Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022, 9:39:28 πμ

Αυτοδιοίκηση

Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έπληξαν το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου το δυτικό τμήμα του δήμου Παιονίας.

Επλήγησαν τα χωριά Άγιος Πέτρος, Εύρωπος, Πολύπετρο, Μεσιά, Τούμπα, και Ρύζια.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, την 30η ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-6-2022)

Ασφαλείς, άμεσες, δίχως ταλαιπωρία και γραφειοκρατία συναλλαγές με τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου εξασφαλίζει για τους δημότες ο Δήμος Παιονίας, θέτοντας σε λειτουργία τη νέα υπηρεσία Ηλεκτρονικών Πληρωμών.

Το Κιλκίς, γιορτάζει την 109η επέτειο της Ιστορικής Μάχης του.

Με το βλέμμα στραμμένο στο ένδοξο παρελθόν μας, ξαναζούμε έμπλεοι συγκινησιακής φόρτισης το θαύμα της εποποιίας του 1913, τις δραματικές στιγμές της πολεμικής έντασης με το γενναίο ελληνικό στρατό να προελαύνει ακάθεκτος στις λοφοσειρές και στον φλεγόμενο κάμπο για να  υπερασπιστεί με  τίμημα τη ζωή του την ιερή γη της Μακεδονίας.

«Η επική Μάχη του Κιλκίς, ένα από τα λαμπρότερα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας  που σηματοδότησε την απελευθέρωση της Μακεδονίας, αποτελεί εξαιρετική πηγή υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης και φωτεινό ορόσημο στην πορεία της πατρίδας μας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (17-6-2022)

Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 16 Ιουνίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00, για συζήτηση και απόφαση επί 12 θεμάτων, ενώ θα τιμηθεί και ο Βασίλης Μακρίδης, που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε, γράφοντας τη δική του ιστορία στην ανάδειξη του Σπηλαίου του Κιλκίς, αφήνοντας μια πλούσια παρακαταθήκη στην πόλη.

Σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής βρίσκονται από χτες Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, βάσει του σχεδιασμού τους.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γουμένισσας και τομεάρχης κοινωνικών δράσεων και εθελοντισμού της Ν.Δ. Αστέριος Τάτσης συμμετείχε στο 14 συνέδριο της Ν.Δ στην Αθήνα το τριήμερο 6-7-8 Μαϊου.
Κατά την εκεί παραμονή του έκανε διάφορες συναντήσεις με υπουργούς για θέματα της Γουμένισσας.