Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 9:25:24 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Η ομάδα RGB Rockets - Guardians – Builders της Ακαδημία ρομποτικής Microstudies στο Κιλκίς, προκρίθηκε μεταξύ 77 ομάδων του πανελλήνιου διαγωνισμού στον τελικό του Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής FLL όπου θα αγωνιστεί με 230 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου και του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης μέχρι και τις ακτές της Πιερίας γιορτάζει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Πέμπτη 3/6/2021, και ώρες 7.00-9.30 μ.μ., η επιμορφωτική εξ αποστάσεως εκδήλωση - Webinar για εκπαιδευτικούς, με θέμα «Κλιματική αλλαγή - ακραία υδρομετεωρολογικά φαινόμενα». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας-Υπάτης και Κιλκίς στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - B' Κύκλος» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (5-6-2021)

Με έναν απογευματινό χαλαρό ποδηλατικό περίπατο άνοιξαν χθες τα ‘’Ελευθέρια’’ του Δήμου Κιλκίς. Πάνω από εκατόν είκοσι ποδηλάτες, ένα χαρούμενο σμήνος από μικρούς, εφήβους και ενήλικες, ποδηλάτησαν από το Δημαρχείο Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης και με κατεύθυνση το πάρκο ‘’Γαλήνη’’ διέσχισαν την περιφερειακή οδό, το δρόμο που οδηγεί στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, με κατάληξη μέσω της 21ης Ιουνίου, και πάλι στο σημείο αφετηρίας.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε εξαιτίας της πανδημικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας το τελευταίο χρόνο , μια πράξη ανθρωπιάς και τεράστιας ευαισθησίας προς το συνάνθρωπο πραγματοποιήθηκε απο την μεγαλύτερη Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική της Βορείου Ελλάδος, την κλινική Γυναίκας "Γένεσις". 

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (4-6-2021)

Γράφει ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος.

Επιθυμία μου είναι να γνωστοποιήσω στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας την ύπαρξη ενός μάρτυρα της πίστεώς μας, προερχόμενο από τον Πόντο, και συγκεκριμένα την Τραπεζούντα, τον μάρτυρα Ιωάννη τον Τραπεζούντιο, όχι και πολύ γνωστό στη χώρα μας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (3-6-2021)

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης του νέου Καθηγούμενου Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Β’ στο Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου, το απόγευμα της Κυριακής 30 Μαΐου.