Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 9:21:51 πμ
etpa
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 10:12

Ο Στέφανος Παραστατίδης στην εκπομπή Briefing/Action 24

Συντάκτης:

Στην εκπομπή Briefing και το Action24, ήταν καλεσμένος ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής, Στέφανος Παραστατίδης, όπου και συζητήθηκαν θέματα πολιτικής επικαιρότητας και κυρίως θέματα που άπτονται της πανδημίας. Βασικά σημεία της τοποθέτησής του, ήταν τα ακόλουθα:

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Το 1982 η Ελληνική κυβέρνηση καθιέρωσε, με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982, ως επίσημο εορτασμό της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης το Γοργοπόταμο και ημερομηνία εορτασμού, αυτήν της ανατίναξης της ομώνυμης Γέφυρας την 29η Σεπτεμβρίου 1942.

Είναι από τις εμβληματικές βιομηχανίες του Πολυκάστρου και της ευρύτερης Παιονίας. Η ανάπτυξή της βιομηχανίας κατασκευής ανελκυστήρων Ντόπλερ με γοργά βήματα από το 200 αφ’ όταν συστήθηκε αποτελεί ένα παράδειγμα της συμβολής μιας παραγωγικής μονάδας στη διάχυση του οφέλους στο κοινωνικό της περιβάλλον.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 21:14

Είναι ουτοπία ένα Κράτος Δικαίου;

Συντάκτης:

Του Χρήστου Σπίγκου.

Μας συνήθισαν να κατηγορούμε ό,τι το δημόσιο.
Έχοντας την εμπειρία από τη λειτουργία μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης που σήμερα «πωλείται», διασυρόμενη ανά τας ρύμας και τας αγυιάς, διατυπώνω κάποιες σκέψεις.

Του Σταύρου Μπόκια*.

- Ψήγματα ανθράκων ο θησαυρός

- Τους αφαίρεσαν και θα τους αφαιρούν ισοβίως το μισό καρβέλι της ημέρας και τους έδωσαν ένα αντιδωράκι στα δέκα χρόνια

- Αντισυνταγματικοί οι Νόμοι των περικοπών, αλλά σε χρονική παρένθεση (!).

Γράφει η Σοφία Ψαρρά, Μέλος Διευρυμένης ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Την ώρα, που η συζήτηση για την επέλαση της πανδημίας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, όσον αφορά τη διάρκεια της απειλής του ιού, παρατηρούμε επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς από την κυβέρνηση της αριστείας.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης, που προχωρά σε δεύτερο καθολικό lockdown.

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 21:45

Κάντο όπως το Ισραήλ, η Αρμενία και οι Κούρδοι!

Συντάκτης:

ΓΡΑΦΟΥΝ οι: Βόσσου (Μάγδα) Μαγδαληνή, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν. Αθηνών / Ιδιωτική Υπάλληλος.

Του Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή ν. Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής.

Το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι εδώ, όπως είχαν προβλέψει οι ειδικοί και αναμένεται να κρατήσει για καιρό, δοκιμάζοντας τις αντοχές Πολιτείας και πολιτών.

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 21:09

Ο θάνατος του εμποράκου, ένα διαχρονικό έργο

Συντάκτης:

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Στο έργο του Άρθουρ Μίλερ «Ο θάνατος του εμποράκου» θεωρείται ένα από τα κορυφαία έργα του εικοστού αιώνα, αυτό το κλασικό δημιούργημα του αμερικάνικου θεάτρου πραγματεύεται το δράμα ενός μέσου Αμερικανού, του Γουίλι Λόμαν, ο οποίος ονειρεύεται να κατακτήσει μια επιτυχημένη εμπορική καριέρα, ακολουθώντας πιστά τις αρχές του αμερικανικού κοινωνικού συστήματος, αλλά τελικά συντρίβεται κάτω από το βάρος των εσφαλμένων επιλογών του και της τότε Αμερικανικής οικονομικής κρίσης.