Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 4:17:23 πμ
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 21:06

Ένα βουβό καλοκαίρι

Συντάκτης:

Της Αλεξάνδρας Ιωαννίδου.

Η φιγούρα του ήταν συνήθως το πρώτο πράγμα που έβλεπα μόλις έφτανα. Τον έβλεπα από μακριά να περιμένει μέσα στον ήλιο φορώντας τα γυαλιά ηλίου του κοιτώντας προς την κατεύθυνση της αίθουσας αφίξεων του αεροδρομίου Μακεδονία.

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Η υπογραφή της δεύτερης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Κιλκίς, με την οποία συγχρηματοδοτείται το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς με το ποσό των 30.000€ ετησίως μέχρι το 2027, σηματοδοτεί τη βιωσιμότητα ενός θεσμού που, στο διάβα του χρόνου, κέρδισε την αγάπη των συμπολιτών μου και την υποστήριξη του συνόλου σχεδόν των θεσμικών ταγών του τόπου.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Έχει παραγίνει το πράγμα με την κατάληψη των πεζοδρομίων από τα καταστήματα κύρια εστίασης, καφετέριες κλπ., ιδιαίτερα σε κεντρικούς πολυσύχναστους δρόμους, όπως η 21η Ιουνίου.

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 18:49

Παύλος Κουτσοβίτης: Πως να λες ΟΧΙ. 5 TIPS

Συντάκτης:

Του Παύλου Κουτσοβίτη, ψυχίατρου.
Σίγουρα έχεις βρεθεί στην άβολη θέση να θέλεις να αρνηθείς και να πεις όχι σε κάτι που σου έχουν ζητήσει συνάδελφοι, φίλοι ή άτομα της οικογένειάς σου, όμως τελικά να υποκύπτεις λέγοντας ναι.

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 18:42

Γηροκομεία – Κολαστήρια

Συντάκτης:

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαστάκης, Θεολόγος, πρώην Λυκειάρχης.

«Η Θεία πρόνοια παραθέτει ημίν, ως επιδόρπιον, ό,τι δύσπεπτον και αηδές: τας ρυτίδας, την ποδάγραν, την πλήξιν και την εγκατάλειψιν» (Εμμανουήλ Ροϊδης, 1863 – 1904, Έλληνας συγγραφέας).

Γράφει η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, φιλόλογος.

Τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε να γράψει μαζί με τον πατέρα της Νίκο, το βιβλίο “Ιχνηλατώντας τις ρίζες μας στο Καρς του Καυκάσου”, αναφέρθηκε η φιλόλογος – συγγραφέας και εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στην βιβλιοπαρουσίαση η οποία έγινε στην αίθουσα της Αυστροελληνικής Καπναποθήκης στο Κιλκίς.

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 18:32

Όλοι δίκιο έχουν

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Στα πολύ παλιά χρόνια, στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, σ’ ένα μικρό χωριό ο Μουσταφά κάνει μήνυση στον Μεχμέτ. Οδηγούνται στον Χότζα που εκτελεί χρέη δικαστή.

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 13:45

Τα γεγονότα της Ποντοκερασιάς (μέρος ΙΙΙ)

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Τα γεγονότα της Ποντοκερασιάς διαδραματίζονται σε μια εποχή που τρομοκρατία της άκρας δεξιάς είχε ξεπεράσει κάθε όριο.

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 19:50

Τα γεγονότα της Ποντοκερασιάς (μέρος ΙΙ)

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Το Γ’ Σώμα Στρατού υπό την αντιστράτηγο Κων. Βεντήρη και η Χ μεραρχία υπό τον σ/χη Γ. Παπαγεωργίου μόλις πληροφορήθηκαν την επίθεση εναντίον του λόχου της Ποντοκερασιάς οργάνωσαν επιχειρήσεις για την εξόντωση των ανταρτών.

Για τον 19χρονο Ιρανό Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί γράφτηκαν ήδη πολλά και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να γράψουμε κι άλλα. Απλά την υπόμνηση ότι είναι το προσφυγόπουλο από το Ιράν που έμαθε ελληνικά σε τρία χρόνια και αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις με μέσο όρο 18,25.