Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 9:31:03 μμ

Εκπαίδευση

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.  Φέτος ο θεματικός άξονας της ημέρας ήταν: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 15:40

Κινητοποιήσεις μαθητών στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Σε κατάληψη και κινητοποιήσεις προχώρησαν από την  Τρίτη μαθητές του Κιλκίς από το 2ο ΕΠΑΛ και το 2ο Ενιαίο Λύκειο, αντιδρώντας στις ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων που αντιμετωπίζουν με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς.

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την παρεμβατική δυναμική της άθλησης και της δια βίου άσκησης θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια  Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την  πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Για το τρέχον έτος διεξήχθη στις 5 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς με θέμα «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και  Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 21:19

9ο Δημοτικό: Δωρεάν εξετάσεις μαθητών

Συντάκτης:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002 πραγματοποιεί Προληπτική Ιατρική σε παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Από το 2002 έως και το 2010, εξετάστηκαν χιλιάδες παιδιά διαφόρων ηλικιών.
Σήμερα διαθέτουμε τρεις Μονάδες προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά.

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου σύσσωμη η σχολική κοινότητα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκις μπήκε σε αθλητικούς ρυθμούς. Με αθλητική περιβολή, μαθητές και εκπαιδευτικοί, πήγαμε στο ΔΑΚ Κιλκίς για τους σκοπούς της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού. Το πρόγραμμα ήταν καλά δομημένο, όλοι γνώριζαν το ρόλο τους και είμασταν όλοι ...γυμναστές για μια μέρα.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο 15ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κα Κ. Βέλκου και την Κοινωνική Λειτουργό κα Γ. Τριανταφυλλίδου  στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ γονέα και παιδιού συνδιοργανώνουν Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα:
«Παιχνιδο-καμώματα για μεγάλους που θα ήθελαν να ανακαλύψουν "το παιδί" που ο καθένας κρύβει μέσα του!!!»

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.
Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος  διεξήχθη στις  5 Οκτωβρίου 2015 με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός - Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 19:59

Επίσημη “πρώτη” για το Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Συντάκτης:

Σε κλίμα προβληματισμού και ταυτόχρονα ψυχικής ανάτασης πραγματοποιήθηκε η έναρξη των συναντήσεων του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 και ώρες 18.00 – 20.00 στο Δημαρχείο Αξιούπολης, σε συνεργασία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 19:59

Μαθήματα αλληλεγγύης από την ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ

Συντάκτης:

Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική κοινωνία βιώνει σε όλη την ένταση την οικονομική κρίση και τις πολιτικές της λιτότητας. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα και έχουν χάσει μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δύναμης αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Το δημοτικό σχολείο του Σ.Σ. Μουριών επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 ο βουλευτής Ν. Κιλκίς Γ.Γεωργαντάς μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Α. Σελαλμασίδη με αφορμή τις εργασίες που πραγματοποιούνται από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» στον αύλειο χώρο του σχολείου. Για την πορεία των εργασιών και τις ανάγκες του σχολείου τους ενημέρωσε ο διευθυντής Ι. Μωϋσίδης.