Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 6:25:44 μμ

Άρθρο του Γιώργου Ν. Στασινού, Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) για την euractiv.gr και τις εφημερίδες της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), στα πλαίσια του έργου «Η Συνοχή δίπλα μας».

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 20:40

Της καλογριάς ο γιος

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Προσπέφτω, προσκυνώ της δόξας σου το θρόνο κι αισθάνομαι ω! προσκυνητής πως μεγαλώνω. Κι είπα: Το λάγγεμα να πνίξω και να κάψω και τα βιβλία και κάθε αχνή σοφία στο φως σου κι από τραγούδια νέα φωτιά επική ν` ανάψω μ` εσέ, Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης, Όμηρός σου!  Με αυτούς τους ποιητικούς στίχους υμνεί ο Κωστής Παλαμάς της καλογριάς τον γιο, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.   

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 17:37

Στέφανος Παραστατίδης: Με τον (κάθε) Αχιλλέα

Συντάκτης:
Του Στέφανου Παραστατίδη.

Μία από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου ήταν η 27η Δεκεμβρίου του 2005. Επιστροφή στα πάτρια και φρέσκος ειδικευόμενος στο νοσοκομείο του Κιλκίς τότε, σκεφτόμουν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα να κάνω κάποιο event για τη γιορτή μου.

Γράφει η Σοφία Ψαρρά, Φιλόλογος, Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πρώτη “διασταύρωση” της χώρας μας με την πανδημία, ένας χρόνος από την πρωτόγνωρη εμπειρία του εγκλεισμού με σκοπό να σωθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Του Δημήτρη Ιωαννίδη, Δασκάλου / τ.Σχολικού Συμβούλου.

Το επόμενο κεφάλαιο δεν ήταν καθόλου ευχάριστο για εμένα, τον αδελφό μου Γιάννη και τον επίσης δάσκαλο εξάδελφό μου Αλέκο.

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 14:38

Μια ιστορία, μια φωτογραφία και ο ΟΤΕ στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Στα 1949 ιδρύθηκε στη χώρα μας ο ΟΤΕ (Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος) με την μορφή ανώνυμης εταιρείας και αποκλειστικό δικαίωμα την εκμετάλλευση των τηλεφώνων και των τηλεγράφων στη χώρα μας.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Επειδή και τοξικά και επικίνδυνα απόβλητα παράγονται τόσο από τη μεταποιητική δράση όσο και από την συλλογή των απορριμμάτων από τους δήμους, και επειδή κάποτε η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός όλων ημών οφείλουν να δώσουν τη θέση τους στην υπεύθυνη αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που άπτονται της ποιότητας ζωής όλων μας, διατυπώνω δημόσια το ερώτημα με αφορμή την αντίδραση και όσα διαμείφθηκαν δημόσια σχετικά με τη μονάδα επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων στις παρυφές της ΒΙΠΕ:

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 19:36

Επανάσταση 1821 - Προεπαναστατικά Ιστορικά Γεγονότα

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Από το 1453 με την πτώση της Κωνσταντινούπολης ξεκινά η μακρόχρονη δουλεία των Ελλήνων από τους Οθωμανούς.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 14:00

Ζώνη Υπεράνω Τιμής

Συντάκτης:

Γράφει η Κυριακή Τομπουλίδου, Δικηγόρος Κιλκίς.

Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω αποκλειστικά και μόνο τρία γράμματα για να χαρακτηρίσω τον τόπο μου, δημιουργώντας με αυτά ένα αρκτικόλεξο και μου δίνονταν τα γράμματα Ζ, Υ και Τ, ο πρώτος συνδυασμός που γρήγορα και αβίαστα θα έτρεχε στη σκέψη μου θα ήταν: Ζώνη Υπεράνω Τιμής.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 21:07

Ο μεγαλύτερος κυβερνήτης της Ελλάδας

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, δάσκαλος, συγγραφέας.

Σε σχέση με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ελληνικού έθνους εναντίον της οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ας καταθέσουμε ορισμένες απόψεις και σκέψεις,  παρμένες από ιστορικά βιβλία τεκμηριωμένα με ενδελεχή έρευνα.