Quantcast
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, 3:38:26 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ στα πλαίσια του επισιτιστικού προγράμματος “Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019, του ΤΕΒΑ 2014-2020” θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων,

  • Tην Πέμπτη 16-03-2023 και ώρα 08:30 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. στο 3o Γυμνάσιο Κιλκίς ( διεύθυνση, τέρμα Ευρώπης).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, προέβη στις παρακάτω επισημάνσεις:

Tο δικηγορικό σώμα (με τις αποφάσεις της Ολομέλειας από 5.3.2023 και της Συντονιστικής Επιτροπής από 13.3.2023) έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν ανήκουν, τόσο σε υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (14-3-2023)

Συνολικά εφτά θέσεις ιατρών εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση για τα δυο Νοσοκομεία του νομού (Κιλκίς και Γουμένισσας) και το Κέντρο Υγείας Δροσάτου.

Συγκεκριμένα:

Εγκρίθηκαν τρεις θέσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς ως εξής: 2 θέσεις για το Παθολογικό Τμήμα (Εσωτερικής Παθολογίας) Επιμελητή Β’ και διευθυντή, 1 θέση για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Χειρουργικής),

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προγραμματίσει διακοπή ρεύματος την Τρίτη 14 Μαρτίου από τις 9:30 έως τις 14:30 στους οικισμούς Λαοδικηνό, Ακροποταμιά, Λειψύδριο, Πυργωτό, Φανάρι, Περιστέρι και Χρυσόπετρα, λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Ασθενής σεισμική δόνηση 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή στο Σκρα Κιλκίς.

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Σωματείου Λαϊκών Αγορών ν. Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Λαϊκή Αγορά της Αξιούπολης, που την περασμένη Τετάρτη δεν πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Σωματείου, θα γίνει κανονικά.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κιλκίς (Ο.Σ.Κ) πραγματοποίησε επιστημονική ημερίδα, που απευθύνονταν στα μέλη του, το Σάββατο 11.3.2023, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Habitat  του Κιλκίς.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Στοματολογίας του Οδοντιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ και την Ελληνική Εταιρεία Στοματολογίας.

Σε ανοιχτή εκδήλωση προχωρά η Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας διεκδικώντας την κατασκευή ενός ασφαλούς αυτοκινητόδρομου για το τμήμα Πολυκάστρου – Χαλάστρας της ΠΑΘΕ, με τα δεκάδες πολύνεκρα δυστυχήματα, ενώ ζητά και την κατασκευή νέας γέφυρας στον Αξιό ποταμό, για την ασφαλή μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και ώρα 00.20 περίπου, στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας - Φιλυριάς Κιλκίς, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός και επέβαινε 52χρονος ημεδαπός, προκειμένου να αποφύγει ακινητοποιημένο όχημα, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου και του 52χρονου.

Ο οδηγός του ακινητοποιημένου οχήματος συνελήφθη.