Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 4:48:10 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς μετά την πραγματοποίηση Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 (πρακτικόν 30ον) για την κατανομή αξιωμάτων από τις αρχαιρεσίες της 9ης Σεπτεμβρίου 2023, αποφάσισε την ανάδειξη του Νέου Δ.Σ., το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και κατένειμε τις αρμοδιότητές του ως ακολούθως:

Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας εκτελεί η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο του σχετικού έργου για καθαρισμούς  ρεμάτων συνολικού μήκους περίπου τριάντα (30) χιλιομέτρων σε διάφορους οικισμούς και των δύο Δήμων της Π.Ε. Κιλκίς (Δήμοι Κιλκίς & Παιονίας).

    Ειδικότερα, χωματουργικά μηχανήματα έργου (εκσκαφείς, φορτωτές, φορτηγά κλπ.) και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό εργάζεται εντατικά για την ολοκλήρωση του καθαρισμού του ρέματος το οποίο “τοποθετείται” χωρικά πίσω από το κλειστό γήπεδο του Πολυκάστρου και έχει ιδιαίτερα μεγάλο μήκος (ξεκινά από τα νότια όρια της πόλης και εκτείνεται έως τα όρια της ΠΑΘΕ).

Και η Ν.Ε. Κιλκίς του Τεχνικού Επιμελητηρίου παρεμβαίνει στο μέγα ζήτημα το οποίο ήρθε ξανά στην επικαιρότητα  με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα στην ΠΑΘΕ με τους τέσσερις νεκρούς.

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Γεωργαντά, τον Δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, και τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της ΝΕ Ιωάννης Δημητριάδης και ο Γ. Γραμματέας  Χρ. Γαβριηλίδης αναφέρουν τα εξής:

Η ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Κιλκίς με την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και τον Απόστολο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ.

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 10:10

Περιοδεία Απόστολου Τζιτζικώστα στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Τον Δήμο Παιονίας Κιλκίς επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Αλληλεγγύη", Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης στο Κιλκίς επισκέφτηκε αρχικά την αγορά του Πολυκάστρου, όπου συνομίλησε με πολίτες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Αξιούπολη, όπου επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά και συνομίλησε με καταναλωτές, παραγωγούς, εμπόρους, πωλητές και επαγγελματίες.

Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η κρίση ακρίβειας, την οποία βιώνει όλη η ελληνική κοινωνία, οι αυξήσεις στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών και η επάρκεια των προϊόντων στις δυο αγορές. "Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, ώστε οι πολίτες να ξεπεράσουν το μεγάλο οικονομικό πλήγμα που δέχονται από την παρατεταμένη κρίση ακρίβειας. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις αλλεπάλληλες κρίσεις που ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, προσπαθήσαμε να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και την επιχείρηση, με πράξεις. Ζήσαμε πολλά και δύσκολα, αυτά τα χρόνια. Δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας και οι αξίες μας. Όμως δεν το βάλαμε κάτω. Ενωμένοι και δυνατοί καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε, βάζοντας τον άνθρωπο πάνω απ' όλα. Πάνω από αριθμούς και σκοπιμότητες. Δουλέψαμε μεθοδικά, υπεύθυνα, με συνέπεια και επιμονή, με αφοσίωση και κυρίως με σεβασμό στις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας. Και με τα έργα που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε δώσαμε πραγματικές λύσεις. Στηρίξαμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις και δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας. Προσελκύσαμε μεγάλες επενδύσεις. Πετύχαμε πρωτιές στην απορρόφηση των πόρων και την αύξηση των εξαγωγών. Ενισχύσαμε τον πρωτογενή τομέα χρηματοδοτώντας 8.800 νέους αγρότες και 3.440 νέες γεωργικές επενδύσεις στον τόπο μας. Παρείχαμε υποστήριξη σε 7.000 επιχειρήσεις και 25.000 θέσεις εργασίας με το Πρόγραμμα "Διέξοδος". Στηρίξαμε και στηρίζουμε τον θεσμό των λαϊκών αγορών και συνεχίζουμε. Είμαστε δίπλα σας, είμαστε εδώ και με την εμπιστοσύνη σας θα πάμε το Κιλκίς και την Κεντρική Μακεδονία μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι", επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την αγορά της Γουμένισσας και το Κέντρο Υγείας Γουμένισσας, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό, όπως και με ασθενείς και συνοδούς τους.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να δει τη λειτουργία του σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με τον οποίο ενίσχυσε η Περιφέρεια στο Κέντρο Υγείας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες της περιοχής και να συνομιλήσει και με το επικουρικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται μέσω της στήριξης που παρέχει η Περιφέρεια και στη συγκεκριμένη μονάδα υγείας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο έργο που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον Δήμο Παιονίας:

Η ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε με αλληλεγγύη και προσφορά προς τους πολίτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συνέλεξε ο Δήμος Κιλκίς, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη της προς τους συνανθρώπους μας.

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 09:01

Εγκαίνια παιδικής χαράς στην Αργυρούπολη-Κιλκίς

Συντάκτης:

Ένας ακόμη σύγχρονος παιδότοπος παραδίδεται  στα παιδιά της Αργυρούπολης

για να χαίρονται με ασφάλεια το παιχνίδι στις λειτουργικές του εγκαταστάσεις . 

Στο πλαίσιο της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας, με αναρίθμητες και ανυπολόγιστες ζημίες, σε επιχειρήσεις, οικείες, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, το  Επιμελητήριο, παρέδωσε στο Δήμο Κιλκίς σημαντική ποσότητα  ανθρωπιστικής βοήθειας- ειδών  ατομικής υγιεινής: χλωρίνες, υγρά καθαριότητας, σαπούνια, αντισηπτικά κλπ) υπέρ των πληγέντων από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (15-9-2023)

Σε  κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παιονίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 02:00μμ σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου από το Πολύκαστρο έως τα Μάλγαρα, το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για  την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, στα ΕΚΟ ΠΛΑΖΑ επί της ΠΑΘΕ στις 11:00 πμ.