Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:32:00 πμ

Εκπαίδευση

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 21:49

Οι πρόσκοποι παραδίδουν μαθήματα υπευθυνότητας

Συντάκτης:

Το πρωί του Σαββάτου 14.1.2017 οι πρόσκοποι και οι ανιχνευτές του 2ου Συστήματος Προσκόπων, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Κιλκίς επισκέφθηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και με πολύ όρεξη και κέφι καθάρισαν από τα χιόνια και τους πάγους τα σημεία της αυλής που οδηγούν στην είσοδο του Σχολείο και θα χρειαστεί να είναι προσβάσιμα κατά την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα. Πέρα από την αυλή καθάρισαν και όλο το πεζοδρόμιο μπροστά το σχολικό κτίριο έτσι ώστε να είναι ασφαλής η πρόσβαση των μαθητών σ' αυτό.  
Η κίνηση αυτή των προσκόπων και των ανιχνευτών απέδειξε για ακόμη μια φορά την αξία και τη δύναμη της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Αξίες τις οποίες οι πρόσκοποι καθημερινά τις υλοποιούν και τις κάνουν πράξη.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 15:08

Κλειστό και το Γυμνάσιο Καμπάνη

Συντάκτης:

Από το δήμο Κιλκίς εκδόθηκε πριν από λίγα λεπτά η ανακοίνωση για το ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ για τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν και αύριο Τετάρτη.

Σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σήμερα στο Γυμνάσιο Καμπάνη με τον καυστήρα θέρμανσης,

τελικά δεν μπόρεσε το συνεργείο του δήμου Κιλκίς να αποκαταστήσει τη βλάβη κι έτσι το Γυμνάσιο θα παραμείνει κλειστό για την Τετάρτη.

Τα οποία κλειστά σχολεία είναι όλα όσα είχαμε καταγράψει στο ρεπορτάζ που αναρτήσαμε προηγουμένως.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 13:45

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά και την Τετάρτη

Συντάκτης:

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη είναι:

Ανακοινώθηκε από το δήμο Κιλκίς το πια θα είναι τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 17-1-2017, εξ αιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στις εγκαταστάσεις θέρμανσης και ύδρευσης, επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες που μεταδόσαμε ως ΕΙΔΗΣΕΙΣ από το μεσημέρι.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 11:42

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά και την Τρίτη 17-1-2017

Συντάκτης:

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ πολλά θα είναι τα σχολεία του νομού που θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 17-1-2017, εξ αιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στις εγκαταστάσεις θέρμανσης και ύδρευσης.

Η επίσημη απόφαση του δήμου Κιλκίς αναμένεται να εκδοθεί το απόγευμα, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη είναι:

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 20:15

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά και τη Δευτέρα 16-1-2017

Συντάκτης:

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις εγκαταστάσεις θέρμανσης και ύδρευσης σε πολλά σχολεία υποχρεώνουν τη μη λειτουργία πολλών μονάδων.

Τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 16-1-2017 είναι:

Νηπιαγωγεία:

1.    3ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς

2.    6ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς

3.    10ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς

4.    12ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς

5.    Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας

6.    Νηπιαγωγείο Καμπάνη

7.    Νηπιαγωγείο Κρηστώνης

8.    Νηπιαγωγείο Αγίου Παντελεήμονα

9.    Νηπιαγωγείο Σταυροχωρίου

10.     Νηπιαγωγείο Χέρσου

11.     Νηπιαγωγείο Χωρυγίου

12.     Νηπιαγωγείο Παλαιού Αγιονερίου

Δημοτικά:

1.    5ο Δημοτικό Κιλκίς

2.    Δημοτικό Γαλλικού

3.    Δημοτικό Ευκαρπίας

4.    Δημοτικό Καμπάνη

5.    Δημοτικό Παλαιού Αγιονερίου

6.    Δημοτικό Νέου Αγιονερίου

7.    Δημοτικό Χωρυγίου

8.    Δημοτικό Πεδινού

Γυμνάσια:

1.    Βαπτιστή

2.    Χέρσου

3.    Καμπάνη

4.    Νέου Γυναικοκάστρου

Λύκ εια:

1.    Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς)

2.    2ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς (Τα μαθήματα της 3ης Λυκείου θα διεξαχθούν κανονικά στο προκατασκευασμένο κτήριο το οποίο βρίσκεται πλησίον του 2ου ΕΠΑΛ)

3.    Χέρσου

4.    Καμπάνη

Με απόφαση των Δημάρχων Κιλκίς και Παιονίας δε θα λειτουργήσουν και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω της επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών, που εκδηλώνονται με χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Πέμπτη όλα τα σχολεία του νομού Κιλκίς λόγω του ισχυρού ψύχους.

Ετσι, με αποφάσεις των δημάρχων Κιλκίς και Παιονίας την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, βραβεύτηκαν παιδιά του προσωπικού Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των αυτοτελών αστυνομικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, τα οποία πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις έτους 2016.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 22:12

Σπάει στα δυο το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Συντάκτης:

Οι δυσχέρειες που προέκυπταν  τόσο στην μεταφορά των μαθητών όσο και στην εξασφάλιση του εκπαιδευτικού προσωπικού (ορισμένοι καθηγητές διδάσκουν σε άλλα λύκεια του νομού και συμπληρώνουν το ωράριό τους στο 2ο ΕΠΑΛ)  κατέστησαν πρακτικά αδύνατη την επιλογή της τελευταίας εβδομάδας που ήθελε το σχολείο να λειτουργεί με απογευματινή βάρδια στο κτήριο του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς.