Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 4:37:17 μμ
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 10:11

Αυτό μην το ξεχνάς...

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός  συγγραφέας.

Οποιαδήποτε  ευρωπαϊκή  χώρα, αν είχε τον Ιπποκράτη, όχι μόνο θα του αφιέρωνε  πανεπιστημιακό νοσοκομείο, στη γενέτειρά του, αλλά θα μετέτρεπε όλη την πόλη σε μια πανεπιστημιούπολη, με τα πιο καλά ιατρικά μυαλά. Εμείς όχι μόνο δεν έχουμε στην Κω πρότυπο Ιατρικό Πανεπιστήμιο, που να απευθύνεται σε φοιτητές όλου του κόσμου, με τους καλύτερους καθηγητές, άλλα ούτε κι ένα λειτουργικό ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν οι πολίτες στις καρότσες των αγροτικών  αυτοκινήτων, προτού προλάβουν να φτάσουν στο νοσοκομείο της πόλης!

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Βαίνομεν ολοταχώς προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου και αφού τα πάντα ειπώθηκαν στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο το μόνο που απέμεινε και αποτελεί το κυρίαρχο θέμα συζήτησης είναι η κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων. Πόσο όμως κοστίζουν αυτές οι προεκλογικές υποσχέσεις και ποιος είναι αυτός θα τις αποτιμήσει;

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στην κοινωνία είναι η επικοινωνία. Όσο πιο καθαρός και σαφής είναι  ο λόγος του καθενός, τόσο πιο κατανοητός γίνεται. Αλλά και τόσο πιο λίγες είναι οι δυνατότητες της διαστρέβλωσης του.   Ορθά και δίκαια λέει ο λαός μας «σοφόν το σαφές».

Αντίθετα ο ασαφής ο λόγος έχει κενά στην εκφορά του, γι' αυτό κι επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες. «Δεν με ενδιαφέρει η ουσία, αλλά η επικοινωνία» ,είχε πει πριν από καιρό ένας πολιτικός αρχηγός, καθώς  στην εποχή της σημερινής μιντιακής ηγεμονίας δυνατότερη κι από την αλήθεια είναι η παραχάραξή της.

  

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου, φιλόλογος.

Χρέος μας…να ακουμπήσουμε τη μνήμη μας σε κείνες τις αγωνιώδεις και τραγικές μέρες της προσχεδιασμένης, ολοκληρωτικής, συστηματικής εξόντωσης του Ποντιακού ελληνισμού…

   Το 1908 είναι ένα ιστορικό ορόσημο, γιατί τούτη τη χρονιά ιδρύεται το κομιτάτο «Ένωση- πρόοδος»  από Νεότουρκους φανατικούς εθνικιστές με επικεφαλής την τριανδρία, Ταλαάτ Μπέη, Εμβέρ πασά και Τζελάλ πασά, οι οποίοι με διακόσιους άλλους εθνικιστές στις 18 Ιανουαρίου 1913 επιτίθενται κατά της μόνιμης κυβέρνησης, σκοτώνουν τον υπουργό στρατιωτικών Νιαζίμ μπέη και αναγκάζουν τον βεζίρη Κιαμίλ πασά να παραιτηθεί. Εμπνευστής του σχεδίου ήταν ο Κεμάλ πασάς, στόχος τους να σώσουν τον «Μεγάλο ασθενή» την Τουρκία. Το εθνικιστικό αυτό φανατικό κίνημα καλυπτόταν πίσω από τα συνθήματα ισονομίας, δικαιοσύνης, προόδου μεταξύ Τούρκων και μειονοτήτων -Αρμενίων και Ελλήνων- που είχαν την οικονομική δύναμη στα χέρια τους.

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός – συγγραφέας.

Από ετυμολογικής πλευράς η «λέξη» κλάσμα» παραπέμπει στο ρήμα κλάω-ώ και σημαίνει κομματιάζω, χωρίζω σε μέρη. Ο Λέων Τολστόι, γνωστός Ρώσος συγγραφέας για τα μυθιστορήματά του «Πόλεμος και Ειρήνη» και «Άννα Καρένινα» λέει: «Ο άνθρωπος  είναι ένα κλάσμα με  αριθμητή  τον πραγματικό του εαυτό και παρονομαστή την  ιδέα που έχει για τον εαυτό του.

Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 21:22

Των εκλογών τα πάθη

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

            Σ’ έναν μετεκλογικό μοναχικό περίπατό μου συνάντησα τον προβληματισμένο ψηφοφόρο. Μετά τα τυπικά ήλθε η κρίσιμη επισήμανση. «Πολύ ανιαρές βρε αδελφέ οι εκλογές χωρίς σταυρό». Ακολούθησε ένας διάλογος του ποδαριού, εκείνος έφυγε αμετάπειστος κι εγώ αρκούντως προβληματισμένος. Τι σημαίνει άραγε το κυνήγι του σταυρού για τον ψηφοφόρο; Η απάντηση απλή.

Γράφει ο Κώστας Κιλτίδης, ιατρός, π. υφυπουργός ΝΔ.

Έχοντας κοσμοθεώρηση ζωής από τα εφηβικά μου χρόνια, προσπαθούσα τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα πολιτικής και ζωής να τα εδραιώσω σ’ αυτήν.

Επί 40 χρόνια θεωρούσα νόθα και διαστροφική την κεντροαριστερή πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία.

Γράφει ο Dr. Πέτρος Θάνος

Χειρουργός Ουρολόγος & Ανδρολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ

 - Θεραπεία στην Στυτική Δυσλειτουργία

- Θεραπεία στη Προστατίτιδα

Πώς λειτουργεί η θεραπεία των κρουστικών κυμάτων στην στυτική δυσλειτουργία;

Η θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνει τη διέλευση ανώδυνων, σύντομων, έντονων εστιασμένων κυμάτων στους προσβεβλημένους ιστούς του πέους. Αυτά τα κύματα αυξάνουν τη ροή του αίματος, διεγείρουν την αναμόρφωση και την αναγέννηση των ιστών. Η θεραπεία με τα κρουστικά κύματα θέτει τα κύτταρα του σώματος του πέους  σε λειτουργία και επανεκκινεί τη δική της επιταχυνόμενη διαδικασία επούλωσης.

Του Θανάση Βαφειάδη.

Οι μεταφράσεις όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες, όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές. Έτσι είναι και με την Αριστερά. Όταν είναι πιστή στις αρχές του σοσιαλισμού δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, ελκυστική. Πάρτε έναν μακροχρόνια άνεργο ή έναν μεροκαματιάρη που του έχουν πάρει τη μοναδική κατοικία του τα funds ή έναν χαμηλοσυνταξιούχο που μετράει τα φραγκοδίφραγκα για το γιαουρτάκι και τα φάρμακα του και μιλήστε του για σοσιαλισμό. Στην καλύτερη περίπτωση θα σας κοιτάξει με εκείνο το αγριεμένο βλέμμα που έχει ο σκύλος μου ο Χιούμπερτ όταν νοιώθει ότι απειλείται.

Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 14:35

Το δέντρο και το τσεκούρι

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός συγγραφέας

Μια τουρκική παροιμία λέει ότι, ενώ τα δέντρα  συρρικνώνονταν στο δάσος, συνέχιζαν να ψηφίζουν το τσεκούρι, γιατί τα έπεισε ότι η λαβή του ήταν από ξύλο. Ότι είναι  ένα  από εκείνα.  Κάπως έτσι  είναι και τα πολιτικά  πράγματα στην Ελλάδα, αναφορικά με τη σχέση πολιτικού και λαού.