματικότητα για τους πολίτες και την κοινωνία. Είναι σαφές ότι ένα τέτοιο σοβαρό εγχείρημα γίνεται ερήμην των πολιτών, μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Οι πολίτες είναι παντελώς ανενημέρωτοι και μοιραία το μόνο που συζητούν είναι ο αριθμός των δήμων για το νομό τους. Μιλούν μόνο για γεωγραφία και τίποτε άλλο.

Την πρώτη του τοποθέτηση για το θέμα της ελληνικής ιθαγένειας ξεκαθάρισε ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, μετά και τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να διαφοροποιείται:
«Είχαμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία συμμετέχω, ακρόαση του Συνηγόρου του πολίτη. Εκεί λοιπόν στη διαδικασία, επειδή άνοιξε και το θέμα της ιθαγένειας και μάλιστα άνοιξε νομίζω με παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής, του κ. Παπαϊωάννου, με ερώτημα προς στο Συνήγορο, υπέβαλα στο Συνήγορο του Πολίτη δύο ερωτήματα, εγώ δεν τοποθετήθηκα, δύο ερωτήματα υπέβαλα:

Η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών του νομού μας. «Οι αγρότες κινητοποιούνται από την αγανάκτηση για τα απούλητα σιτηρά που συσσωρεύονται στις αποθήκες, από την καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων του 2009 και από τις άδικες εκτιμήσεις για την ξηρασία του 2007. Καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των αγροτών του νομού Κιλκίς.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 11:13

Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση

Τρεις ημέρες νωρίτερα από την καταληκτική προθεσμία που έθεσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης, οι υπηρεσίες του ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ψηφιοποίησης χιλιάδων αγροτεμαχίων στο σύστημα του ΟΣΔΕ. Τώρα πλέον, τουλάχιστον σε επίπεδο νομού, δεν υφίσταται κανένα κώλυμα για την καταβολή των επιδοτήσεων αν επικρατήσει η κοινή και όχι η υπουργική λογική.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 11:13

Η πίτα των «Παιόνων»

Το πρωί της Κυριακής 17 Ιανουαρίου έκοψε την Βασιλόπιτά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Παιόνων Γουμένισσας, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης. Η όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία πολλών Γουμενισσιωτών και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου, που ενθουσίασε τους συγκεντρωμένους.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:43

Αργυρόπουλος «ψηφίζει» Κακλαμάνη

Ενθουσιασμένος μας δήλωσε πως είναι με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος, μετά την εισήγηση του πρώτου στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για τον «Καλλικράτη».
«Γνώριζε τι ήθελε να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος, ήτανε πολύ συγκεκριμένος και απόλυτα Αυτοδιοικητικός», μας είπε ο Σάββας, που «ψηφίζει» Νικήτα.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:43

Αφεντουλίδης στο προσκήνιο;

Ολο και πληθαίνουν οι φωνές που επιζητούν την πολιτική επανεμφάνιση του πρώην βουλευτή Νίκου Αφεντουλίδη στην τοπική πολιτική σκηνή. Και ξέρετε για πού την επιζητούν; Στην υποψηφιότητα του δημάρχου για το νέο και μεγάλο «Καλλικρατιδικό» δήμο του Κιλκίς!
Λέτε να έχουμε μια τέτοια εξέλιξη; Θάναι το πολιτικό γεγονός της χρονιάς και μάλιστα θα έχει προκύψει από τα κάτω. Ασχετα αν φέρει τα πάνω κάτω στο Κιλκίς.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:42

Εκεί στο δήμο Αξιούπολης

Είχαμε διαμαρτυρηθεί και στο παρελθόν στη δήμαρχο Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, αλλά απ’ ότι φαίνεται… χαΐρι δεν βγήκε.
Ο λόγος για τη λειτουργία του γραφείου τύπου του δήμου, που επιμένει να λειτουργεί με δυο μέτρα και δυο σταθμά απέναντι στα ΜΜΕ του νομού, υπονομεύοντας την ίδια τη λειτουργία του δήμου και των σχέσεών του με τον τοπικό τύπο!
Ζητάμε συγγνώμη από τους νέους φοιτητές του δήμου Αξιούπολης για τη μη δημοσίευση του ρεπορτάζ που αφορούσε τη βράβευσή τους από το δήμο, αλλά μας είναι αδύνατο να δεχθούμε τη μεροληπτική συμπεριφορά του γραφείου τύπου απέναντι στο δημοσιογραφικό μας οργανισμό, αλλά και στον υπόλοιπο τοπικό τύπο, πλην… Λακεδαιμονίων.
Με την ελπίδα πως έστω και στον τέταρτο χρόνο αυτής της δημοτικής αρχής, θα λυθούν αυτά τα προβλήματα!

Από τους 231 «νέους αγρότες» που εν δυνάμει ήταν δικαιούχοι για ένταξη στο πρόγραμμα εγκρίθηκαν μόλις 56 αιτήσεις για το νομό Κιλκίς, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλούς νέους ανθρώπους και στις οικογένειές τους. Την επίλυση της κατάστασης αυτής ζητά με υπόμνημά του προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας.