Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 8:26:56 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κεφάλαια άνω των 4 δισ. ευρώ έχουν φύγει από τις ελληνικές τράπεζες προς το εξωτερικό, μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για επέκταση του «πόθεν έσχες» και στις τραπεζικές καταθέσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, τα 4 δισ. δεν φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί οριστικά από τα ταμεία των τραπεζών, καθώς πολλές καταθέσεις κατευθύνθηκαν σε θυγατρικές τράπεζες, τράπεζες του εξωτερικού ή υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 05:53

Δραστηριότητες “Αγ. Τρύφωνα”

Στις 6 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Συλλόγου, διενεργήθηκε η 50η εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό της Αιμοδοσίας Κιλκίς. Στα είκοσι πέντε χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος (1984-2009) έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μελών που προσέρχονται και αιμοδοτούν ενισχύοντας έτσι το απόθεμα της Τράπεζας Αίματος. Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση αθλητών από τον Παλαιστικό Σύλλογο Γουμένισσας με επικεφαλή τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Στέφανο Αναγνωστόπουλο και νοσηλευτών με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Γουμένισσας κ. Ξενοφών Παπαλέξη.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 05:53

Κάλαντα από τους “Αργοναύτες”

Όπως κάθε χρόνο, η χορωδία της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς  «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» έψαλλε τα χριστουγεννιάτικα ποντιακά κάλαντα στο Νοσοκομείο, στο Γηροκομείο, στον Νομάρχη, στον Δήμαρχο και στο Επιμελητήριο σκορπώντας νότες αγαλλίασης και ελπίδας στους παρευρισκομένους. Στους παραπάνω φορείς δόθηκε και το ημερολόγιο του συλλόγου το οποίο είναι αφιερωμένο στην ποντική κουζίνα με συνταγές και ιστορικά στοιχεία.

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή περισσότερων από 500 παιδιών ηλικίας 5-12 ετών από 17 σωματεία μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η χριστουγεννιάτικη ημερίδα στίβου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης που διοργανώθηκε από τους συλλόγους Γ.Σ. Λαγκαδά και Ολυμπιακή Δομή 2004 με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Λαγκαδά. Τα παιδιά πλημμύρισαν το κλειστό προπονητήριο "Αναστασία Κελεσίδου" γεμάτα χαρά και χαμόγελα και άρπαξαν την ευκαιρία για αγωνιστική δράση. Οργανωτικά οι αγώνες κύλισαν ομαλά χάρη της βοήθειας των προπονητών που  έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αντιμετωπίζοντας όλα τα παιδιά σαν να είναι δικά τους.

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 07:54

Δεν αρκεί!

Οι καταστηματάρχες και επαγγελματίες του νομού, όπως και όλης της χώρας, περνούν δύσκολο χειμώνα, με τα έξοδα να αυξάνονται και τα έσοδα να μειώνονται, ενώ δεν βλέπουν και φως στο τούνελ.
Μια παρέα φίλων καταστηματαρχών, μάς έλεγε προχθές πως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά οι κάτοικοι του νομού πρέπει να  προτιμήσουν και να στηρίξουν την τοπική αγορά. Μάλιστα, σχολίαζαν την εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης, λέγοντας πως ήταν καλή, αλλά δεν αρκεί μια εκδήλωση με χορευτικά και λίγες ημέρες πριν τις γιορτές για να τονωθεί η αγορά.
***
Ηταν θετική η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, γι’ αυτό και στηρίχτηκε από τους φορείς του νομού και τα ΜΜΕ. Όμως χρειάζεται μακροχρόνιος σχεδιασμός και διαρκείς δράσεις από όλους τους φορείς, για ν’ αποδώσει τα μέγιστα.
Είναι καιρός να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, το Επιμελητήριο, οι Εμπορικοί Σύλλογοι, η νομαρχία και οι δήμοι και να επεξεργαστούν ένα σχέδιο δράσης, αντλώντας πολύτιμη εμπειρία και από ανάλογη δράση άλλων νομών.
***
Είναι περισσότερο από βέβαιο πως οι τοπικές μας αγορές είναι πολύ καλύτερες από το παρελθόν και μπορούν να προσφέρουν τα πάντα στους καταναλωτές.
Όμως ταυτόχρονα έχουν να ανταγωνιστούν και τη μεγάλη αγορά της Θεσσαλονίκης, που είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά προσβάσιμη, αφού και τα οδικά δίκτυα βελτιώνονται και τα αυτοκίνητα περισσεύουν και τα εμπορικά κέντρα βγήκαν εκτός πόλης, ενώ και οι αγορές μέσω διαδικτύου συνεχώς διευρύνονται κυρίως για τους νέους ανθρώπους.
Είναι στοιχεία που οφείλουμε να τα δούμε και ο εμπορικός μας κόσμος να τα αντιμετωπίσει, για να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός.

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 07:53

Τα δύσκολα απομένουν

Καλές είναι οι συμβολικές εκδηλώσεις στήριξης της τοπικής αγοράς, όπως αυτή που πρόσφατα διοργάνωσε το Επιμελητήριο. Ακόμα και τα χάπενιγκ έχουν την χρησιμότητά τους, ιδιαίτερα στις μέρες μας.
Αλλά οι εκκλήσεις στο φιλότιμο και τον πατριωτισμό των Κιλκισιωτών δεν αρκούν για να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας που έχει η αγορά του Κιλκίς.
Το μισό διαθέσιμο εισόδημα των Κιλκισωτών κατευθύνεται στις αγορές της Θεσσαλονίκης, πρωτίστως, της Βουλγαρίας και των Σκοπίων. Αυτό είναι το πόρισμα πτυχιακής μελέτης δυο φοιτητών του νομού με την ανάλυση των απαντήσεων περισσότερων από 200 καταναλωτών και ισάριθμων καταστηματαρχών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Και το απαισιόδοξο είναι πως η αγορά του Κιλκίς δεν έχει πλήρη επίγνωση ούτε του μεγέθους της διαρροής τζίρου, ούτε των αιτίων που την προκαλούν.
Χειροκροτούμε λοιπόν την πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου . Αναμένοντας τα ουσιώδη και τα δυσκολότερα  στη συνέχεια. Αν υπάρξει.

Θ.Π.

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 07:53

Επί δύο μήνες άφαντη η κυβέρνηση

Αγαπητοί συνάδελφοι, πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε πολιτική κρίση. Εάν συνέβαινε το αντίθετο που βλέπουμε στα μέσα ενημέρωσης και προβάλλεται περισσότερο, επειδή αγγίζει ευαίσθητα την ελληνική οικογένεια, την προβολή της οικονομικής κρίσεως, τολμώ να πω ότι θα είχε δικαιωθεί τότε ο ή ο Μάρξ ή η άκρατη οικονομία της αγοράς.

«Ο προϋπολογισμός του 2010 είναι ένας προϋπολογισμός αξιόπιστος, ρεαλιστικός και κοινωνικά δίκαιος και δίνει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο». Με τα λόγια αυτά υπερψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό, κατά την ομιλία του στην Βουλή, την Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης. Το κείμενο της ομιλίας του υπήρξε το εξής: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι να είστε βέβαιοι πως ο ελληνικός λαός, οι έλληνες πολίτες έχουν συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς, με αφορμή  τη γιορτή των Χριστουγέννων και του νέου έτους, επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο της Ειδομένης, την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, όπου μοίρασε δώρα στους οπλίτες και αντάλλαξε ευχές.

Τους μικρούς του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς επισκέφθηκε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009, για να μοιράσουν δώρα αλλά κυρίως ευχές για καλές γιορτές. Συγκεκριμένα οι τζούνιορς του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ με τον προπονητή τους κ. Μιχάλη Αναστασιάδη επισκέφθηκαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Ειδικού Σχολείου και μοιράστηκαν τις γιορτινές αυτές στιγμές μαζί τους, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους και την αγάπη προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός δεν είναι απλά μια τυπική διαδικασία μέσα στο γήπεδο αλλά κυρίως στάση ζωής που αποπνέει πραγματικό ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπο μας.