Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 2:33:39 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 13:06

Δωρεάν Wi -Fi σε δεκατέσσερα σημεία του Δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:

Οι πολίτες και οι επισκέπτες του Δήμου Κιλκίς αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δεκατέσσερα σημεία της πόλης του Κιλκίς και μεγάλων πληθυσμιακά αστικών κέντρων για να επικοινωνούν ευχερέστερα, χάρη στη συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς στο συγχρηματοδοτούμενο έργο ‘’WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο’’ το οποίο υλοποιεί  η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 10:10

Οι ανάγκες σε αίμα...διαρκείς

Συντάκτης:

  Έφτασε και πάλι η ώρα της έμπρακτης απόδειξης αγάπης, προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, οι "Ακρίτες" συνεπείς όπως πάντα και σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα αιμοδοσιών, πραγματοποιούν την 114η Εθελοντική Αιμοδοσία των μελών της Τράπεζας Αίματος, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 και από τις 09:00 το πρωί έως τις 13:00 όπως πάντα στο "Σπίτι του Πόντου" στο Πολύκαστρο.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (01-11-2023)

Στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Ελλάδας «Philoxenia 2023» που θα διεξαχθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2023, θα μετάσχει η Αναπτυξιακή Κιλκίς, στο πλαίσιο υλοποίησης του ενταγμένου στο πρόγραμμα Interreg έργου “Netoural”, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, τον δήμο Konce και την Τουριστική Ένωση Στρώμνιτσα.

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2023–2024». Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται κάθε χρόνο σύμφωνα με την ΥΑ 3138/329916  για την «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή των Αμπελουργικών Εκτάσεων στην Ελλάδα [άρθρο 58 Καν. (ΕΕ) αριθ. 2021/2115].

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί υποβάλλουν μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ. www.minagric.gr αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα περιόδου 2023-2024
από 1 Νοεμβρίου έως και 20 Νοεμβρίου 2023.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, συνεδρίασε με αφορμή την διακοπή, πριν από δύο εβδομάδες ορισμένων σχολικών δρομολογίων, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στην καθημερινότητα των μαθητών, των γονέων και εκπαιδευτικών.

Προβλήματα που έχουν σαν συνέπεια, οι μαθητές να μην μπορούν να προσέλθουν στις σχολικές τους μονάδες. Οι γονείς να προσπαθούν να βρουν τρόπους μετακίνησης των παιδιών προς τα σχολεία τους και οι εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να προσφέρουν την εκπαίδευση που θέλουν και αρμόζει προς τους μαθητές τους.        

 Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται  ότι  σύμφωνα με το Β.Δ. 142/71, άρθρο 1, παράγραφος 5, «Περί αλιείας υδροβίων ζώων λιμνών, ποταμών & προστασίας αυτών», απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της επικράτειας η αλιεία της πέστροφας από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15ης Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

 Η απαγόρευση αλιείας στα ιχθυοτρόφα ύδατα της Περιφερειακής Ενότητας είναι επιβεβλημένη για την προστασία της αναπαραγωγής της πέστροφας.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στο Μνημείο των Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως (στο λόφο Κρηστώνης) θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των 7.432 θυμάτων Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ΠΑΟ - ΕΔΕΣ, σφαγιασθέντων υπό των κομμουνιστών τον Νοέμβριο του 1944 στο Κιλκίς.

Το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς συμμετέχει στις Πανελλαδικές Κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου με αιτήματα τις αξιοπρεπείς  συνθήκες εργασίας, τις αυξήσεις στους μισθούς και του ωρομισθίου, να μην αποκλείονται οι  εργαζόμενων από το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας κ.α.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

            Έρχεται δύσκολη περίοδος για την Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις ιώσεις και τις άλλες παθογένειες του συστήματος με 3.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει κύμα μαζικής φυγής υγειονομικών από το Ε.Σ.Υ. λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας, λόγω των χαμηλών αμοιβών.

Είναι από τα σημαντικότερα τοπόσημα του Κιλκίς το Σπήλαιό του. Στην πλαγιά του Άη Γιώργη υποδέχεται καθημερινά και κυρίως στις σχόλες χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου. Σχολεία, ιδρύματα, σύλλογοι, πολίτες από την Χιλή και την Αυστραλία συρρέουν για να απολαύσουν το πανέμορφο Σπήλαιο.

Και είναι θείο δώρο για εμάς τους Κιλκισιώτες να έχουμε "στα πόδια μας" ένα στολίδι σαν κι αυτό άσχετα αν δεν το δίνουμε τη σημασία που πρέπει. Μια συνήθεια κακή και ελληνική συνάμα. Ουδείς προφήτης στον τόπο του, δεν λέμε;