Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 3:57:22 πμ

Πολιτική

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:46

Γιατί τόση εκδίκηση σε βάρος των νέων;

Συντάκτης:

Με επίκαιρες ερωτήσεις και επερωτήσεις σε συνεργασία με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. συνεχίζει την δράση του στο ελληνικό κοινοβούλιο ο βουλευτής του νομού μας Κωνσταντίνος Κιλτίδης. Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης - μετά τους stagers - να απολύσει και αντικαταστήσει τους συμβασιούχους στις Περιφέρειες της χώρας, συμμετέχοντας σε κατάθεση σχετικής ερώτησης. Συμπληρωματικά ζήτησε από την κυβέρνηση να καθορίσει τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης εκφράζοντας την αγωνία του για την πορεία υλοποίησης μιας σειράς από αναπτυξιακά έργα.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:36

Ερώτηση Παραστατίδη προς τον Ανδρέα Λοβέρδο

Συντάκτης:

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης, σχετικά με την υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων και μπορούσαν να ασφαλιστούν στον Ο.Γ.Α.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», αφού αναφέρθηκε στη σοβαρή και δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις πολιτικές ευθύνες της ΝΔ, τόνισε ότι «η πίεση που ασκείται στη χώρα θα είναι πολύπλευρη μέχρι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της, αλλά ταυτόχρονα είναι αναμενόμενη και αντιμετωπίσιμη».

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:55

Stop στην κλιματική αλλαγή

Συντάκτης:

Παρά τις δραματικές προειδοποιήσεις της επιστημονικής κοινότητας και την απαίτηση όλων των λαών του κόσμου, οι ισχυρές χώρες του πλανήτη έχουν προαποφασίσει να μην καταλήξουν σε δεσμευτική συμφωνία, προκειμένου να διασφαλίσουν οικονομικά βραχυπρόθεσμα συμφέροντα.
Η κλιματική αλλαγή έχει ολέθριες συνέπειες για εκατομμύρια ανθρώπους. Η ερημοποίηση μεγάλων εκτάσεων του πλανήτη απειλεί το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, η λειψυδρία το 20%, ενώ 1,8 δις ανθρώπων θα αντιμετωπίσουν συνθήκες απόλυτης έλλειψης νερού έως το 2025. Η πείνα πλήττει 37 χώρες : πάνω από 2 δις ανθρώπων απειλούνται με φυσική εξόντωση.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:46

Τσιτουρίδης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος

Συντάκτης:

«Στόχος μου είναι να θέσω τον εαυτό μου στη κρίση των Κιλκισιωτών για να τον εκπροσωπήσω στη Βουλή είτε σε μονοεδρική περιφέρεια είτε σε τριεδρική. Εκτιμώ πάντως πως ακόμα κι αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.» Ο πρώην βουλευτής και Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε παρών και στη νέα εποχή της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της και επέλεξε τη συνέντευξη τύπου με τους δημοσιογράφους του τοπικού τύπου την περασμένη Παρασκευή για να εξηγήσει τη στάση του πριν και μετά  την προεκλογική περίοδο  στο νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται τοπικά και πανελλαδικά.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:44

Ώρες ευθύνης

Συντάκτης:

Στις 29 Νοεμβρίου του 2009 η συμμετοχή του κόσμου για την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. ξεπέρασε τις προσδοκίες των νεοδημοκρατών. Οι 750.000 ψηφοφόροι της βάσης της Ν.Δ. για την εκλογή του νέου προέδρου παρά την πικρία τους από τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έδωσαν βροντερό παρόν. Η πρωτοφανής αυτή συμμετοχή σηματοδοτεί νέες προοπτικές, νέες ελπίδες, νέες προσδοκίες και ενεργή συμμετοχή της βάσης της Ν.Δ. στη λειτουργία του κόμματος.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:48

Πρώτη ομιλία στη Βουλή για το επίδομα αλληλεγγύης

Συντάκτης:

Την πρώτη του ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την  Οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας:
«Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι η πρώτη μου ομιλία στη βουλή και επιτρέψτε από του βήματος αυτού να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου κιλκισιώτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους να με εκλέξουν βουλευτή και πιστεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους αυτή.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:21

Αυτοδυναμία Σαμαρά και στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Όπως αναμενόταν το ρεύμα Σαμαρά έγινε χείμαρρος και ποτάμι και με ιδιαίτερη άνεση επέτρεψε την εκλογή του μεσσήνιου πολιτικού στην προεδρία της Ν.Δ. Ο έβδομος στην ιστορία της Ν.Δ. πρόεδρος (Κωνσταντίνος Καραμανλής1974-1980, Γεώργιος Ράλλης 1980-1981, Ευάγγελος Αβέρωφ 1981-1984, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 1984-1993, Μιλτιάδης Έβερτ 1993-1997, Κώστας Καραμανλής 1997-2009) του κόμματος επικράτησε από την πρώτη Κυριακή, ενώ αν εξαιρεθούν η Κρήτη και ελάχιστοι νομοί της χώρας σε όλους τους άλλους αναδείχτηκε πρώτος.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 06:04

Η οικονομική κρίση απαιτεί δράσεις παντού

Συντάκτης:

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ ΡΑΔΙΟ 98.9» και στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαναγιώτου, έδωσε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης για τα θέματα της οικονομίας, υπερασπιζόμενος τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Εσάς καταρχήν ποιά τοποθέτησή σας εκφράζει περισσότερο; Αυτή του κ. Πεταλωτή ή του κ. Παπακωνσταντίνου για τον κ. Προβόπουλο;

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:45

Παρέμβαση ΚΚΕ υπέρ των αγροτών

Συντάκτης:

Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα μικρομεσαίων κτηνοτρόφων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, όπου αναφέρουν:
«Εχθρική είναι η πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, που μαζί με τις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση απειλούνται με νέο ξεκλήρισμα.
Καταχρεωμένοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη προς τράπεζες αλλά και να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους.