Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 8:34:53 πμ

Πολιτική

psomiadis«Σε μια περίοδο που κάποιοι θέλουν να “κουρέψουν” την εθνική μας αξιοπρέπεια, δεν έχουν δικαίωμα να “κουρέψουν” τα δεδουλευμένα των εμπλεκομένων στη μεταφορά των μαθητών. Απεδείχθη, έστω και καθυστερημένα, ότι διαχρονικά οι ευθύνες βαρύνουν την Πολιτεία και όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Εμείς θα συμπαρασταθούμε σε όλους τους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν να εισπράξουν 15 περίπου εκατομμύρια ευρώ για το 2010 και περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ για το α΄εξάμηνο του 2011.
Τρίτη, 03 Μαϊος 2011 23:27

Πρωτομαγιάτικο μήνυμα

Συντάκτης:
synaspismosΗ Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης, που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου και συνεχίζονται ακατάπαυστα μέχρι σήμερα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην κάθε είδους καταπίεση, στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
Τρίτη, 03 Μαϊος 2011 23:22

Νίκος Σιάνας: Η λάμψη και το σκοτάδι

Συντάκτης:
sianas“Έλαψε” η Α.Ε. Πολυκάστρου λέει το ρεπορτάζ στην πρόσφατη ποδοσφαιρική διοργάνωση ηλικιακών κατηγοριών “Αριστοτέλης Πολιτάκης” που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στο Δροσάτο. Σαφώς και αξίζουν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές άλλα και παράγοντες της Α.Ε.Π. τα συγχαρητήρια όλων μας.
Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011 15:24

Μήνυμα για αγώνες η φετινή Πρωτομαγιά

Συντάκτης:
dimokratiki_aristera«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους σε πλήρη απόγνωση», αναφέρει σε μήνυμά της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς της Δημοκρατικής Αριστεράς.
«Η συνεχιζόμενη επίθεση κατά της μισθωτής εργασίας, που εκδηλώνεται είτε με την κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, είτε με την επιβολή νέων έμμεσων φόρων, είτε με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων έχουν φέρει τον εργαζόμενο της χώρας μας σε κατάσταση πανικού.
kkeΑπό τη Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά:
«Αυτή την κρίσιμη Πρωτομαγιά είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία. Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση. Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα πρέπει να ακουστεί μυριόστομο: Καμιά θυσία για τους εκμεταλλευτές μας. Ταξική αφύπνιση, ενότητα και οργάνωση παντού. Πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής οικογένειας από τη φτώχεια και την ανεργία. Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας. Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.
ndΣε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η συγκρότηση του γαλάζιου ψηφοδελτίου στο ν. Κιλκίς ενόψει των προσεχών εκλογών, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα καθυστερήσουν πολύ.
Η ειλημμένη απόφαση του Γιώργου Συμπιλίδη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, προϊόν όπως υποστηρίζεται από το στενό πολιτικό του κύκλο, των επαφών του με την ηγεσία του κόμματος, προσθέτει δυσκολία σε ένα ήδη δύσκολο εγχείρημα.
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 18:03

Στηρίζουμε την τοπική αγορά

Συντάκτης:
liartsi‘’Στηρίζουμε εμπράκτως την τοπική αγορά ενόψει και της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης. Επιλέγουμε για τις αγορές μας τον τόπο μας, ενισχύουμε τους εμποροεπαγγελματίες της περιοχής μας, δυνάμωνουμε την τοπική οικονομία και της δίνουμε τη δυνατότητα να ανακάμψει’’.
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 17:55

Διανομαρχιακή της ΟΝΝΕΔ

Συντάκτης:
onnedΤο Σάββατο 16/4 πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς Διανομαρχιακή Συνέλευση με τη συμμετοχή των Νομών Κιλκίς, Καβάλας, Σερρών, Ημαθίας, Πέλλας, Δράμας, Κοζάνης και Πιερίας. Η συνέλευση έγινε παρουσία του προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου και του υπευθύνου οργανώσεων επαρχίας Γιάννη Μαρτάτου.
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 17:49

Επίθεση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στη ΝΟΔΕ Κιλκίς της Ν.Δ.

Συντάκτης:
pasok«Μετά τα δύο Δελτία Τύπου της ΝΟΔΕ Κιλκίς  «Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για το χάλι των νοσοκομείων» και «ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για το χρέος επί Ν.Δ.» καθώς και την κριτική του πολιτευτή της Ν.Δ. Γιώργου Γεωργαντά, για την υποβάθμιση της υγείας στο νομό μας, έχουμε χρέος να απαντήσουμε, παρατάσσοντας το θάρρος απέναντι στο θράσος και τον πολιτικό λόγο απέναντι στον ανούσιο λαϊκισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ.
floridisΔιανύσαμε ένα χρόνο μετά τη σημαντική απόφαση ένταξης στο Μηχανισμό Στήριξης. Η πολιτική μας είναι σε σημείο καμπής, η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και είναι ώρα απολογισμού.
Μπορούμε να κουβεντιάζουμε τα πάντα αλλά αφού πρώτα  θέσουμε τα καίρια ερωτήματα: είμαστε σε σωστή κατεύθυνση ή όχι;  τι πετύχαμε μέχρι σήμερα και αν μπορούσαμε περισσότερα; χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, όπως μας λένε διάφοροι; Τέλος, υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική για τη χώρα;