Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 12:21:01 πμ

Πολιτιστικά

Οι δασκάλες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, Αναστασία Διαμαντίδου της Α1΄ τάξης και Αγάπη Πολυμένη της ΣΤ2΄ τάξης,   σας  καλούν στην εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού,  στις 29 Μαΐου 2024 και ώρα 18.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Στο φιλόξενο γραφείο του Συλλόγου μας την Πέμπτη 23 Μάϊου 2024 έγινε συνάντηση και συζήτηση για τα γλωσσικά ιδιώματα που κινδυνεύουν να χαθούν.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστεί θερμά τους κυρίους  Νοβρατίδη Θωμα, Αραπίδη Ραφαήλ, Ευθυμιάδη Άγγελο για την φιλοξενία που πρόσφεραν στους ωφελούμενους του Κέντρου μας στο Loyal Night Club στις 16 Απριλίου 2024.

«Ο ουρανός μιλά ελληνικά» διαπίστωσαν όσοι παρακολούθησαν την εξαιρετική παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου Λίτσας Τότσκα με τίτλο «Ο ουρανός μιλά Ελληνικά-Οι αστερισμοί στην Ελληνική Μυθολογία» το οποίο κυκλοφορεί από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ σε εικονογράφηση Μαρίας Μανουρά.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή και την κατοχή της Κύπρου, η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου διοργάνωσε μία συγκινητική εκδήλωση με τίτλο: «Προσκύνημα στα Ιερά και Όσια της Τουρκοκρατούμενης Κύπρου. 1974-2024, 50 έτη σκλαβιάς και προσφυγιάς».

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστεί θερμά το φούρνο Τριανταφυλλίδη και ανώνυμο συμπολίτη μας για την δωρεά τσουρεκιών προς τους ωφελούμενους του Κέντρου μας για τις εορτές του Πάσχα.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 η 3η Μαθητική Έκθεση Καλών Τεχνών του Ποντιακού Συλλόγου Γουμένισσας. Στη δράση συμμετείχαν το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Γουμένισσας, το Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Γουμένισσας και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αποσπερίτης Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης.

Τη θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου από την νήσο Ρόδο θα υποδεχτεί η Παιονία και πιο συγκεκριμένα το Ιερόν εξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου Αξιουπόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.

Την αυλαία των φετινών Ελευθερίων άνοιξε χθες το απόγευμα η νέα γενιά παρουσιάζοντας στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής αξιοπρόσεκτες όσο και καλοδουλεμένες προτάσεις από το χώρο της μόδας, της αρχιτεκτονικής και της έβδομης τέχνης.

Εθελοντές για την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας αναζητά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, η οποία στο κάλεσμά της αναφέρει:

Σελίδα 1 από 786