Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 3:13:25 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς και Παιονίας, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/11/2012, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα «ΙΚΕΑ» που αντιστέκονται ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών έως και 11%.
Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και κοινωνικά αναγκαίος. Είναι τιμή σας, δική σας ευθύνη και δικό σας χρέος η συνέχιση ενός  μαχητικού,  οργανωμένου, ταξικού αγώνα μέσα από τις γραμμές σωματείου σας. Μην επιτρέψετε να γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.

Τη Δευτέρα 19/11/2012 μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΕΝ. Νοσοκομείου Κιλκίς παρευρέθηκαν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δήμο Κιλκίς και την Τρίτη 20/11/2012 στη γενική συνέλευση, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μασούρας Πασχάλης.
Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Κιλκίς «εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση  στον αγώνα των εργαζομένων στο δήμο και στα δίκαια αιτήματά τους και δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους απολύσεις και στη συστηματική υποβάθμιση των δομών της κοινωνίας.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 18:27

Και πάλι με τρεις έδρες ο ν. Κιλκίς

nomos kilkisΔεν αλλάζει η κοινοβουλευτική γεωγραφία του στο ν. Κιλκίς καθώς και μετά τη νέα απογραφή ο νομός διατηρεί τις τρεις βουλευτικές έδρες του παρότι υπήρξε μια μείωση του πληθυσμού.
Το ρεπορτάζ αναφέρει:
Στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκεται πια για τη σχετική νομοπαρασκευαστική επεξεργασία το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζονται οι βουλευτικές έδρες που θα έχει στο εξής κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας, καθώς η γενική απογραφή πληθυσμού του περσινού Μαΐου φέρνει αλλαγές σε 25 βουλευτικές έδρες.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 18:26

Στυγερό έγκλημα στους Κάτω Αποστόλους

dolofoniaΣυγκλονίζεται το πανελλήνιο από την εν ψυχρώ δολοφονία 45χρονου οικογενειάρχη στους Κάτω Αποστόλους από συγχωριανό του, επίσης 45χρονο,  με τον οποίο, όπως λέγεται, είχε προσωπικές διαφορές.
Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 11 π.μ. της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου μέσα στο χωριό, λίγα βήματα από το σπίτι του πεθερού του θύματος.

perifereiaΨήφισμα κατά πλειοψηφία εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σχετικά με την εξαίρεση των εργαζομένων της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των υπολοίπων 12 αιρετών Περιφερειών, που υπάγονται στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013-2016.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

ertΗ ΕΡΤ Α.Ε. ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 03.00, θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ΚΥΑ 21161/20-8-2008).
Η αλλαγή αφορά στους τηλεθεατές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας, καθώς και μέρους του νομού Χαλκιδικής (βλ. συνημμένους χάρτες), οι οποίοι λαμβάνουν αναλογικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη στα κανάλια 30  (ΝΕΤ), 37 (ΕΤ1), 27 (ΕΤ3) και 58 (Βουλή των Ελλήνων).

levantaΕυκαιρία για συμπληρωματικό εισόδημα αποτελούν τρία αρωματικά φυτά, η καλλιέργεια των οποίων εμφανίζει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Ο λόγος για τις εναλλακτικές καλλιέργειες των γνωστών φυτών -θυμάρι, χαμομήλι, λεβάντα-, οι αποδόσεις των οποίων σε έσοδα φθάνουν να διπλασιάζονται όταν γίνονται με βιολογικά κριτήρια.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 18:18

«βηματίΖΟΥΝ» με… λεωφορείο

vhmatizo-leoforeioΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» απέκτησε πρόσφατα ένα ειδικά διασκευασμένο όχημα για τη μεταφορά των Ατόμων με Αναπηρία.  Το λεωφορείο αποκτήθηκε με χορηγία του Ο.Π.Α.Π. και έπειτα από συνεργασία του Συλλόγου με τον πρώην βουλευτή και υπουργό κ. Φλωρίδη.

kalodiaΑπό αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Αστυνομικού Τμήματος Δροσάτου Κιλκίς εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπής υλικού της Δ.Ε.Η. και του Ο.Σ.Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Πέλλας και των Σερρών, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Αρχικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της 19.11.2012, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητό στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί 48 και 20 ετών και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν τρία χάλκινα πηνία μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η., συνολικού βάρους 150 κιλών περίπου, καθώς και μεταλλικά ελάσματα αυτών βάρους περίπου 150 κιλών, τα οποία όπως προέκυψε τα είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από κολώνα αντλιοστασίου της Δ.Ε.Η. σε αγροτική περιοχή της Ροδόπολης Σερρών.

dikigoroiΗ Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς αποφάσισε τη Δευτέρα  19/11/2012 τη συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων του Κιλκίς από Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012.
Οι Δικηγόροι της Κιλκίς απέχουν από τα καθήκοντά τους: