Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 1:53:06 πμ
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 20:27

Κώστας Πινέλης : Σχολιασμοί

Συντάκτης:

Αυτοκτόνησε 42χρονη εργαζόμενη του «Καρυπίδη»
επί 15 μήνες απλήρωτη

Η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και τα επιχειρηματικά παιχνίδια βιώνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Ενώ οδηγούν στο «κόκκινο» επιχειρήσεις,

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 20:40

Ανδρέας Μακρίδης : Το Δημοψήφισμα

Συντάκτης:

Το ελληνικό Σύνταγμα, έχει μερικές πολύ σοφές διατυπώσεις όσον αφορά το δημοκρατικό μας πολίτευμα: “Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι λαϊκή κυριαρχία.

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 20:38

Αναστάσιος Αμανατίδης :Προσωπικά ενθυμήματα

Συντάκτης:

Ως νεαρός φοιτητής το καλοκαίρι στο χωριό γέμιζα τις ώρες μου μεταξύ βιβλίου, (πάντα είχα μαθήματα για τις εξετάσεις του Οκτωβρίου) και καφενείου.

35 χρόνια μετά την σύσταση του o χώρος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από έλλειψη μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού με μεγάλες καθυστερήσεις  προσαρμογής στις ολοένα μεταβαλλόμενες συνθήκες και  απαιτήσεις του σήμερα.

Σάββατο 17 Μαΐου η πόλη του LUDWI GSHAFEN υποδέχεται τα ξενιτεμένα νιάτα του ποντιακού ελληνισμού, τους συλλόγους των Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη στο καθιερωμένο εδώ και χρόνια συναπάντεμά τους. Ο παλμός, η δυναμική συμμετοχή και το πάθος των συλλόγων της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης παραμένει ο ίδιος. 

Προκαταβολικά να αναφέρω ότι αυτή η ιστορία με τα Ποντιακά Ζητήματα και Κινήματα έχει κουράσει κόσμο. Όχι μόνο τους μή πόντιους συμπατριώτες μας (οι οποίοι διαβλέπουν πίσω από παρόμοιες συμπεριφορές περίεργα κίνητρα) αλλά και αυτούς τους ποντίους

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 09:14

Αναστάσιοs Αμανατίδηs :Το Κιλκίς κάποτε

Συντάκτης:

Ο Γιορδάνης (Ιορδάνης Ρωμανίδης 1925 – 2010), πατέρας του Ντάλλου, ήταν από τα χαϊδεμένα και ζωηρά παιδιά στην περιοχή του Γυμνασίου του προπολεμικού Κιλκίς, θυμάται ο Δημήτρης Νικοπολιτίδης,  φίλος καλός και συμμαθητής του Γιορδάνη. Με την δυνατή τσατάλα* του, την θρυλική λαστιχένια σφεντόνα σημάδευε όχι μόνο σπουργίτια (του Θεού τα πουλία),

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 09:45

Θεόδωρος Παυλίδης: Το σχόλιό μας

Συντάκτης:

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΣ
ΕΙΚΟΝΑ  
Μπορεί να μην ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου Κιλκίς η αρμοδιότητα ασφαλτόστρωσης των  τελευταίων 300 μέτρων του δρόμου  προς Σκόπια στο τελωνείο Δοϊράνης. Ο δρόμος είναι σε κακό χάλι και δεν είναι η πρώτη καλή εντύπωση των ξένων τουριστών που εισέρχονται στη χώρα μας.

Ότι έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον των γενεών της πατρίδας μας  νομίζω  ότι το έχουμε καταλάβει, το ότι  είμαστε υπό επιτήρηση άλλων εθνών, είναι και αυτό γνωστό, το ότι μας συμβουλεύουν  ξένοι ειδικοί για το πώς θα   λειτουργούμε, το ζούμε  και το  εμπεδώσαμε. Είναι πλέον γνωστό  στους πάντες  ότι είμαστε ένα κράτος  υπό κηδεμονία.

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 09:42

Όταν η τοπική Ιστορία συναντά τη γενική

Συντάκτης:

Μια ενδιαφέρουσα έκδοση είδε το φως πρόσφατα στο Κιλκίς υπό τον τίτλο «Οι Ρίζες μας. Πόντος-Καύκασος-Χωρύγι Κιλκίς». Οι συγγραφείς Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου και Νίκος Κωνσταντινίδης επιχειρούν να προσεγγίσουν τους κατοίκους ενός σύγχρονου χωριού της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζοντας το πλήρες ιστορικό πλαίσιο,