Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 9:35:41 μμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 21:54

Η Στέγη ταξιδεύει στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα.Το εργαστήριο πραγματοποιείται για παιδιά ηλικίας 6-8 και 9-12 ετών και τους γονείς τους.
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά σε δέκα πόλεις ανά την Ελλάδα με το εργαστήριο «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» σε παλιούς και νέους προορισμούς, φέτος με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ.ΑΕ.

Τη συνδρομή του Δήμου Κιλκίς, κυρίως ως μοχλού πίεσης για την επίλυση σημαντικών τους προβλημάτων ζήτησαν σπουδαστές του ΤΕΙ Κιλκίς.
Τέσσερις φοιτήτριες προσήλθαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας και ζήτησαν να διαβάσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Χωρίς σημαντικά κενά εκπαιδευτικών ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ν. Κιλκίς. Ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια είναι καλυμμένες όλες οι θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών και τα όποια κενά εντοπίζονται κυρίως στα σχολεία ΕΑΕΠ (Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα) όπου αναμένονται μέσω ΕΣΠΑ εντός των προσεχών ημερών η τοποθέτηση των ειδικών κατηγοριών προσωπικού.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 20:24

Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών εξυπηρετείται

Συντάκτης:

Με λιγότερα προβλήματα ως προς την μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία του ν. Κιλκίς ξεκίνησε φέτος η σχολική χρονιά. Η έγκαιρη νομοθετική ρύθμιση εκ μέρους της υπηρεσιακής κυβέρνησης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, όπως ζητούσε η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς από τον Ιούλιο, επέφερε την ομαλοποίηση με την κανονική εκτέλεση των δρομολογίων από το ΚΤΕΛ και τα ταξί.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 20:42

Η των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων

Συντάκτης:

Μια σημαντική διάσταση στη μελέτη για την ποιότητα της εκπαίδευσης είναι η αποτίμηση της διαδικασίας διασφάλισης της ποιότητας, της διαδικασίας δηλαδή παρακολούθησης και υποστήριξης της υλοποίησης των στόχων της εκπαίδευσης.

H  Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Κιλκίς δια του υπευθύνου του Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων σε  συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Γ.Σ.Ε.Ε. θα  πραγματοποιήσουν  Επιμορφωτικό Πρόγραμμα διάρκειας τριάντα πέντε (35) ωρών με θέμα:  Σχολείο και Διαχείριση Κρίσης στην  Αίθουσα  Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς:

Δυο σχολικές μονάδες της πόλης του Κιλκίς επισκέφθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς.
Ο κ. Ανδρέας Βεργίδης παραβρέθηκε στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κιλκίς και στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Στους Αγιασμούς χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ.κ. Εμμανουήλ.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 21:42

Ο αγιασμός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας, αλλά κι η υποδοχή των μαθητών και μαθητριών της Α’ τάξης. Φέτος ξεκινάμε ένα πρόγραμμα για την ομαλή ένταξη των παιδιών της Α΄ τάξης στο δημοτικό σχολείο. Πρόκειται για μια σύμπραξη Α’ και ΣΤ’ τάξης με τίτλο «Κάνε με βοηθό σου, μεγάλο αδερφό σου».

Ο προεδρος του  συλλογου πολυτεκνων γονεων Ν.Κιλκις  ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ και το Δ.Σ. του συλλογου συγχαίρουν μέσα από την καρδιά τους, τις νέες και τους νέους  που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και τους εύχονται κάθε επιτυχία στην προσπάθειά τους να διευρύνουν  τις γνώσεις και τους ορίζοντες τους.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης εγκαινίασε την Παρασκευή  τη λειτουργία του νεόδμητου 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας.