Quantcast
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 10:52:26 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Θεσσαλία, έχουν δημιουργήσει σοβαρό πλήγμα στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι ζουν εδώ και λίγες μέρες σε τραγικές συνθήκες.

Το φιλανθρωπικό Σωματείο «Ανάσα Ευαισθησίας ν. Κιλκίς» δε μπορούσε να μείνει αμέτοχο στη συμβολή βοήθειας με μια 2η ανθρωπιστική κίνηση για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας στη Θεσσαλία.

Την Δευτέρα έγινε η 1η μας Ανθρωπιστική βοήθεια - αποστολή μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και την Παρασκευή 15/09/2023 η 2η.

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες στηρίζω τη δημοτική παράταξη «Κιλκίς Μπροστά» με δήμαρχο τον Δημήτρη Κυριακίδη. Με αίσθημα ευθύνης συμμετέχω στον συνδυασμό ως υποψήφια στην Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς

Είμαι ηθοποιός /σκηνοθέτιδα, απόφοιτη Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης με πρόσφατη δουλειά μου το ανέβασμα του «Μάρτυρα Κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Σε κλίμα γιορτινό, με τους μικρούς δημότες της Αργυρούπολης να έχουν σκαρφαλώσει στις πολύχρωμες παιδικές κατασκευές και στις τραμπάλες απολαμβάνοντας ξέγνοιαστα, υπό την άγρυπνη τρυφερή ματιά των μαμάδων και των γιαγιάδων τους, τα παιχνίδια της καινούριας παιδικής τους χαράς εγκαινιάστηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο δημοτικός παιδότοπος της Αργυρούπολης.

Ξεκίνησε  η “Κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Αγίου Πέτρου”  προϋπολογισμού  1.375.000,00€.

‘Ένα  έργο που ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου 2012 με την αρ.137/2012, απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την εξαγορά των οικοπέδων έφθασε στο στάδιο της κατασκευής.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή να προσκομίσουν τα είδη στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (Μητροπόλεως 11). Η περισυλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης παίρνει παράταση από Δευτέρα 11/09/2023 έως και Παρασκευή 22/09/2023 κάθε απόγευμα 18:00 έως 21:00.

Τα πιστοποιητικά ελληνομάθειας παρέλαβαν οι επιτυχούσες  των εξετάσεων του Μαΐου 2023. Και οι 5 συμμετέχουσες από την Ουκρανία, ωφελούμενες του σωματείου OMNES, κατάφεραν να περάσουν τις εξετάσεις σε όλες τις απαιτούμενες  δεξιότητες. Την κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου.

 Το πιστοποιητικό επάρκειας ελληνομάθειας είναι ένα πολύτιμο εφόδιο απόδειξης της καλής γνώσης της Ελληνικής γλώσσας τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και  για σπουδές  στην Ελλάδα.

Συνελήφθη προχθές (16 Σεπτεμβρίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Το θέμα που προέκυψε με την καταγγελία του 80χρονου από το Μαυρονέρι, υποψήφιου στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, κυριάρχησε από την περασμένη Παρασκευή και εύλογα καθώς όπως εξαρχής σχολιάσαμε, είναι πρωτοφανέρωτο στην αυτοδιοικητική ιστορία του νομού.

Η ΝΑΤΑΣΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Κιλκίς με την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και τον Απόστολο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ (Πολυβόλος) υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Κιλκίς με το «Πράξεις για τη Μακεδονία» και τον Χρήστο ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ