Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:52:59 πμ

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Τι είπε αυτός με την «χαριτωμένη» φωνή και τον «άριστο» χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας;
Μετά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με το αφορολόγητο, ο Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι αν, ο μη γένοιτο, κερδίσει η ΝΔ θα φταίει το ΚΚΕ. Θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ. Πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ και η αριστερά (…)». Κάλεσε μάλιστα τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να το πιέσουν να αλλάξει γραμμή ή να μην το ψηφίσουν!

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 23:26

Να φοβάστε…

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

 

Μπορεί η Ελλάδα να ανήκει στη Δύση, όταν σε κάποια θέματα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αραβικά εμιράτα. Όπως εκεί έτσι κι εδώ είναι ισχυρό το φαινόμενο οικογενειοκρατίας: τρεις οικογένειες, όλο κι όλο, μας κυβερνούν τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.
Η δημοκρατία μετεξελίσσεται σε οικογενειοκρατία, που ήδη απλώνεται και στην επαρχία, όπου η αυτοδιοικητική κι η κεντρική εξουσία περνά στα χέρια μερικών οικογενειών, καθώς πάντοτε και παντού η κορυφή του βουνού ελέγχει την «πεδιάδα».

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 22:29

Ενας υπέροχος άνθρωπος

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

 

Την άνοιξη του 1922, τη χρονιά της καταστροφής, στο Μπακίρκιοϊ (ελληνιστί Μακρυχώρι) της Κωνσταντινούπολης, γεννήθηκε ένα αγοράκι που πατέρας του ήταν ένας Έλληνας της Πόλης και μητέρα του μία Ελληνίδα χήρα που από τον πρώτο γάμο της είχε άλλα δύο παιδιά. Βαφτίστηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της συνοικίας τους και πήρε το όνομα Ιωάννης. Με την συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών, η οικογένεια με τα τρία παιδιά ήρθε το 1924 στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε σε ένα χωριό της Μακεδονίας.

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 13:30

Εγώ... γιατρόν θα λέγω σε'...

Συντάκτης:

Γράφει ο Αναστάσιος Αμανατίδης, Ιατρός – πρώην Δήμαρχος Κιλκίς.

 

Ατέλειωτες οι ιστοριούλες κατά την πολύχρονη εξάσκηση του ιατρικού μου επαγγέλματος, που τις περισσότερες φορές το υπηρέτησα και το έζησα ως λειτούργημα! Την αγάπησα την ιατρική, με τον τρόπο που την ασκούσα. Έβλεπα ότι ο τρόπος μου είχε ανταπόκριση μεταξύ των ανθρώπων, ότι γινόταν αποδεκτός από τον πολύν κόσμο στην φτωχή επαρχία που ζούσα.

Ακούω συχνά νέους ανθρώπους να αποστρέφονται την έννοια της πολιτικής. Άλλοι, πάλι, εύκολα επιλέγουν οτιδήποτε ακραίο, για να εκφράσουν την αντίθεση τους προς το σύστημα.

Ουσιαστικά, η πολιτική επιχειρηματολογία απουσιάζει από όλες τις συζητήσεις και τη θέση της παίρνει ο εύκολος χαρακτηρισμός προς τον συνομιλητή μας και η συνθηματολογία. Και η αίτια, προφανώς, δεν μπορεί να είναι μόνο στο επίπεδο που επιλέγουμε να απευθυνθούμε αλλά και στο επίπεδο παραγωγής πολιτικών αποτελεσμάτων και πώς αυτά ενημερώνονται στον κόσμο.

Γράφει ο Γιάννης Αμανατίδης.

Βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός

 

Μπορεί αρκετοί να δυσαρεστήθηκαν και  άλλοι να απογοητεύτηκαν όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια της κυβερνητικής μας θητείας. 

Και το έδειξαν στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 16:14

Extra large παράταση για το Κτηματολόγιο

Συντάκτης:

Γράφει η Χριστίνα Χαραλαμπίδου, Δικηγόρος.

Γενναιόδωρη και καθολική η παράταση που δόθηκε από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουνίου 2019 στο Β' τεύχος ΦΕΚ με αριθμό 2245 και αφορά στην παράταση της προθεσμίας για τη συλλογή δηλώσεων μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου 2019, για τους κατοίκους του εσωτερικού, σε 19 περιοχές της Ελλάδας.

Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 19:05

Δήλωση Καλλισθένης Πάκα

Συντάκτης:

Σήμερα μετά  την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών από το Πρωτοδικείο Κιλκίς αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν ως δημοτική σύμβουλο, πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην Εκλογική Περιφέρεια Κιλκίς με το συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ»  με επικεφαλής τον  Δημήτρη Τσαντάκη. Ενα συνδυασμό  ισχυρό που θα συν – εργαστεί για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας.

Σάββατο, 25 Μαϊος 2019 11:28

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Συντάκτης:

Για την καλύτερη διευκόλυνση των εκλογέων, το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι λόγω της μεγάλης αύξησης των εκλογικών τμημάτων, καθόσον για πρώτη φορά διεξάγονται τετραπλές εκλογές στη χώρα μας (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές), ενδέχεται οι ψηφοφόροι να ψηφίζουν αυτή τη φορά σε διαφορετικό σχολικό συγκρότημα από αυτό που ψήφιζαν συνήθως.

Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 13:47

Το ακατέργαστο διαμάντι μας...

Συντάκτης:

Γράφει η Άννα Παπαού-Καλόνικου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Συνδυασμού “Ενωτική Δύναμη Κιλκίς” με Επικεφαλής Υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Β. Τσαντάκη.