Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 5:40:31 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Εκπαίδευση

Την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015, στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς, το Εκπαιδευτήριο «Μαγλουσίδη» έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα!
Η γιορτή ξεκίνησε με την διευθύντρια, κυρία Μαγλουσίδη Νικολέττα, να αναγγέλλει ότι το Εκπαιδευτήριο «Μαγλουσίδη» είναι πλέον και Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 1, μετά την πιστοποίησή του από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Ακολούθως, στην σύντομη, αλλά περιεκτική ομιλία της υπογράμμισε την προσπάθεια, τόσο των μαθητών, όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού, που με την μεταδοτικότητα και το μεράκι τους οδήγησαν τους σπουδαστές στον επιθυμητό στόχο, που είναι η επιτυχία και η αναγνώριση.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 20:34

«Δεν θα κλείσουν τα σχολεία Γοργόπης και Τούμπας»

Συντάκτης:

Τη διαβεβαίωση πως τα δημοτικά σχολεία Γοργόπης και Τούμπας θα παραμείνουν ανοιχτά, και δεν θα συγχωνευτούν με της Αξιούπολης και του Ευρωπού αντίστοιχα, έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 20:33

Γιορτή των Γραμμάτων στο Δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Με αφορμή την γιορτή των Τριών Ιεραρχών, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Παιονίας η καθιερωμένη γιορτή των Γραμμάτων στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου.
Τη Γιορτή Γραμμάτων χαιρέτισε ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, ο Αρχιμανδρίτης Π. Δωρόθεος Πάπαρης, και ακολούθησε ομιλία του διευθυντή του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας κ. Χρήστου Σαμαρά, ο οποίος συνεπήρε το κοινό με την περιεκτική του ομιλία.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 20:29

5 Δημοτικό: Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Συντάκτης:

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο περιφερειακό θεματικό δίκτυο ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το Ασφαλές διαδίκτυο, υλοποιήσαμε τις εξής δράσεις:
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εργάστηκαν πάνω στο υλικό του saferinternet.org, που φέτος έχει κεντρικό σύνθημα “Let’s create a better internet together”.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προηγούμενου σεμιναρίου, ξεκινάει την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 το δεύτερο σεμινάριο της Σχολής Γονέων Ν. Κιλκίς στο Δημοτικό Σχολείο της Ν. Σάντας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, και ιδιαίτερα σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και μέλλοντες γονείς.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 23:36

ΠΑΜΕ κατά Ξενέλη

Συντάκτης:

Το γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα (και από κοντά κι αυτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Μ-Λ ΚΚΕ), από τις εθνικές εκλογές του 2012 και μετά, είχαν μετατοπίσει το σύνολο της δράσης τους στο στόχο «να αλλάξει η κυβέρνηση για να σωθούν οι εργαζόμενοι» είναι γνωστή.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των Υπευθύνων του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και Σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κιλκίς, κας Σωτηρία Καρολίδου και κ. Ιωάννη Λιναρδάκη αντίστοιχα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεών τους, ενημερώνει ότι το μήνα Φεβρουάριο θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις, στο Ράντσο Κιλκίς και ώρες 10.00-12.00:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια “Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα” και “Σύγχρονη οικογένεια” στη Γοργόπη και τη Ν. Σάντα αντίστοιχα, με εκπαιδευτές την κ. Μητώλη Γαρυφαλλιά και τον κ. Βασιλειάδη Ηλία.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Πασιντέλη Λαμπρινή, Νηπιαγωγό, καθώς και τον κ. Παπασυμεωνίδη Αλέξανδρο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Γοργόπης για την παραχώρηση του χώρου.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στην κ. Μαρουφίδου Ελισσάβετ, Νηπιαγωγό Ν. Σάντας για την πολύτιμη συνεργασία και την παραχώρηση του χώρου.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 20:01

Μαθητές του Κιλκίς στο «κυνήγι» του μποζονίου Higgs

Συντάκτης:

Επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN) έγιναν για δύο ώρες μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου και της Β' Λυκείου, από σχολεία του Νομού Κιλκίς. Ως άλλοι μικροί εξερευνητές, επιδόθηκαν στο συναρπαστικό «κυνήγι» του μποζονίου Higgs,του αποκαλούμενου και «σωματιδίου του Θεού».

Πρόκειται για μία προσομοίωση του ανιχνευτή σωματιδίων του Επιταχυντή Αδρονίων “ATLAS” και μία εργαστηριακή άσκηση, διάρκειας 120 λεπτών, υποστηριζόμενη από καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, η οποία έγινε σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «πρωτοτύπησε» ξανά, δίνοντας νέα δείγματα γραφής μία μέρα μετά τις εκλογές. Με έγγραφο, που έχει την υπογραφή του τέως υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, και με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2015, ορίζεται η πληρωμή σε εκατοντάδες στελέχη, περιφερειάρχες, διευθυντές Εκπαίδευσης και σχολικούς συμβούλους για τις «υπηρεσίες» τους στην υλοποίηση της διαβόητης «αξιολόγησης».