Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020, 5:49:54 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Συγκροτήθηκε σε Σώμα, την Πέμπτη 11 Ιουνίου, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α.Ε. με την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος: Γεώργιος Βουλγαράκης (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιλκίς).

Αντιπρόεδρος: Ανέστης Πογέλης (Δήμος Κιλκίς).

Γενικός Γραμματέας: Πολύκαρπος Βασιλειάδης (Επιμελητήριο Κιλκίς).

Μέλη: Κωνσταντίνος Σιωνίδης (Δήμος Παιονίας), Θεμιστοκλής Κοσμίδης (Δήμος Κιλκίς), Ιωάννης Τσιάκας (υπό εκκαθάριση Α.Σ. Κιλκίς).

Μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι δύο μεγάλοι μέτοχοι της εταιρείας, Δήμος Κιλκίς και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το σκεπτικό ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν αντιπροσωπεύει, ηθικά και αναλογικά, ως προς την εκπροσώπησή του την μετοχική σύνθεση της εταιρείας αλλά και το πνεύμα διοίκησης, που επιθυμούν, ενόψει του νέου αναπτυξιακού προσώπου της εταιρείας για την ανάπτυξη όλης της Π.Ε. Κιλκίς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ομόφωνα αποφάσισαν τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 3 Ιουλίου 2020, με θέματα: α) την ανάκληση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που εκλέχθηκε την 29η Μαΐου 2020 και β) τη διενέργεια εκλογών για την εκλογή νέων μελών, σε αντικατάσταση του απερχόμενου (λόγω ανακλήσεως) Διοικητικού Συμβουλίου.

 

LEADER 11,27 εκατομμυρίων

Η ΑΝΚΙ συνεχίζει δυναμικά την λειτουργία της με την εντός της εβδομάδας υπογραφή συμβάσεων ύψους 1.663.640€ με φορείς δημοσίου χαρακτήρα (δήμοι, σύλλογοι, εφορεία αρχαιοτήτων, δασαρχείο, αστυνομία) στο πλαίσιο των ενταγμένων στο πρόγραμμα LEADER έργων τους ενώ παράλληλα, ολοκληρώνεται και η διαδικασία αξιολόγησης ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 9.612.962€.

H κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής της συνεδρίασης αποφάσισε την ανεμπόδιστη διέλευση ξένων πολιτών μέσω της επικράτειας της χώρας.

Πλέον οι ξένοι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται της Βόρειας Μακεδονίας από έξι συνοριακές διελεύσεις: στην Μπογκορόντιτσα- στα σύνορα με την Ελλάδα, στους Ευζώνους Κιλκίς-, στην Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα με τη Σερβία, στη Ντέβε Μπάιρ, στα σύνορα με Βουλγαρία, στην Κιάφασαν, στα σύνορα με Αλβανία, στην Μπλάτσε, στα σύνορα με το Κόσοβο και στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των μεταναστών – προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη μεταφορά τεσσάρων τραυματιών στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr τα επεισόδια έγιναν γύρω στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, όταν νεαρός μετανάστης μέσα στο καμπ παρενόχλησε μια κοπέλα. Η παρεξήγηση δεν άργησε να έρθει, άναψαν τα αίματα, πιάστηκαν στα χέρια και στο τέλος βγήκαν και μαχαίρια.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 23:26

Πυρκαγιά σε αποθήκη χαρτικών στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Πυρκαγιά σε αποθήκη χαρτικών ξέσπασε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στο Αξιοχώρι Κιλκίς.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα 3 οχήματα με 9 πυροσβέστες και έθεσαν εντός λίγης ώρας την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο.

Με τη συμμετοχή διακοσίων είκοσι πέντε εκθετών θα λειτουργήσουν αύριο Σάββατο 13 Ιουνίου οι δύο παράλληλες λαϊκές αγορές του Κιλκίς στην ίδια χωροταξικά περιοχή της λαϊκής αγοράς και σε παρακείμενες οδούς της.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει κοινής υπουργικής απόφασης (Κ.Υ.Α.) για τον περιορισμό της διασποράς του Covid- 19, ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

Από το δήμο Κιλκίς ανακοινώθηκε πως για τον εορτασμό της 107ης επετείου της ιστορικής μάχης του Κιλκίς έχουν προγραμματιστεί στο Κιλκίς οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 09:03

Ο κορονοϊός ήταν… φιλικός στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Με λιγότερα από 10 κρούσματα κορονοϊού  ανά 100.000 κατοίκους ο ν. Κιλκίς περιλαμβάνεται στους νομούς με τις καλύτερες επιδόσεις στον αγώνα κατά της πανδημίας. Και η επίδοση αυτή προσλαμβάνει μεγαλύτερη σημασία όταν συνεκτιμηθεί πως εντός του νομού φιλοξενούνται περισσότεροι από 2500 μετανάστες, σε συνθήκες που απέχουν από του να θεωρούνται ιδανικές.

Η εταιρεία παραγωγής ζυμαρικών EURIMAC, που εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς, προσέφερε στο ΕΚΑΒ Κιλκίς 100 ειδικές στολές για κορωνοϊο COVID-19, τις οποίες και παρέδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας Σταύρος Κωνσταντινίδης. Η γνωστή και μεγάλη αυτή η εταιρεία έχει να επιδείξει πλούσιο έργο στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, ενισχύοντας δράσεις πολλών φορέων του νομού Κιλκίς.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, συστρατεύεται στην απόφαση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για την Πανελλαδική Απεργία, την Τρίτη 16/06/2020, και καλεί τα μέλη του στις 12:00 μ.μ. έξω από το γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου (κεντρική είσοδο - προαύλιο) για διαμαρτυρία.

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων και αναίτια πρόκληση ανησυχίας και πανικού, σε μια εποχή τόσο ευαίσθητη και για την κοινωνία και για τα νοσηλευτικά ιδρύματα, κάνει λόγο ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννης Ανδρίτσος.