Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 12:15:38 μμ

Εκπαίδευση

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς «Κώστας Λαχάς», εδώ και μια δεκαετία περίπου, προσφέρει στην τοπική κοινωνία με τις πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις του, ενώ συνεχίζει να  παραμένει ενεργό και δραστήριο παρά την οικονομική κρίση.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς μαζί με τον  Όμιλο για την Ιστορία και τον πολιτισμό του Κιλκίς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγία Σουμελά Παλατιανού  και την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς, διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας  των Ελλήνων του Πόντου.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς "ΝΗΡΕΑΣ" σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων υλοποίησε το διάστημα Μάρτιος - Απρίλιος 2016 βιωματικά εργαστήρια που απευθύνονταν σε μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Το Σχολείο του Χέρσου επισκέφθηκε η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας κ. Όλγα Σεχίδου την Τρίτη 10 Μαϊου 2016 στα πλαίσια των εκδηλώσεων φιλαναγνωσίας του Σχολείου καθώς και του ετήσιου θεσμού του «Ημέρες λογοτεχνίας».
Η κ. Σεχίδου μίλησε με τα παιδιά για τα βιβλία της αλλά και για την πολύτιμη αξία του λογοτεχνικού βιβλίου, συζήτησε, άκουσε τις απόψεις τους, απάντησε σε ερωτήσεις και τέλος  έδωσε τα τρία πρώτα βραβεία στους μαθητές και μαθήτριες που πρώτευσαν  στο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού που διοργανώνεται κάθε Απρίλη  από το Δημοτικό Χέρσου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός αυτός σε συνδυασμό με παρουσία συγγραφέα στο Σχολείο διοργανώνεται πάνω από δέκα συνεχόμενα χρόνια…

Υψηλό μάθημα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης παρέδωσαν τα παιδιά- μαθητές της α’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς με αφορμή μια εργασία τους στα πλαίσιθα των εκπαιδευτικών δράσεων του σχολείου. Τα παιδιά θυσίασαν την φτεινήν τους εκδρομή αφού αποφάσισαν τα χρήματα που θα δίνονταν να διατεθούν υπέρ των προσφύγων.

Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 00:42

Μαθητές ευχαριστούν την ΤΕΧΝΗ

Συντάκτης:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και η Διευθύντρια του 5ου Δ. Σ. Κιλκίς θέλουμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τον δάσκαλο Ζωγραφικής κ. Θάνο Στόκα και την ομάδα του από το τμήμα ενηλίκων της  ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 00:39

Δεν κλείνει κανένα νηπιαγωγείο

Συντάκτης:

Ο Βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς  αναφέρθηκε σε ομιλία του στη Βουλή στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που δημιούργησε στους κατοίκους της επαρχίας του Κιλκίς η διάταξη του άρθρου 35 σύμφωνα με την οποία ο ελάχιστος αριθμός των νηπίων ανά νηπιαγωγείο δεν μπορεί να είναι μικρότερος από 14 παρά μόνο κατ΄ εξαίρεση συνδυάζοντας το με το γεγονός ότι 26 νηπιαγωγεία στο Κιλκίς λειτουργούν με μικρότερο αριθμό νηπίων.

Στη Γλασκόβη της Σκωτίας πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου η δεύτερη συνάντηση συντονισμού του προγράμματος MOBILE-TECH στην οποία συμμετείχε ως εταίρος του σχεδίου η Επιμορφωτική Κιλκίς. Το σχέδιο φέρει τον τίτλο «Τεχνολογική Ενδυνάμωση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι για την εκπαίδευση εκπαιδευτών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο σχεδιασμό και τη χρήση εκπαιδευτικών μεθοδολογιών μέσω κινητών (m-learning)» και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις.

Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυση του Γυμνασίου  Λυκείου  Χέρσου συστήνεται σύλλογος αποφοίτων του. «Ποτέ δεν είναι αργά να συγκεντρωθούμε και να ξεκινήσουμε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο» αναφέρουν οι πρωτεργάτες της ίδρυσης που έλαβε «σάρκα και οστά» τον Σεπτέμβριο του 2015 σε εκδήλωση στην Πολίχνη προς τιμήν του αλησμόνητου Στάθη Ευσταθιάδη.

Πέμπτη, 05 Μαϊος 2016 20:29

Σε αργό «θάνατο» το ΤΕΙ Κιλκίς

Συντάκτης:

Αντί αναβάθμισης και μεταφοράς στο νέο κτήριο το παράρτημα ΤΕΙ Κιλκίς κινδυνεύει πλέον με εξαφάνιση καθώς το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει σε κάθε πρόταση. Ελλιπώς γίνονται τα μαθήματα ιδιαίτερα τα εργαστήρια καθώς ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός παραμένει πακεταρισμένος αφού δεν υπάρχει χώρος για να αναπτυχθεί. Και οι Σέρρες θέτουν πλέον με έγγραφό τους προς το Υπουργείο Παιδείας τρεις προϋποθέσεις για να αποδεχθούν την παραχώρηση του νέου κτηρίου από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.