Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 5:59:28 μμ

Εκπαίδευση

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 20:49

Δωρίζουν μαλλιά και αγάπη

Συντάκτης:

Στα πλαίσια του προγράμματος του σχολείου μας «Αλληλεγγύη-Φιλία-Προσφορά», την Τετάρτη  9 Δεκεμβρίου,  εθελοντές μαθητές, γονείς αλλά και απλοί πολίτες πήραν μέρος στο πρόγραμμα «ΔΩΡΙΖΩ ΜΑΛΛΙΑ, ΔΩΡΙΖΩ ΑΓΑΠΗ».

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 21:03

Πρωτιά ΣΥΝΕΚ στην ΕΛΜΕ

Συντάκτης:

To ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς πραγματοποίησε την ετήσια εκλογοαπολογιστική του συνέλευση και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.   την Τρίτη 8/12/2015 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 23:42

Οι υποψήφιοι στις εκλογές της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης νέας διοίκησης στην Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς.
Τα ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την ψήφο των συναδέλφων τους στις εκλογές της προσεχούς Τρίτης 8 Δεκεμβρίου, έχουν ως εξής:

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.
Η σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία σχετικά με τα θέματα των ατόμων με αναπηρία διοργανώνει, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:15 το απόγευμα, στον χώρο του σχολείου μια σειρά από δράσεις:

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 21:42

Το δημ. σχολείο Χέρσου στο φεστιβάλ “CAMERA ZIZANIO”

Συντάκτης:

Στο διαγωνιστικό τμήμα του 17ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά «Camera zizanio» συμμετέχει το φιλμ του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου «Χωρίς αύριο» (ελληνικό τμήμα για ηλικίες 4-12 ετών).

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 20:20

Δάσκαλοι: Ισοπεδώνετε και απαξιώνετε την Ιστορία

Συντάκτης:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να εκδώσει το παρακάτω δελτίο τύπου με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας:
  Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του  Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη περί άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το Δ.Σ. του Συλλόγου επισημαίνει ότι όταν η τοποθέτηση αυτή  βγαίνει από τα χείλη του Υπουργού Παιδείας, του φυσικού προσώπου που κατέχει τη σπουδαιότερη θέση στη διοικητική πυραμίδα του Υπουργείου Παιδείας και που υπογράφει την εγκύκλιο προς όλες τις σχολικές μονάδες ώστε οι εκπ/κοί να προβούν σε ποικίλες δράσεις για να τονιστεί η σημασία της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στις 19 Μαΐου κάθε χρόνο από το 1994 και μετά, αποτελεί εμπαιγμό και πρόκληση όχι μόνο για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά για όλο τον Ελληνισμό.

Το ΚΕΚ- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης2  ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ υλοποιεί την πρώτη (εκ των τεσσάρων) κινητικότητα εκπαίδευσης στην Αυστρία την τρέχουσα εβδομάδα, για τις ανάγκες του σχεδίου με τίτλο «Οικολογική ανάπτυξη και διαχείριση του αγρο-διατροφικού τομέα». Η κινητικότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ μετά την έγκριση και επιχορήγηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος  «μαθαίνω τα δάση» που εκπονείται ήδη στο Δημοτικό του Χέρσου (πανελλαδικό και  διεθνές δίκτυο για σχολεία της Ελληνικής Εταιρίας προστασίας της φύσης) οι μαθητές της Ε και Στ τάξης φύτεψαν στην αυλή του σχολείου 15 δέντρα (σφεντάνια, πλατάνια και μελιές).

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 20:48

Οι εκλογές των δασκάλων Κιλκίς και οι παρατάξεις

Συντάκτης:

Από την παράταξη Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:
Κύριε Τερζενίδη, Απευθυνόμαστε σε σας μιας και σε άρθρο της έγκριτης εφημερίδα σας, στην ηλεκτρονική της μορφή, με τίτλο: «Όλοι μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ χώρια» η υπερσύνδεση: «Γράφτηκε από Εidisis.gr» παραπέμπει στο βιογραφικό σας. Διευκρινίστε αν κάνουμε λάθος για το οποίο ζητάμε συγγνώμη εκ των προτέρων.

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 στο Κ.Π. ΝΗΡΕΑΣ το βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ». Στο εργαστήρι συμμετείχαν σταθερά 10 νήπια ηλικίας 4 έως 5 χρονών. Τα συναισθήματα που δουλέψαμε ήταν η χαρά, η λύπη, ο φόβος και ο θυμός και χρησιμοποιήθηκε το βιωματικό παιχνίδι, η προβολή κινουμένων σχεδίων, η αφήγηση παραμυθιών, η ζωγραφική και η μουσική. Τα παιδιά συνεργάστηκαν μεταξύ τους σε ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες και μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.