Quantcast
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, 2:30:33 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

 Ο Δήμος Κιλκίς μετά από συνεννόηση με τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής Αερίου Α.Ε. (ΔΕΔΑ) θα ενημερώνει τακτικά τους δημότες για τον ακριβή προγραμματισμό των εργασιών κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε οδούς της πόλης, προκειμένου να έχουν γνώση των έργων που εκτελούνται στην περιοχή τους και των ισχυόντων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 η ΔΕΥΑ Κιλκίς λόγω συμμετοχής των εργαζομένων της στην πανελλαδική απεργία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Το ταμείο θα παραμείνει κλειστό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου με απόφασή του καλεί τα μέλη να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιουπαλληλική και Πανεργαττιή Απεργία rπου κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Μια εβδομάδα πριν, σε μια ιστορική στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώσαμε σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη μεγάλη απεργία της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδιών Νομαρχιακών τμημάτων και Εργατικών Κέντρων.

Διαδηλώσαμε γεμάτοι οργή και θλίψη, απαιτώντας την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα των Τεμπών.

Διαδηλώσαμε  διαμαρτυρόμενοι για  την  πολιτική του «επιτελικού κράτους» της διαφθοράς, της ευνοιοκρατίας, του πελατειασμού, της συστηματικής διάλυσης του δημόσιου τομέα, των ιδιωτικοποιήσεων που καταστρέφει τις ζωές μας.

Οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις και τα απογευματινά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 8/3, όπως και στο Κιλκίς όπου πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο μαζικές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων έδειξαν την ξεκάθαρη απόφαση του λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας «να μην υπάρξει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη».

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2023 έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.  

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (15-3-2023)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (15-3-2023)

«Είμαστε κι εμείς  ως γονείς, οργισμένοι με το έγκλημα! Δεν θα ζήσουμε με την ανασφάλεια για τη ζωή των παιδιών μας!

Παλεύουμε για να γίνει πράξη αυτό που βροντοφωνάζουν τόσες μέρες τώρα οι  μαθητές, οι φοιτητές, οι γονείς, όλος ο κόσμος: “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ” και “το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”, με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή πολλών δεκάδων συνανθρώπων μας, πολλών νέων παιδιών. Στην θέση τους θα μπορούσαν να ήταν τα δικά μας παιδιά, εμείς οι ίδιοι, οι δικοί μας φίλοι και συγγενείς.