Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 10:38:54 μμ
etpa
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 23:10

Ασφαλή και δωρεάν εμβόλια για το λαό

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Τα εμβόλια μπορεί να έχουν τόσο προληπτικό (με στόχο την απόκτηση ανοσίας απέναντι σε κάποιον νέο μικροοργανισμό) όσο και θεραπευτικό ρόλο. Η ιστορία και η εξέλιξη των εμβολίων είναι μακρά και επίπονη όσον αφορά την ανακάλυψη και τη χρησιμοποίησή τους.

Του Παναγιώτη Αμοιρίδη.

Στην άλλη άκρη της γραμμή είναι φίλος, παλιά δουλεύαμε μαζί σε ένα από τα αρκετά παλιότερα εργοστάσια του Κιλκίς. Αλληλοπειραζόμαστε ότι εμείς, μαζί το κλείσαμε.

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 21:03

Ρεαλισμός, Χαμόγελα και… Καλή Χρονιά!

Συντάκτης:

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ οι: Βόσσου (Μαγδαληνή) Μάγδα, Φοιτήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Παν. Αθηνών / Ιδιωτική Υπάλληλος και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Tου Ιωάννη Φωτακέλη, Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ.Ε.Ε.Π Κιλκίς ΝΔ.

Η πανδημία ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες σε πολλούς τομείς, να μας φέρει αντιμέτωπους με νέες καταστάσεις, όχι μόνο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, αλλά κυρίως τους μαθητές, τους γονείς, αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Ήρθε να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο, που μέχρι τώρα βλέπαμε τα πράγματα, και να μας κάνει να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που επιτάσσει η εποχή.

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 20:46

Στον άγνωστο γιατρό και νοσηλευτή 2020-21

Συντάκτης:

Του Μάκη Ιωσηφίδη.

Διαβάζω πάλι σήμερα για τη νοσηλεύτρια που έχασε τη μάχη με τον covid. Κοιτάζω παρακάτω και θλίβομαι για τον γιατρό που έπεσε στη μάχη με τον καταραμένο ιό παλεύοντας να σώσει ζωές σε αντίξοες συνθήκες.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 23:05

H καραντίνα κι εγώ…

Συντάκτης:

Γράφει η Κωνσταντίνα Γεράκη.

Πριν την καραντίνα συνήθιζα να λέω πως η ζωή μου ήταν κάπως άτονη, λιγάκι βαρετή, πληκτική και διαρκώς παραπονιόμουν.

Γράφει η Ελισάβετ Μελετιάδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεια και στη νόσο Alzheimer.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Την ίδια στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει στην χώρα μας, τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ασφυκτιούν και είναι κοντά στην κατάρρευση, της Αττικής βρίσκονται στα όριά τους, της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας είναι στον «αναπνευστήρα» και χωρίς ΜΕΘ Covid, την στιγμή που μετράμε καθημερινά δεκάδες διασωληνωμένους και νεκρούς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μειώνει 572 εκατομμύρια ευρώ από τις δαπάνες υγείας μέσω του κρατικού προϋπολογισμού!

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 21:37

Χρήστος Σπίγκος: Το Νοσοκομείο μας

Συντάκτης:
Του Χρήστου Σπίγκου.
Παρακολουθώ τη συζήτηση αναφορικά με το νοσοκομείο Κιλκίς, και αποτολμώ κάποιες σκέψεις ως πολίτης του τόπου τούτου.
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 09:45

Με αυτούς που είναι στα χαρακώματα

Συντάκτης:

Ομολογώ πως ένιωσα πάρα πολύ άσχημα (για να το πω όσο πιο κομψά γίνεται) σε κάποια στιγμή της διαδικτυακής συζήτησης για την Υγεία, που οργάνωσε η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία κλήθηκα να συμμετάσχω ως δημοσιογράφος.