Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 6:22:31 μμ

Αγροτικά νέα

ampelonasΑπό το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων  περιόδου 2011–2012».
skandalidisΗ μεταρρύθμιση της ΚΑΠ ήταν το βασικό θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της 21 Φεβρουαρίου. Οι Υπουργοί κλήθηκαν να τοποθετηθούν για τα μέτρα που κατά τη γνώμη τους θα βοηθήσουν την ισόρροπη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής υπαίθρου.
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011 17:10

Καλή πίστη εκατέρωθεν και ουσιώδης διάλογος

Συντάκτης:
skandalidis«Ήταν από τις καλύτερες συζητήσεις που κάναμε με πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης…» Η αξιολόγηση της συνάντησης των μελών της διοίκησης του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου  «Το Κιλκίς» με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη προέρχεται από τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Λασκάκη κι έχει την αυταπόδεικτη αξία της σε ένα κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης.
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 21:49

Φτάνει πια η κερδοσκοπία. Επιλέξτε αγνά - ελληνικά

Συντάκτης:
agoroktinotrofoi_kilkis«…Να σταματήσει τώρα το όργιο κερδοσκοπίας που εξακολουθεί να συμβαίνει σήμερα, να μεγαλώνει η τεράστια διαφορά στην ψαλίδα που υπάρχει από τον παραγωγό ως το ράφι των προϊόντων. Όταν το σιτάρι πωλείται 0,15 ευρώ το κιλό και το ψωμί κοστίζει στον καταναλωτή 2,29 ευρώ (1543% διαφορά). Πως είναι δυνατόν ο παραγωγός – κτηνοτρόφος να πουλάει τα αμνοερίφια του 3,50 ευρώ και ο Έλληνας καταναλωτής να το αγοράζει 11 ευρώ;  Και πως είναι δυνατό να πουλάει ο παραγωγός το αγελαδινό γάλα 0,35 ευρώ και στο ράφι να φτάνει το 1,60 ευρώ…»
agrotes_kinitopoihseisΔυναμικές κινητοποιήσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνουν στήσιμο «μπλόκων» στις κεντρικές εθνικές οδούς, αλλά και στα όρια των συνόρων με όμορες χώρες, ξεκινούν τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι αγρότες.
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 16:33

Οι κτηνοτρόφοι μοιράζουν γάλα κι αυγά

Συντάκτης:
galaΥλοποιώντας την απόφαση που έλαβαν στο διοικητικό τους συμβούλιο οι αγροτοκτηνοτρόφοι του συλλόγου «Το Κιλκίς» βγαίνουν στους δρόμους του Κιλκίς το τριήμερο Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης της ερχόμενης εβδομάδας.
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 17:11

Ανώνυμη εταιρεία ιδρύει η ΕΑΣ για εξωστρεφή δράση

Συντάκτης:
easΠραγματοποιήθηκε τελικώς την δεύτερη Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ σύμφωνα με το Καταστατικό που ορίζει ρητώς τα σχετικά προβλεπόμενα, με την παρουσία 43 Αντιπροσώπων – Μελών επί συνόλου 67. Πρόεδρος της Γ. Συνέλευσης εξελέγη ο κ. Αθανάσιος Καρανάσος (ΑΣ ΜΥΡΙΟΦΥΤΟΥ) και Μέλη του προεδρείου η τριμελής επιτροπή από τους κ.κ. Γρηγοριάδης Ιωάννης (ΑΣΚΓΕ Κ. ΣΟΥΡΜΕΝΑ), Λαζαρίδης Κων/νος (ΑΔΣ ΒΑΘΗΣ), Πεχλιβανίδης Σάββας (ΑΔΣ ΠΟΝΤΟΚΕΡΑΣΙΑΣ).
agrotes«Πέρυσι αγοράζαμε το καλαμπόκι 17 λεπτά και φέτος 24. Το κρέας στον καταναλωτή φέτος αυξήθηκε 8%, αλλά στον παραγωγό, σε εμάς η τιμή μειώθηκε.. Πως θα συνεχίσουμε; «Ποιος υπουργός και ποιος τεχνοκράτης θα απαντήσει ποτέ στο ερώτημα – καλύτερα κραυγή να λέμε- του κτηνοτρόφου  Βαγγέλη Καζναφέρη και του συναδέλφου του Κώστα Κοτσαρή και του Γιώργου Παγώνη  στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου «Το Κιλκίς» το βράδυ της Πέμπτης στο Κιλκίς.
skandalidisO Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης ανακοινώσε τη δημοσίευση της προκήρυξης για τα «Σχέδια Βελτίωσης» που αφορούν τον εκσυγχρονισμό γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων ύψους 285 εκ. ευρώ, την έγκριση πιστώσεων για γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις του 2011,  ύψους 164 εκ. ευρώ, την έγκριση πιστώσεων για την πρόωρη συνταξιοδότηση για το 2011 ύψους 118 εκ. ευρώ.
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 22:22

ΕΑΣ Κιλκίς : Στο πλευρό των καπνοπαραγωγών

Συντάκτης:
paulidis_xaralamposΣτους 250 ανήλθε ο αριθμός των παραγωγών καπνού οι οποίοι προσήλθαν στα γραφεία της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ στις δύο μόλις πρώτες μέρες που ξεκίνησε η υποβολή στοιχείων για την υλοποίηση των Ατομικών Επιχειρησιακών Σχεδίων, όπως προβλέπεται από σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.