Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:08:31 μμ

Εκπαίδευση

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 22:02

Φροντιστήρια από ενορία Αγίου Δημητρίου

Συντάκτης:

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς ανακοινώνει ότι και φέτος για το σχολικό έτος 2016-2017 με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ θα λειτουργήσει γαι τρίτη χρονιά στην Ενορία μας Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Λυκείου που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα (άνεργοι γονείς – πολύτεκνες οικογένειες κλπ). Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 22:11

Λείπουν μαθηματικοί και …μαθητές στα ΕΠΑΛ

Συντάκτης:

Η στροφή των μαθητών- αποφοίτων γυμνασίου  στα γενικά λύκεια και η μείωση των εγγραφών  στα ΕΠΑΛ αποτελούν μια γενική τάση που καταγράφηκε φέτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Κιλκίς. Αποτέλεσμα της αυξημένης εγγραφής των τελειοφοίτων του Γυμνασίου στα γενικά λύκεια είναι ο πληθωρισμός μαθητών στο 2ο Λύκειο Κιλκίς,

Χαρά σε σας, αγαπητοί μας νέοι ακαδημαϊκοί πολίτες, και στους γονείς και τους καθηγητές σας της μέσης εκπαίδευσης!
Το δικαιούσθε –άλλωστε το νιώθετε πεντακάθαρα– πρώτοι εσείς που διαγωνισθήκατε και περάσατε από τη δεύτερη βαθμίδα της μάθησης στους ολάνοιχτους ορίζοντες μιας άλλης καταξίωσης· είσθε “δυνάμει” επιστήμονες και (γιατί να μην είστε) κάποιοι παγκόσμια αναγνωρισμένοι αυριανοί πρωταθλητές σε προσδοκώμενες οικουμενικά κοινωφελέστατες επιτυχίες, σαν γιατροί, σαν βιολόγοι, σαν κοινωνιολόγοι, σαν…, με κινητήριο πάντοτε προσόν τη βαπτισμένη και μυρωμένη ανθρωπιά.

Το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζοντας το οξύ πρόβλημα και την αυξημένη αναγκαιότητα της Ειδικής Εκπαίδευσης, οι οποίες προέκυψαν από τη χρόνια απραξία και αδιαφορία των προηγούμενων υπεύθυνων, θέτει σε προτεραιότητα τη δημιουργία νέων δομών μαθησιακής υποστήριξης, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα της Ειδικής Εκπαίδευσης και συνολικά όλου του εκπαιδευτικού έργου.

Αγαπητά μου παιδιά,
Μέσα από την καρδιά μου σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και συμμετέχω ολόψυχα στη χαρά σας, αλλά και σ’ αυτήν των γονέων σας και των εκπαιδευτικών σας, για την είσοδό σας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδος μας. Ένα όμορφο ταξίδι τελείωσε και ένα νέο αρχίζει με περισσότερες αυτή τη φορά απαιτήσεις και δυσκολίες.
Δικαιώθηκαν οι προσδοκίες σας, καθώς και οι κόποι και οι προσπάθειες των τελευταίων ετών.

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 22:20

Όταν η δίψα για γνώση παραμένει άσβεστη

Συντάκτης:

Ήταν πανέξυπνο παιδί από τα μικράτα του ο Μάκης (Αβραάμ) Καραπιπερίδης. Γόνος προσφύγων γεννήθηκε το 1954 στο Ελευθεροχώρι για να μετακομίσει λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα, στο Χέρσο όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο.

Στην κορυφή της ευρωπαϊκής έρευνας βρίσκεται η ομάδα Ασύρματων και Φωτονικών Συστημάτων και Δικτύων (ΕΡ.Α.ΦΩ.Σ.) του ΑΠΘ, καθώς θα συμμετέχει στα τρία από τα συνολικά μόλις 11 έργα που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση στον τομέα των οπτικών τεχνολογιών για Υπερυπολογιστές, στο πλαίσιο του H2020. Η ομάδα ΕΡ.Α.ΦΩ.Σ. εδρεύει στο νεοσύστατο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕ.Δ.Ε.Κ.) του ΑΠΘ.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όχι μόνο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά και για την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα.

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 19:06

Αγγίζει τους 1000 φοιτητές το παράρτημα ΤΕΙ Κιλκίς

Συντάκτης:

Σε 10 ημέρες περίπου θα ξεκινήσει και ηλεκτρονικά η εγγραφή των νέων φοιτητών στο παράρτημα σχεδιασμού και παραγωγής ενδύματος ΤΕΙ του Κιλκίς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Φέτος εισάγονται 158 φοιτητές, δηλαδή καλύφθηκε το σύνολο των θέσεων που είχαν προϋπολογιστεί από τις εννέα κατηγορίες διαγωνισθέντων στις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών. Ήδη με τον αριθμό των νέων φοιτητών το παράρτημα αγγίζει τους 1000 σπουδαστές, καθώς οι γραμμένοι σε αυτό πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι 827.

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 20:15

Θολό ακόμα το τοπίο

Συντάκτης:

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί προσλαμβάνονται με βάση την προ εβδομάδων προκήρυξη των θέσεων για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, αλλά ουδείς γνωρίζει ακόμα στο νομό πως θα υλοποιηθεί φέτος για πρώτη χρονιά η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.