Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 7:09:38 πμ

Πολιτική

floridisΔιανύσαμε ένα χρόνο μετά τη σημαντική απόφαση ένταξης στο Μηχανισμό Στήριξης. Η πολιτική μας είναι σε σημείο καμπής, η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και είναι ώρα απολογισμού.
Μπορούμε να κουβεντιάζουμε τα πάντα αλλά αφού πρώτα  θέσουμε τα καίρια ερωτήματα: είμαστε σε σωστή κατεύθυνση ή όχι;  τι πετύχαμε μέχρι σήμερα και αν μπορούσαμε περισσότερα; χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, όπως μας λένε διάφοροι; Τέλος, υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική για τη χώρα;
terzidisΣκληρή απάντηση έδωσε ο τέως δήμαρχος Κιλκίς και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Τερζίδης, στο δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Νίκο Αφεντουλίδη, για τα όσα είπε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για την «Αυστροελληνική»:
onnedΤόσος ντόρος και τόση συζήτηση γίνεται για το αυτονόητο. Το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και αν αυτό θα υποβαθμιστεί πρέπει να σταματήσει. Η κατάσταση του νοσοκομείου είναι ήδη τραγική και κάθε τέτοια συζήτηση γίνεται καθαρά για λόγους σκοπιμοτήτων… Αλήθεια οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης κοιμούνται ήσυχοι;
parastatidisΣε κατάθεση ενός σημαντικού νομοσχεδίου, στην ολομέλεια της Βουλής, που αφορά την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος τόνισε:
«Συζητάμε την «τροποποίηση του νόμου 3136/2003, για την ποινική ευθύνη των Υπουργών». Ο νόμος αυτός, θεσπίστηκε για την καλή λειτουργία του πολιτεύματος και όχι για την ιδιαίτερη και αυξημένη προστασία των ιδίων των υπουργών. Είναι ένας θεσμός, ο οποίος θεωρείται ο πιο παρεξηγημένος, εξαιτίας της κακής χρήσης του και της λαθεμένης εφαρμογής του.
kiltidis«…Κύριε Υπουργέ, πιστεύω ακράδαντα –γιατί είναι γνωστή η ιδεολογική μου αφετηρία και αναφορά- ότι αυτό που κάποτε στο παρελθόν λέχθηκε «νόμος και τάξη» ή σήμερα λέγεται «δικαιοσύνη και ασφάλεια» είναι η κορωνίδα ενός πολιτεύματος. Είναι η αρχή για να έρθουν οι λύσεις. Εκ της δικαιοσύνης πρέπει να ξεκινήσει αυτό το κόψιμο του Γόρδιου Δεσμού…»
parastatidisΟ βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης, φαρμακοποιός ο ίδιος, και μέλος της επιτροπής της Βουλής για την Υγεία πριν ένα μήνα ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου σε ανοιχτή σύσκεψη, όταν ο τελευταίος με αγωνιώδη τρόπο κάλεσε σε μαζική αντίδραση του νομού ενόψει της βέβαιης κατ’ εκείνον υποβάθμισης του νοσοκομείου Κιλκίς.
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 17:17

Ερώτηση Κ. Κιλτίδη για τευτλοκαλλιεργητές

Συντάκτης:
kiltidisΣυζητήθηκε στη βουλή η ερώτηση που είχε καταθέσει στις 31-1-11 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας,  Κώστας Κιλτίδης  και αφορούσε τα προβλήματα των τευτλοκαλλιεργητών των Νομών Κιλκίς και Πέλλας.
passalidis_thodorosΕίμαστε στην εποχή που τα πάντα προαποφασίζονται από την τρόϊκα με συνοπτικές διαδικασίες και με αυστηρά περιορισμένο χρονικό ορίζοντα. Οι ειλημμένες αποφάσεις περί συγχωνεύσεων δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας. Στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων από τις  μειώσεις  δαπανών στη Δημόσια υγεία δεν διστάζει η κυβέρνηση στο νευραλγικό αυτό τομέα να προαναγγείλει συγχωνεύσεις Νοσοκομείων ή την μετατροπή τους σε κέντρα υγείας.
Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 23:27

Ψωμιάδης: «Δε θα μου κλείσουν το στόμα…»

Συντάκτης:
psomiadisΣχετικά με την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες.  Όμως δεν φοβόμαστε. Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες.  Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης. Ακόμη και σήμερα, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη.
Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 23:24

Παραστατίδης: Εργα που έχει ανάγκη ο τόπος

Συντάκτης:
parastatidisΟ  Βουλευτής Κιλκίς Θ. Παραστατίδης, με παρέμβαση του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, όπου συζητείτο η πρόταση της περιφέρειας για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Κεντρικής Μακεδονίας, έκανε αναφορά, εκτός από τα γενικά θέματα  που αφορούσαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και στα προβλήματα της λειτουργίας των υπηρεσιών Διοίκησης, χαρακτηρίζοντάς τες μάλιστα «Μπάχαλο». Τόνισε δε, ότι το κράτος πρέπει να επιμεληθεί άμεσα, ώστε οι υπηρεσίες να οργανωθούν και να λειτουργούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.